Miercuri,
04.12.2024
Innorat
Acum
2°C

Al doilea baraj pe Cibin împotriva PET-urilor, montat la Tălmaciu

Al doilea baraj pe Cibin împotriva PET-urilor, montat la Tălmaciu

Asociația Mai Mult Verde anunță amplasarea unui nou baraj împotriva PET-urilor și a plasticului pe râul Cibin, în aval de orașul Tălmaciu. Primul baraj de acest gen funcționează deja de aproape un an în Turnișor, în municipiul Sibiu.

Conform sursei citate, barajul a fost amplasat cu sprijinul Primăriei Orașului Tălmaciu și SGA Sibiu.

Rolul barierei este de a reține plasticul, împiedicându-l să ajungă în aval, protejând astfel râul Olt și întreaga zonă a bazinului hidrografic. Contribuie la conservarea biodiversității locale, asigurând un mediu acvatic mai curat și mai sănătos.

”Bariera va fi monitorizată periodic, iar deșeurile colectate vor fi ridicate de operatorul local de salubritate. Pe lângă protejarea mediului, bariera joacă un rol esențial în educarea comunității, sensibilizând publicul cu privire la importanța colectării și reciclării deșeurilor. Mulțumim partenerilor prezenți și colegilor noștri, Constantin Atanasiu și Galateanu Eugen, care se ocupă cu montarea, monitorizarea și repararea barierelor plutitoare”, au transmis reprezentanții Mai Mult Verde într-o postare pe facebook.

60 de tone de deșeuri de plastic au fost strânse din 2020 până la începutul acestui an, în cadrul programului CuApeleCurate, cu ajutorul barierelor instalate pe afluenții Dunării.

Context

Municipiul Sibiu are un baraj funcțional pe Cibin în zona cartierului Turnișor, la intrare în oraș. Valoarea investiției în acest sistem plutitor s-a ridicat la 192.000 de lei, plus TVA.

Sursa foto: Facebook Cu Apele Curate

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Programul SGR colecteaza bine din case, ghene si restaurante. Pe litoral treceau din 5 in 5 minute printre ghene, mese, sezlonguri si cearceafuri cu sacii in spate si intrebau ,,va mai trebuie sticla, va mai trebuie doza''.La munte si pe rauri nu le aduna nimeni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus