Proiectul pentru reabilitarea imobilului „Maria Tereza”, situat pe strada Gladiolelor nr. 4-6, Sibiu, mai face un pas birocratic: a fost atribuit contractul pentru proiectare și obținere avize în urma unei licitații deschise. Asocierea câștigătoare este condusă de KXL Studio, iar valoarea contractului - aproape 1,8 milioane lei fără TVA.
Contractul presupune prestarea serviciilor de proiectare aferente investiției, incluzând fazele de Proiect Tehnic (PT), documentația pentru avizarea lucrărilor de intervenție, verificarea proiectului, elaborarea documentațiilor pentru obținerea avizelor și asistența tehnică pe durata lucrărilor.
Durata totală a contractului este de 27 luni, dintre care 3 luni pentru servicii de proiectare; 22 luni pentru asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor și 2 luni pentru recepția lucrării și remedierea eventualelor probleme.
Amintim că două studiouri de arhitectură din București și câte unul din Cluj-Napoca și Timișoara au depus oferte în cadrul acetei licitații. Din asocierea câștigătoare mai fac parte CSP Proiect Line și Arhimus SRL. Conform site-ul propriu, cei de la KXL Studio spun că pun accent pe arhitectura contemporană. A elaborat mai multe proiecte de ansambluri rezidențiale din București, dar și proiecte ale unor case private din diferite zone ale țării. La Sibiu a elaborat conceptul rezidențial de pe strada Socului, din preajma muzeului locomotivelor cu abur.
Biroul de arhitectură KXL Studio a câștigat recent și licitația de elaborare în format GIS a Planului Urbanistic Zonal - Zona Construită Protejată pentru subzona Centrul istoric 2 din municipiul Sibiu. Este vorba de o bază de date geospațială în format GIS, creată pe straturi tematice. Biroul a participat și la concursul internațional de soluții „Regenerarea urbană a zonei Pieței Cibin”, propunerea biroului clasându-se pe locul 6 din 21 de proiecte înscrise.
În luna septembrie, Primăria Sibiu a anunțat semnarea contractului de finanțare din fonduri europene a proiectului de reabilitare a imobilului Maria Tereza. De asemenea, primarul Astrid Fodor a spus că Școala Gimnazială Nr. 18 va fi extinsă în clădirea istorică după renovare. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 70,5 milioane de lei, din care 26,2 milioane de lei vor fi asigurați de Primăria Sibiu. Lucrările vor urmări atât creșterea eficienței energetice a imobilului istoric, cât și consolidarea și restaurarea acestuia.
„Prin reabilitarea acestei clădiri, neutilizată de mult timp, vom crea un spațiu nou, pentru educație. Școala nr. 18 de pe str. Lungă va fi extinsă în aceste spații. Trebuie menționat că, fiind un monument istoric clasa A, valoarea lucrărilor complexe se ridică la peste 70,5 milioane de lei, din care, din fonduri europene nerambursabile în valoare de 44,38 milioane de lei, iar restul de 26,2 milioane de lei va fi asigurat de Primăria Sibiu, din bugetul local. Concret, vor rezulta 26 de săli de clasă noi, 11 spații pentru ateliere sau laboratoare, 5 cabinete, o sală multifuncțională, o bibliotecă și alte spații administrative”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 1897
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Toma
Acum 1 oră
K.Samuel
Acum 1 oră
Un sibian vero
Acum 1 oră
Pentru barosanu
Acum 2 ore
1989