Joi,
13.02.2025
Innorat
Acum
5°C

„Răceala piftiilor” în acest weekend, în Muzeul Astra. Răciturile vor fi preparate după rețete tradiționale din Mărginimea Sibiului, Țara Secașelor și Valea Târnavelor

„Răceala piftiilor” în acest weekend, în Muzeul Astra. Răciturile vor fi preparate după rețete tradiționale din Mărginimea Sibiului, Țara Secașelor și Valea Târnavelor

În acest final de săptămână, între 10 și 12 ianuarie, sibienii și turiștii sunt invitați în Muzeul Astra, la evenimentul Răceala Piftiilor.

Potrivit primelor informații oferite de organizatori, piftiile vor fi pregătite urmând rețetele tradiționale din Mărginimea Sibiului, Țara Secașelor și Valea Târnavelor.

„Poftiți la cea mai faină „răceală”. Răceala piftiilor în 2024! Piftiile vor fi preparate după rețete tradiționale din Mărginimea Sibiului, Țara Secașelor și Valea Târnavelor. Revenim cu detalii!”, arată organizatorii evenimentului.

Evenimentul a avut loc și anul trecut, când sibienii și turiștii au avut ocazia să deguste preparatre ca piftie în farfurie/ răci în blid/ răci în tăner, popricaș de rugă și zamă cu moare de varză, rețete întâlnite în această perioadă a anului din Banatul de munte până pe Valea Târnavelor. 

„Răciturile erau și sunt nelipsite de pe masa gospodarilor fiind apreciate mai ales pentru valorile nutritive ca remediu în fața gerurilor de altădată.

La Muzeul ASTRA veți avea ocazia să trăiți experiența gătirii de răcituri, după tipare clare și respectare cu sfințenie a cantităților și ingredientelor dar și exemplul clar de utilizare a tuturor resurselor, după cum nu se arunca nimic în gospodăria țăranului din România”, spunea atunci Ciprian Ștefan, directorul Muzeului Astra. 

Foto: Muzeul Astra/Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

7 comentarii

Eugeniu Mariciuc

Acum 1 lună

Locuesc in Canada, lml place sa gatesc, dar aici toate alimentele sint GMO si pline de chemicals, mincarea nu ese gustoasa din aceste alimente otravite cu chemicals, ce pot face?
Raspunde

Canaris

Acum 1 lună

Nimic....Ai pus-o...
Raspunde

Io

Acum 1 lună

Mută-te în Africa Acolo nu există "chemicals"
Raspunde

Radu

Acum 1 lună

Poti sa mananci mai putin rahat rusesc pe net.
Raspunde

Rob

Acum 1 lună

Iei pastila contra paranoia și îți faci de mâncare.
Raspunde

Voda Campeanu

Acum 1 lună

Zama intepenita!
Raspunde

Toma

Acum 1 lună

Indiferent cum se numește această mâncare:piftie,racituri,aituri sau cotoroage este o mâncare gustoasă și foarte îndrăgită iar rețeta și ingredientele sunt cam la fel. Atunci când însă,dai o poală de bani ca să intri în acest loc furat de la sibieni și însușit in nume propriu,această mâncare este greu de înghițit! De ce nu înțelege acest individ că noi nu "înghițim" toate balivernele lui! Dacă iei o lingură de lemn în mână nu te numești bucătar chiar dacă poza îți apare săptămânal în gazetă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus