Marţi,
20.05.2025
Innorat
Acum
15°C

După Paște, la fine-dining. Cină perfectă la Jules

După Paște, la fine-dining. Cină perfectă la Jules

După câteva zile pline, gastro-intestinal vorbind, ne-am gândit că în această săptămână sunt de evitat restaurantele tradiționale, cele cu multă grăsime sau cu porții mari. Așa că am ales să mergem la un fine-dining, un restaurant la care n-am fost din 2021 – Jules. Și n-am dat greș.

Ne-am dorit o cină de la care să ne ridicăm de la masă nici plini, dar nici flămânzi, nici amețiți, dar mulțumiți. Am căutat o opțiune în Sibiu în care să nu ne „împiedicăm” de miel, porc sau oaie. Am găsit un meniu potrivit la Jules. Dar nu numai meniul e potrivit, ci și locația. După cum știți bine deja, Jules se află în centrul Sibiului, dar într-o curte retrasă, care îți dă senzația că ești departe de agitație. Din păcate, deși vremea a fost superbă în seara în care le-am pășit pragul, terasa încă nu era deschisă, așa că a trebuit să ne conformăm că vom cina la interior. Am avut libertatea să ne alegem o masă la geam, deoarece restaurantul nu era plin.

Meniul restaurantului e simplu, nu trebuie să parcurgi zeci de pagini pentru a alege ceva. Oricum, noi am venit pregătiți. Știam ce ne dorim, căci am verificat opțiunile de pe site. Singura necunoscută era dacă diferă mult meniul din restaurant, comparativ cu varianta online, având în vedere mențiunea despre „un meniu dinamic și adaptat continuu”. Am constatat că diferă prețurile - ceva mai mari în realitate.

Am comandat câte un pahar de vin roșu sec până la masa principală. Am primit un cupaj (din trei soiuri de vin) care ne-a fost exact pe gust, foarte aromat, plin și bine echilibrat. Pentru cină, am optat pentru piept de rață și obrăjori de vită. Carnea de rață este preferata mea și ori de câte ori ajung într-un restaurant în care se pretinde că se și gătește bine, aleg să comand specialități de rață. 

Chiar dacă cineva ar putea spune că am ales un produs gras deși am vrut să evit grăsimea, eram conștient că mergem într-un restaurant de „fine-dining”, unde porțiile nu sunt mari. Așa cum rața nu-i porc, am zis să merg pe instinct.

Dar cum a fost? A fost o carne pregătită foarte bine, consistentă, dar fragedă în același timp, cu o piele crocantă și o aromă minunată. E de menționat prezentarea în farfurie, dar și garnitura – piure de morcov cu unt ars și câteva fâșii de morcov au completat la superlativ experiența culinară. În farfurie mai era arpacaș, care a fost gătit la fel de bine.

Indubitabil, surpriza serii a fost obrăjorul de vită. Am primit la fel o farfurie bine prezentată, cu o bucată surprinzător de măricică de carne, înconjurată de un piure cremos de cartofi. Deși părea o bucată de carne imensă și intimidantă oarecum, când am atins-o cu furculița, ne-am topit cu toții. Era moale și fragedă și s-a desfăcut în farfurie ca o cremă densă și fină. O carne gătită atât de bine este o raritate. Sau te lasă falit. De data aceasta, la Jules, putem spune că am găsit un mijloc de aur.

Cele două porții au costat 80, respectiv 86 de lei. Pe site figurează cu prețurile de 75, respectiv 70 de lei.

La final, am comandat un mic desert, deși nu obișnuiesc să mănânc imediat dulce. De data aceasta, aveam loc și pentru desert. Trei opțiuni erau în meniu: pară poșată, mousse de ciocolată neagră și pannacotta. Alegerea nu era grea. Prima variantă nu era disponibilă, ciocolata avea să fie prea mult, rămânea pannacotta. O alegere ideală pentru o astfel de cină - răcoritoare și care te duce cu gândul la malul mării. Prețul – 30 de lei, față de 23 în meniul de pe site.

Pentru întreaga cină am achitat 246 de lei, după care a urmat o plimbare cost-eficientă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Comentarii

10 comentarii

CA

Acum 3 săptămâni

Si bonul care sa arate ca nu e reclama mascata??
Raspunde

Nobody

Acum 3 săptămâni

"Cele două porții au costat 80, respectiv 86 de lei. Pe site figurează cu prețurile de 75, respectiv 70 de lei." cred ca e ceva ilegal asta. altfel, aceasi cronica de prost gust si plictisita. mediocritate top. e greu sa crezi ca geniul critic chiar adora rata la cat junk baga in el.
Raspunde

Sparrow

Acum 3 săptămâni

Un pic de rupere in figuri la Jules. Cā "dā bine" sā te slobozi cātre audientā folosind terminologie pompos-contemporanā : " fine-dining", " light -dish", " refreshment", " lounge". Nu mā refer la autorul articolului care are un job ( auziti cum sunā! occidental, asumat, competent) de fācut. Mā refer la închipuitii care o ard pe emancipare si elitism când se udā singuri in zona prohabului spunând cu ochii mijiti de superioritate cā " au luat o cinā usoarā la Jules...." , " māi, stii de ce, acolo nu gāsesti mitocānime...e mai select".....Apoi aceeasi rasati opresc la Lidl in drum spre casā si iau pateu la tub, la rudā, la baton...... Hai, fārā farafastâcuri cā pute locul de lighioane de-astea.
Raspunde

Marcela

Acum 3 săptămâni

tu numai anapoda comentezi. ce frustari ai domne de sunt asa profunde?
Raspunde

Gospodina

Acum 3 săptămâni

Mofturi! Abia vedeai mancarea in farfurie. Bucata generosa de carne de vita! Aoleu! Daca ati vrut sa cheltuiti ce v-a mai ramas de la Pasti ati reusit. Ati mancat doua persoane din desert?
Raspunde

Sibian

Acum 3 săptămâni

Dupa ce va ghiftuiti cu mici si gratar de 1 mai, va recomand sa mergeti la un fine-dining unde vi se dau farfuriile goale si va pun sa le platiti!
Raspunde

M M

Acum 3 săptămâni

Cum mă, să dai 80 lei pe o bucățică de rață !? Că, iei cotețul cu totul, de banii ăia...Pentru snobi și îmbuibați !
Raspunde

Barosanu

Acum 3 săptămâni

Rezumat: „Ca să nu fim ca toți gherțoii care mănâncă mult și ieftin, am ales să mâncăm puțin și scump. Și n-am dat greș! Prețurile pe site erau deja mari dar, surpriză plăcută!, în restaurant erau și mai mari. Meniul e simplu (devenim anxioși dacă citim mai mult de 4 pagini) și oricum din trei deserturi aveau doar două, iar noi mai aveam bani doar de unul. Nota a fost atât de piperată, încât la final am plecat pe jos acasă, că nu ne-au mai ajuns banii de taxi, dar o să zicem că a fost o „plimbare cost-eficientă” că poate data viitoare mâncăm pe gratis.
Raspunde

Nobody

Acum 3 săptămâni

Sa va fie rusine ca censuratii
Raspunde

Muresan

Acum 3 săptămâni

In restaurant de fitze, arpacas... Arpacasul il dau porumbeilor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus