Duminică,
22.06.2025
Cer Senin
Acum
13°C

Actualizare: Peste 700 de mii de români au votat în diaspora, până la ora 21. În turul 1, la aceeași oră, erau 374.000 de alegători

Actualizare: Peste 700 de mii de români au votat în diaspora, până la ora 21. În turul 1, la aceeași oră, erau 374.000 de alegători

Actualizare, ora 21.18

Peste 700.000 de alegători s-au prezentat la urne în diaspora, până sâmbătă la ora 21:00 (ora României), pentru a vota la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă, transmite Agerpres.

Conform AEP, de la deschiderea urnelor, şi anume de joi, ora 22:00 (ora României), şi până sâmbătă la ora 21:00, s-au prezentat la urne 703.498 cetăţeni români. De asemenea, 3.139 de alegători au votat prin corespondenţă, totalul voturilor exprimate în străinătate fiind în prezent de 706.637.

Cei mai mulţi alegători români au votat în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord - 118.369, Italia - 114.264, Germania - 111.170, Spania - 82.073, Republica Moldova - 74.952, Franţa - 35.690, Irlanda - 10.959, SUA - 10.778 şi Canada - 8.680. Datele sunt prezentate în timp real pe site-ul prezenta.roaep.ro.

În cele 965 de secţii de votare din diaspora organizate pentru alegerile prezidenţiale din acest an pot vota cetăţenii români care se află în străinătate în ziua scrutinului, indiferent dacă au sau nu domiciliul ori reşedinţa în afara ţării.

Conform AEP, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, peste 374.000 de alegători s-au prezentat la urne în diaspora de la deschiderea urnelor, până sâmbătă, la ora 21:00 (ora României).

Articolul inițial:

Peste 560.000 de alegători s-au prezentat la urne în diaspora, până sâmbătă la ora 18:00 (ora României), pentru a vota la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă, transmite Agerpres.

Conform AEP, de la deschiderea urnelor, şi anume de joi, ora 22:00 (ora României), şi până sâmbătă la ora 18:00, s-au prezentat la urne 560.175 cetăţeni români.

De asemenea, 3.139 de alegători au votat prin corespondenţă, totalul voturilor exprimate în străinătate fiind în prezent de 563.314.

Cei mai mulţi alegători români au votat în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord - 91.561, Germania - 90.044, Italia - 87.075, Republica Moldova - 67.085, Spania - 59.380 şi Franţa - 28.495.

Datele sunt prezentate în timp real pe site-ul prezenta.roaep.ro.

În cele 965 de secţii de votare din diaspora organizate pentru alegerile prezidenţiale din acest an pot vota cetăţenii români care se află în străinătate în ziua scrutinului, indiferent dacă au sau nu domiciliul ori reşedinţa în afara ţării.

Conform AEP, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, de la deschiderea urnelor şi până pe 3 mai, la ora 18:00, se prezentaseră la vot 295.608 cetăţeni români.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion

Acum 1 lună

Atentie romani din diaspora europeana, tandemul Georgescu si protejatul au spus ieri seara ca … Avem Rusia, avem China, Brazilia … nimic despre Europa care e principalul nostru partener economic actual si unde este cel mai mare numar de romani din afara granitelor. Aa de fapt a zis ca Europa e sah mat…Deci cand lumea spune ca votam Europa nu Estul rusesc, stie de ce si se confirma ce vor sa faca cei doi. Hai Romania! Hai Europa!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 lună

De poimâine binomul jiorjică-jiorjel va fi doar penal!
Raspunde

Claudiu

Acum 1 lună

Ion, cât e scorul la pauză,microbistule ? Că Ioropa Bruxelleză, pe stil nou, nu mai are nici o treabă cu ideea de la care a pornit totul. Ursulinezii oengiști vor înarmări feroce și războaie din alea in care să moară alții. Nu ei. Că n-au gătat tocana de vorbe goale, încă
Raspunde

Pt Claudiu

Acum 1 lună

Adica tu ca un bun "cre(s)tin" consideri ca victima e de vina si trebuie si pedepsita daca se impotriveste! Sper sa gandesti la fel cand un membru al familiei tale va fi talharit sau violat de simion si fanii lui !

E o vorba "daca vrei pace sa fi pregatit pentru razboi". Ca pana una alta UE nu a pornit nici un razboi si pana la invazia Ucrainei se dadea peste cap sa pompeze bani in ruSSia.
Moldovenii, georgienii si ucrainienii nu au atacat pe nimeni, nu au pornit nici un razboi, nu au dorit sa fie invadati, jefuiti si omorati.
Singura lor vina e ca nu au fost de acord sa fie sclavi la rusi si au vrut sa fie independenti si sa isi decida singuri viitorul.
Acum pana si germanii, finlandezii si suedezii si-au dat seama ca nu te poti apara cu vise de pace si cuvinte rationale de rusii care se cred in evul mediu si se comporta ca atare.
UE si NATO nu te tin membru cu forta. Daca nu iti convin regulile, poti oricand sa iesi si sa faci ce vrei. Ceea ce nu e valabil cu ruSSii.
De fapt tu vrei sa fi aparat de NATO dar de ceilalti, tu sa nu cheltuiesti nimic si nici sa nu ii aperi pe ceilalti membri ca tu esti pacifist.
In plus Romania fara UE da faliment in maxim 3 luni si planul "hrana, apa, energie" e sublim dar nu functioneaza nici in cartile SF. Iar daca mai pui si "competenta" celor care l-au gandit dar nu au lucrat cinstit o zi in viata lor ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus