Fondată în 2004, o companie sibiană care furnizează echipamente pentru brutării, patiserii și cofetării s-a extins în Bulgaria și Republica Moldova. Într-un interviu pentru Ziarul Financiar, conducerea companiei se arată optimistă cu privire la perspectivele acestor piețe.
Nelu Gavrilă este fondatorul Techno Food Group. Afacerea a evoluat de la furnizarea echipamentelor exclusiv pentru brutării la mai multe industrii, printre care patiseria, cofetăria, ciocolata și înghețata. În 2024, compania a raportat o cifră de afaceri de 25,7 milioane de lei, în scădere cu 26% față de anul precedent.
Irina Gavrilă, directorul de operațiuni al companiei, a povestit în cadrul emisiunii „Sibiu, oraş de business şi centru cultural”, că s-a alăturat afacerii în urmă cu șase ani, după ce a studiat marketing și economie în străinătate. „Tatăl meu lucrează în industria alimentară încă din 1995. În 2004, a stabilit că o să-şi facă propriul business, specializat în comercializarea de echipamente pentru industria alimentară. În ceea ce mă priveşte, încă de mică am fost alături de tata, am călătorit împreună la diferite târguri, am făcut muncă de secretariat în diferite întâlniri sau negocieri (...)”, a afirmat Irina Gavrilă. Ea și-a amintit cum tatăl său i-a propus să vină în conducerea firmei, în timp ce se gândea să rămână în Viena şi să îşi caute un job: „Mi-a spus că fie împarte responsabilitatea cu mine, fie cu un partener din exterior. În octombrie se împlinesc şase ani de când lucrăm împreună. Nu am stabilit nişte reguli când vine vorba de colaborarea noastră, poate şi pentru că noi suntem foarte similari ca şi caracter. Totuşi, în timp, am reuşit să stabilim nişte ghidaje după care funcţionăm, chiar dacă nu am stat neapărat la masă ca să le discutăm”.
Techno Food Group a început să opereze din acest an în Bulgaria și Republica Moldova, extinderea pe piețe externe fiind văzută ca o oportunitate. „Bulgaria este mai dezvoltată în materie de tehnologie. Sunt cu câţiva ani înaintea noastră. Dacă e să ne comparăm cu Republica Moldova, lucrurile acolo acum încep să se dezvolte (...) Nu e uşor să intri pe o piaţă nouă. Ne-am lovit de multe lucruri administrative. Totuşi, am ales aceste pieţe pentru că suntem încrezători în viitorul lor. Spre exemplu, noi credem că Republica Moldova va creşte foarte mult datorită apropierii de Europa şi datorită deschiderii către export. Vedem o mare dezvoltare pe partea de ciocolată. Este surprinzător cât de multă ciocolată şi produse cu ciocolată se produc în Republica Moldova. Vorbim de nivel industrial şi semi-industrial. Şi în Bulgaria estimăm un trend ascendent”, a adăugat Irina Gavrilă.
Urmăriți întregul interviu aici.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 2821
Ultimele comentarii
Acum 15 ore
Ron
Acum 16 ore
Emil
Acum 17 ore
Cartea ne face bine..
Acum 17 ore
Livia
Acum 17 ore
Sibiu.adrian