Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

A început BAC-ul cu proba orală la română. „Nu mai este ca pe vremea părinților noștri când trebuia să înveți anumite opere. Acum se vrea evaluarea gândirii critice”

A început BAC-ul cu proba orală la română. „Nu mai este ca pe vremea părinților noștri când trebuia să înveți anumite opere. Acum se vrea evaluarea gândirii critice”

Luni, 17 iunie, pentru elevii care au terminat liceul, a început examenul de Bacalaureat. Prima probă este cea orală la limba și literatura română. Proba se desfășoară la fiecare liceu pentru elevii săi, în paralel cu cei care au astăzi cursuri. Tinerii din ani terminali sunt programați pe ore să între în sala de examen. Potrivit lor, au dreptul să tragă un singur bilet după care urmează un timp de pregătire de 15 minute și evaluarea în sine care poate fi între cinci și 10 minute.

Printre cei 2.639 de candidați care s-au înscris să susțină examenul din această vară se numără și Ana Maria, Andreea și Eva, trei eleve care au terminat filologia la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu.

Dacă Eva avea emoții mari pentru că încă nu intrase în sala de examen, Ana Maria și Andreea abia ieșiseră din examen.

„A fost foarte bine, dar trebuie să fii pregătit. Nu mai este ca pe vremea părinților noștri când trebuia să înveți anumite opere. Acum se vrea evaluarea gândirii critice”, spune Ana Maria.

Fata era bucuroasă că s-a terminat și povestește că cei doi evaluatori din comisie sunt înțelegători.

„Dacă văd că au emoții te lasă să te liniștești. Îți pun întrebări ajutătoare dacă te blochezi. Este în regulă. Mie mi-a picat un articol de lege pe care a trebuit să-l încadrez într-un stil funcțional. Să spun în cadrul lui care este receptorul – emițătorul. Anumite idei, argumente, opinii din cadrul textului și, de asemenea, să-mi spun la final opinia despre anumite activități extrașcolare. Acesta din urmă a fost cel de-am doilea subiect. Două au fost în total”, spune Ana Maria.

Potrivit ei, în cadrul probei ai dreptul să tragi un singur bilet. Dacă nu ai căzut pe subiect, trebuie să te descurci cu ce știi.

Fata spune că nu are emoții nici pentru probele din zilele următoare. Mai are de susținut examenele de la română - scris, istorie și logică. După Bacalaureat pentru Ana Maria va urma admiterea la Facultatea de Medicină din Sibiu.

Relaxată era acum și Andreea. Se pregătea să iasă pe poarta colegiului când s-a oprit să vorbească despre proba pe care tocmai a susținut-o.

„A fost foarte ok. Sincer, mă așteptam să am mai multe emoții, dar am reușit să mă eliberez de ele și m-am descurcat. Am avut timpul de pregătire de aproximativ 15 minute, iar proba în sine alte cinci, zece minute. Depinde cât de mult sau repede poți vorbi. Te ajută și cei din comisie cu întrebări. Nu este de speriat”, spune fata.

A terminat la Goga, la profilul Filologie bilingv. Ei i-a picat un text despre adaptabilitate și locuri de muncă. Cerințele au fost asemănătoare cu cele ale Anei Maria. A trebuit să identifice receptorul și să spună ce fel de text este. A mai primit și un mini text argumentativ. A trebuit să explice comisiei ce părere are despre capacitatea de adaptare.

În ceea ce privește probele care urmează are emoții doar la istorie. „Acolo mă simt cel mai nepregătită, dar am emoții în limita bunul simț, dacă pot spune așa”, spune Andreea zâmbind.

După ce va termina cu examenul și se va bucura de vacanța rămasă va merge la Timișoara unde, cel mai probabil, va studia contabilitatea.

Eva are încă emoții. Le privește pe cele două colege timid. „Nu sunt foarte bună la vorbit”, spune fata. Este încurajată de Mirel, portarul colegiului și de prietenul ei care-i este alături.

„Hai, Eva! Intră acolo și arată-le ce știi. Ești o fată deșteaptă, nici nu mă gândesc că nu te vei descurca”, îi spune Mirel.

Fata spune că în afară de proba orală va mai avea ceva emoții la istorie, iar după BAC se va pregăti pentru un alt examen greu.

„Nu prea voi avea vacanță vara aceasta pentru că după ce voi termina cu Bacalaureatul vreau să merg la Academia de Poliție și mă pregătesc pentru o admitere destul de dificilă”, spune Eva după care se întoarce să-și aștepte rândul.

Citește și: „Luni începe Bac-ul. Peste 2.600 de candidați, înscriși la examen”

Trei săptămâni de examene

În următoarele două săptămâni elevii din ani terminali de liceu vot susține toate probele examenului de Bacalaureat. Proba orală la română se va desfășura până în data de 19 iunie și va fi urmată de proba orală la limba maternă. Probele scrise încep în data de 1 iulie și se vor desfășura până în 5 iulie. În data de 12 iulie se vor afișa

rezultatele finale ale acestui examen.

Calendarul sesiunii iunie-iulie 2024 a examenului național de Bacalaureat:

17 – 19 iunie 2024 - Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D

25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

1 iulie 2024 - Limba şi literatura română - proba E.a) - proba scrisă

2 iulie 2024 - Proba obligatorie a profilului - proba E.c) -proba scrisă

4 iulie 2024 -  Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) - proba scrisă

5 iulie 2024 - Limba şi literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă

8 iulie 2024 - Afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12,00 - 18,00

9 – 11 iulie 2024 - Rezolvarea contestaţiilor

12 iulie 2024 - Afişarea rezultatelor finale

Pentru vizionarea listei cu centrele de examen în care se vor desfășura probele scrise pentru sesiunea iunie – iulie 2024, și unitățile de învățământ arondate acestora, puteți accesa link-ul de mai jos:

https://drive.google.com/file/d/1vpnO2Z74UGOPPqfsUj6YxdcESLU6-WoI/view

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

23 comentarii

AndreiM

Acum 1 lună

Jale mare fratilor, jale mare. Este clar cat de indoctrinate sunt fatucele astea chiar din titlu: "Nu mai este ca pe vremea părinților noștri când trebuia să înveți anumite opere. Acum se vrea evaluarea gândirii critice". Declaratie pompoasa, propagandistica, de genul carora au fost indoctrinate in anii de liceu. Faptul ca nu se bazeaza deloc pe realitate observam din descrierea subiectelor, care in cel mai indulgent mod le putem caracteriza ca subiecte pentru analfabeti functionali. "Mie mi-a picat un articol de lege pe care a trebuit să-l încadrez într-un stil funcțional. Să spun în cadrul lui care este receptorul – emițătorul." Deci asta este subiect de Limba si Literatura Romana??? Doamne fereste!!! Foarte complicat sa faci 4 ani de filologie ca sa ai emotii sa indentifici pe baza unui text dat receptorul si emitatorul? Jalnic. Iar apoi, la subiectul al doilea "A mai primit și un mini text argumentativ. A trebuit să explice comisiei ce părere are despre capacitatea de adaptare" Serios??? A trebuit sa isi dea cu parerea. Dupa patru ani de liceu au ajuns atat de destepti incat sa isi dea si ei cu parerea. Despre ce? Despre "capacitatea de adaptare". La Limba si Literatura Romana. Iar ultima fatuca, Eva, recunoaste ca dupa 4 ani de filologie nu este foarte buna la vorbit :))) Nopatea mintii fratilor. Noaptea mintii. Intr-adevar nu faceti scoala ca pe vremea parintilor vostri, care la filologie chiar studiau filologie. Parintii vostri chiar au rams cu ceva cunostinte si cultura generala dupa liceu. Dupa cate ca sunt foarte slab pregatite, mai sunt si mandre ca scoala moderna nu este "ca pe vremea parintilor". Pai daca ar fi fost scoala ca atunci, nu ati fi luat bacul niciodata la cat de slab pregatite sunteti. De altfel importanta profilului se vede din ce isi doresc sa faca in continuare: medicina, economoe si academia de politie. De-a rasu'-palnsu'. Astea sunt analfabetele functionale formate de "scoala moderna" progresista si elgebetista. Felicitari. Ati pierdut 4 ani din viata pentru a studia Filologia si ati invatat sa cititi un text si sa va dati cu parerea. Bravo. Mare realizare a scolii progresiste. Asta este elctoratul useristilor. Asta este electoratul lui Stefanuta. Masa de imbecili cu diplome promovati de sistemul de neinvatamant romanesc.
Raspunde

@AndreiM

Acum 1 lună

Aveti dreptate! Poate pe vremea parintilor lor inca se mai facea carte, nu puteai sa iei referate de pe net, iar la facultate se intra cu examen. Acum, li se da mura in gura si tot degeaba! Plus ca notele sunt umflate. Auzi, gandire critica! De unde atata fericire? Ce gandire critica?! Ce criticati? Cum se imbraca profesoarele, poate...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

HBomb

Acum 1 lună

@AndreiM: Las-o jos, că măcăne.. Se vede că tu ai prefera școala pe stil vechi, cu bătăi la palmă și clase prăfuite, unde ai învățat pe dinafară "Muma lui Ștefan cel Mare" și zece versuri din "Scrisoarea a III-a", care au s-au substituit cunoștințelor tale de istorie și cultură. Voi și partidul vostru haurist vreți să întoarceți totul în secolul 19, noroc că nu vă votează lumea și la următorul rând de alegeri veți ajunge la coșul de gunoi al istoriei.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

Ce de presupuneri faci:) e destul de infantil comentariul tau Lasa ma oamanii in pace, de ce esti asa incrancenat? Si poate au votat cu AUR, de unde stii tu? Si nu mai folositi cliseele astea obosite, "analfabet functional" si "Doamne fereste" (ca o baba de pe Fb). "Analfabet functional" a devenit o noua modalitate de dezbinare a romanilor. Fiecare il face pe altul analfabet functional, inclusiv, noaptea mintii, pe baza optiunilor de vot. Inclusiv cand sunt elocvent explicate. Nu, daca celalalt nu gandeste ca tine, e analfabet functional. Daca nu ti-au placut 2 fraze spuse de x sau y intr-un articol, cum e cazul de fara, gata, e analfabet functional. SAD! Cum ar spune Donald Trump.
Raspunde

Oltul la Cozia

Acum 1 lună

auzi ba @HBomb scoala aia producea oameni, scoala asta produce mașinării biologice sau robotei care sunt învățați ca ei pot sa isi schimbe genul, mare atenție nu sexul, adică tu te naști într-un fel dar cu puterea mintii iți poți schimba genul. Eu prefer sa trăiesc intre oameni nu intre mașinării biologice care acum sunt un el si peste 5 minute se deprima si devin o ea si dupa alte 5 minute sunt binar non binar si dupa aia e ori cocostârc sau cioara vopsita. Oamenii gândesc cu mintea nu cu creierul si genul gramatical nu are nici o treaba cu sexul dobândit firesc de la muma natura. Cat despre Doamna Oltea, mama lui Stefan cel Mare si Scrisoarea a III a nu ai înțeles tu mare lucru, alea sunt capodopere literare iți trebuie si multa minte sa înțelegi asemenea scrieri. Ai putea sa devii si tu un HaurelBombonelBombardier daca te scremi puțin din neuroni poate iți iese explozia prin sinapse. Vezi sa nu bubui de la atâtea păreri bune despre realitate, sa nu faci poc. Ar mai trebui făcute câteva clădiri in plus la spitalul de psihiatrie ca s-a stricat lumea la cap de la căldurile astea.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

HBomb

Acum 1 lună

Ha ha ha, mă faci să râd. Toată lumea vede că demni de psihiatrie sunteți voi, singurii care vedeți schimbări de sex sau de gen și lgbt în orice subiect, obsedaților. Hai, pa, te las, că trebuie să-ți iei medicamentele.

Raspunde

Oltul la Cozia

Acum 1 lună

@HBomb Stai bine cu cititul dar la capitolul înțeles si priceput ești selectiv, înțelegi doar ce iți convine și pricepi doar ce iți place, ratezi mult din esența, care toata lumea ? te referi la tot universul ? doar orasul Sibiu ? sau tu esti lumea ? Uite iți dau un exercițiu filozofic de gândire simplu sa te tina ocupat pana la adânci bătrâneți: Daca 1 + 1 = 2 care 1 devine doi ? Ești bine @HBomb daca lumea si cu tine dați verdicte psihiatrice ... ești pe drumul cel bun, adresa este Str. Dr. D. Bagdasar nr.12 Sibiu, România sa ai grija la tren când treci calea ferata.

Raspunde

Oltul la Cozia

Acum 1 lună

@HBombon daca tu imi extragi din text unde am scris eu asa ceva ma jur ca ma fac preot si te exorcizez, ia și citește constituția României partea cu dreptul la replica si exprimarea libera, ia si citește despre liberul arbitru, citește Anselm de Canterbury - Despre libertatea alegerii si nu mai încerca prin artificii ideologice sa impui un fals pe post de adevăr. Eu nu comentez in idea de a primi consultații psihiatrice online in comentările din ziar si nici nu folosesc medicamente, ceaiurile de plante medicinale sunt suficient de bune, daca te uiți la voturi sunt negative pentru tine, ar trebui sa iți pui niște semne de întrebare despre ce scrii, tu chiar crezi ca are cineva ceva personal cu tine ? Daca vrei sa fii ironic amice fii măcar inteligent și fa-o cu eleganta, eu nu imi masor puterea cu tembeli ca și tine, probabil eu si alți cetățeni avem dreptul la replica si contribuim la societatea in care trăim si viitorul ei. Amice in univers exista reguli si consecințe, daca nu am trai cu animalele, când o sa trăiești consecințele s-ar putea sa regreți amarnic ca nu ai respectat regulile, chiar si asa tembel cum ești eu te respect, dar când ataci la persoana gratis s-ar putea sa te exclud asa cu puterea mintii, tu chiar te crezi protejat de ecranul deviceului tău ? vezi ca nu iei în calcul multe consecințe. Da folosim niște măști ca nu suntem persoane publice, dar nu știi cine e dincolo de masca.
Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 1 lună

@andreiM. Și tu ai făcut școală adevărată încât asociezi orice declarație cu politica și mai ai și tupeu sa ne vorbești de îndoctrinare. Noaptea minții c'est toi...
Raspunde

AndreiM

Acum 1 lună

Tu nu esti in stare nici sa iti scrii nick-ul corect (Jean des Esseintes), dar simti neaparat nevoia faci pe desteptul si sa iti dai cu parerea chiar daca esti total pe langa subiect. Poate esti si tu absolvent de filologie la liceul "Erasmus". Tipic analfabetilor functionali. Mandria si prostia, o combinatie mortala de care a suferit toata progresismea ipocrita a idiotilor utili, inca de pe vremea lui Caragiale, Eminescu sau Dostoevsky. Nu ati studiat voi astfel de autori la filologie. Voi ati studiat Erasmus, incalzirea globala si curcubeie. De cand conducerea ministerului neEducatiei, conducerile inspectoratelor si ale unitatilor de invatamant au fost numite politic, nivelul invatamantului a scazut proportional cu cresterea indoctrinarii. Nivelul de invatamnt al CNOG a scazut incredibil odata cu introducerea Erasmus si cu programele progresiste ale noii puteri. Asta este realitatea si este vizibila de la o posta. Se rasuceste Octavian Goga (alt autor pe care nu l-ati studiat la filologie) in mormant cand vede cine a ajuns sa ii reprezinte numele.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

V-a batut soarele in cap pe amandoi. Iesiti dupa apus.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andreius te grabisi cu pianul pe scari

Acum 1 lună

Se spune analfabeti functional, nu functionali ! Dar cum esti unul din ei, trecem cu vederea. Insa numele de familie corect al lui Fyodor este Dostoyevsky cu doi de y! Ma asteptam de la unul care-si ia lumina in ruble de la ambasada ruSSiei naziste sa stie macar asta. Dar cand seful de galerie are 2 clase mai mult ca trenul ... ce poti sa ceri de la papagalii lui care stiu doar sa repete la infinit termeni pe care nu ii inteleg corect: progresism, globalisti, lgbt, familia traditionala si credinta stramoseasca ! Si daca ai indoieli ca ruSSia lui putin e nazista mai citeste definitia si discutam dupa. Asta daca esti capabil sa si intelegi ce citesti!
Inca de pe vremea legionarului Goga ministrii erau numiti politic ! Asa ajuns si Goga ministru de interne si prim-ministru si si-a implementat convingerile naziste in legi ! Mai citeste, nu folosi cartile doar pentru cornete de seminte
Raspunde

AndreiM pentru Bijboaca

Acum 1 lună

Incredibil cata imbecilitate amestecata cu ticalosie poate zace in capul si in sufletul unui securist. Daca tot esti curajos nevoie mare si continui sa nu iti treci nici macar un nick sa ti se poata adresa cineva, iti voi spune Bijboaca. Cred ca ti se potriveste de minune. Asadar, Bijboaca, ultimul tau comentariu este aberatie dupa aberatie, minciuna dupa minciuna. O mizerie de nedescris. Sa oluam meticulos, de la capat. 1. Nu sunt nici cu Putin, nici cu Rusia, nici cu Zelenski nici cu Ucraina, nici cu Germania sau cu republica Congo. Sunt doar cu romanii si cu Romania. Tu esti cu cine te plateste mai mult, presupun cine dar nu conteaza. 2. Dostoevsky se scrie corect asa cum l-am scris eu. Este traducerea directa. Faptul ca a fost tradus de unii editori dupa pronuntie, ca Dostoyevsky, este prea putin important. Incerci sa pari "dastept" dar nu reusesti. 3. Goga nu a fost legionar niciodata. Astea sunt mizerii ale securistilor KGB-isti. A fost nationalist, dar nu a facut parte din Miscarea Legionara niciodata. Mai invata. 4. Imbecilitatea cu rusia nazista, chiar daca o repeti mereu, nu va deveni adevarata. Tot cretinatate ramane. Esti plin de impresii, majoritatea proaste.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andreius e stresat nevoie mare

Acum 1 lună

E o vorba: daca arata ca o rata, merge ca o rata si macane ca o rata atunci e rata !
Asta se aplica la Goga legionar (n-a fost membru dar avea exact aceleasi convingeri, vezi doar cum a dat legea prin care lua cetatenia romana si proprietatile evreilor romani doar din cauza etniei), la ruSSia nazista care face azi acelasi lucru ca Germania lui hitler si tie care te manifesti ca un idiot extremist dar te crezi educat,citit si posesorul adevarului unic, absolut si incontestabil.
Esti doar pentru "romanii" intoleranti si limitati ca si tine, care sunt slava Domnului o minoritate super mica chiar daca cu gura mare !
Las-o mai moale ca faci spume la gura ca seful tau de galerie.
Raspunde

AndreiM pentru Bijboaca

Acum 1 lună

Stai linistit Bijboaca, nu sunt stresat deloc, iar spume faceti voi, cand vedeti o icoana. Urlati si injurati ca toti dracii, si va puneti jandarmii sa amendeze copiii linistiti care au afisat o icoana in tacere, pe trotuar. Voi sunteti intolerantii si extremistii. Voi sunteti o minoritate. Ipocritilor! Toate le rasturnati cu fundu'n sus. Toate le intoarceti pe dos. Sunteti extrema stanga si va ziceti "da dreapta", sunteti plini de ura fata de majoritatea crestina a acestei tari. Intoleranti si violenti, extremisti si dictatoriali. Cenzurati ce nu va place si ascundeti adevarul. Promovati minciuna de buna voie si o numiti stiinta. Iar daca faci atata caz de nazism si de evrei, cu siguranta nu esti doar securist, esti clar mossadist. A infiltrat Hellvig SRI-ul cu Mossad-isti. De aceea este atat de anti-romanesc serviciul nostru de informatii.
Raspunde

Mioara

Acum 1 lună

Nimic nu mai e că pe vremea părinților voștri! Lumea a evoluat, voi sunteți rezultatul evoluției!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Specialistu lu Peste

Acum 1 lună

Na, că s-a trezit și specialistu' lu pește, auristul rusofil AndreiM, care vede peste tot „useliști” și „elgebetiști”. Mai nou se pricepe și la literatură. Da, nenică, uneori e dificil să identifici în texte emițătorul și receptorul, dacă n-ai suficient context. Iar capacitatea de adaptare poate fi subiect de dezbatere - sau o să ne „esplici” tu și chestia asta? Și, spre șocul tău, să știi că specializarea Filologie nu produce automat absolvenți „tari în clanță”. În asta se „specializează” spărgătorii de semințe ca tine care răcnesc și în vorbă, și în scris. În schimb, unii adolescenți sunt mai timizi, csf... De asta mai aveau nevoie bieții copii care au avut imprudența să-și mărturisească gândurile „la ziar”. Nu au ei destule emoții, trebuie să mai vină și un meltean anonim să dea cu paru și să arate cât de „deștept” e el. Și curajos, așa, fără semnătură asumată, că doar așa suntem în stare să rupem gardurile de tari ce suntem...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

HBomb

Acum 1 lună

Corect!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kukuruku

Acum 1 lună

Si ce-i daca rusofil? Asta e jignire? Putinist sa nu fie. Desi e o tara libera.
Raspunde

AndreiM

Acum 1 lună

Ce sa vezi! Mai nou, cum postez un comentariu pe ziarul securistilor USR-isti, cum este activat securiciul de servici "Specialistu lu Peste" care posteaza sub diverse nick-uri, care mai de care mai prost ales, sa loveasca adevarul si sa apere minciuna, cum o sti el mai bine. Pentru acest act de efort intelectual deosebit pe care il face, a reusit sa identifice punctele mele slabe si la loveasca in ele cu sete de securist betiv. Doar ca a identificat prost. Nu sunt nici "meltean" iar semnatura mea este mai asumata decat a lui, a securiciului care vorbeste de curaj semnandu-se "Specialistu lu Peste". Ipocrizie maxima, asa cum le sta bine acestor lighioane care ne-au distrus tara. Este greu sa porti o discutie argumentata pe subiecte care contrazic narativa progresista, mai ales in ziarul USR-ului. Securitatea este infiltrata peste tot in presa sistemului, iar astia sunt de o ticalosie si o parsivitate diabolica. Raspunsul meu pentru "Jean de Esseintes" nu a aparut nici acum, la peste 24 ore dupa ce l-am trimis. In schimb comentariul securiciului se servici apare fara nici o problema. Concluzia este simpla. Ei, astia curatii, minunatii, tolerantii, tinerii frumosi si liberi, progresistii, globalistii neavand argumente sa combata o idee, apeleaza la metodele lor marxiste la indemana: furtul, inselaciunea si minciuna. Iti cenzureaza mesajele, nu le posteaza sau le posteaza dupa doua zile, cand nu mai citeste nimeni articolul, cheama toti securicii sa loveasca prin tot felul de minciuni in cel care a indraznit sa puna la indoiala competentele noilor generatii de spalati pe creier. Bravo tovarasi. Cinstea si corectitudinea sunt straine de obiceiurile voastre. Adevarul nu va intereseaza. Ma intreb, oare peste cate zile va aparea raspunsul meu la atacurile securiciului si ale lui "Jean de Esaseintes", daca vor mai aparea...
Raspunde

Titi bucluc

Acum 1 lună

Ai perfecta dreptate cand spui ca este ziar USR-ist. Daca spui lucruri care nu sunt pe placul "ziaristilor" hashtagisti de pe turnul sfatului, comentariul nu va aparea pe motiv ca incita la ura, chiar daca nu are nicio legatura cu ura, fiind scris civilizat si cu bun simt.
Raspunde

Titi bucluc

Acum 1 lună

Astea sunt generatiile noi, votantii lui Stefanuta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hematopoietic

Acum 1 lună

Poezie pentru BAC, proba orala: Napoleon – Cine bate noaptea, la fereastra mea? Hitler – Eu sunt, Adolf Hitler, nu te speria! – Care Adolf Hitler? Gustav Adolf, Bravul? Adolf Împăratul?… Ahaha… «Zugravul». – Eu sunt, Napoleoane. Fuhrerul vestit. Nu ştiu tu de mine? Adolf cel iubit, cărui, peste lume, îi luceşte steaua: – Ce făcuşi, băiete? Feșteliși… iacaua! – Cum? Încet, băiete, eu sunt Napleon, nu zbiera la mine, că nu-s microfon! Soarta noastră fuse crudă de-astă dată. Mare mea oştire fuse repliată!!! Ce spui de Rusia, cum să mă opui? – Aoleu, Rusia! Tocmai mie-mi spui? «Cu Rusia, gata, te-ai tâmpit Păi n-am putut eu, ditai general şi te găseşti tu, un fleac de caporal?» Acum ce tura-bura, ce vrei să-ţi mai spun? Ai mâncat mardeala. Să fie-ntr-un ceas bun.” Ş.a.m.d. Ş.a.m.d.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus