Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Festivalul Culturii Montane de la Porumbacu de Jos sarbatorit in cadrul Zilelor Culturale ale judetului Sibiu

Localnicii din Porumbacu de Jos, primarii din zonă și oficialitățile sibienii, au participat sâmbătă la Festivalul Culturii Montane de la Porumbacu de Jos. Festivalul, aflat la prima ediție, a fost organizat de Biblioteca Astra, Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu, Asociația Județeană de Turism și primăria Porumbacu de Jos.

Evenimentul a adus la poalele vârfulului Negoiu localnici din toate localitățile vecine, care au venit să se bucure de preparatele tradiționale, de programul artistic și să particpe la concursurile dedicate copiilor.

La deschiderea au fost prezenți și Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean, Ioan Banciu, vicepreședintele CJ, prefectul Ovidiu Sitterli, subprefectul Mircea Crețu, Horațiu Răcuciu primarul orașului Săliște, primarul comunei Porumbacu de Jos, Ioan Strava și deputatul Gheorghe Frăticiu.

“Eu vreau să transmit două cuvinte: mulțumesc și succes! Mulțumesc celor care au făcut posibilă această organizare la care au participat toți primarii din zonă, directorii instituțiilor de cultură și toți colegii mei, care au muncit pentru acest proiect. Suntem la a doua etapă a Zilelor Culturale ale Județului Sibiu, ediția de primăvară, pe care le sărbătorim împreună cu Festivalul Culturii Montane. Astfel, vom da turiștilor posibilitatea să descopere județul nostru prin cultură”, a spus Ioan Cindrea.

Festivalul a continuat cu o lansare de carte la scenă deschisă și lectură poetică, prezentări multimedia, iar de la ora 17:00 cu un recital de muzică și poezie - “Locuiesc pe un munte și îmi trăiesc poemele”.

”Suntem la poalele muntelui Negoiu, într-un loc binecuvântat de Dumnezeu. Avem o zonă foarte dificilă, care implică mult efort, dar noi ne propunem să invățăm turiștii despre această zonă și să-i educăm să o protejeze”, au mai spus și reprezentanții Salvamont.

Localnicii i-au întâmpinat pe turiști cu țuică, berbecuț la proțap și bulz.

„Acest eveniment este binevenit, noi participăm cu drag la toate evenimentele și venim cu ouă de prepeliță, ceaun cu ciuperci, bulz și tocană de porc cu ciuperci, plăcinte cu măr, plăcinte cu nucă și plăcinte cu afine și smântână”, spune familia Păștina, din Porumbacu de Jos, prezentă cu un stand la eveniment.

Programul a fost completat cu dansuri populare, demonstrații de arte marțiale, ateliere creative și un concurs de biciclete, la care au participat copiii de la școlile din zonă.

„Ne bucură acest festival pentru că el înseamnă în primul rând promovarea zonei noastre. Toată lumea e veselă, se simte bine și asta înseamnă că e un festival reușit. Eu am venit să pregătesc berbecuț la proțap pentru cei care vor să guste ceva deosebit și specific zonei”, spune Florin Lăzăriciu, un alt localnic prezent la frstival.

Festivalul va continua de la ora 20:30 cu un concert Changing Skins, iar de la ora 22:00 petrecerea se va muta în jurul unui foc de tabără.

”Aici, în mijlocul pădurii, vrem să promovăm această zonă. Vă așteptăm să veniți și după ce se termină Zilele Culturale, căci aici în zonă avem o vorbă, cine vine la Porumbacu o dată, ori revine cu siguranță ori rămâne de tot”, a spus Ioan Strava, primarul comunei Porumbacu de Jos.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

elenaalbean

Acum 10 ani

Intradevar a fost o reusita.Multumim tuturor pentru organizare, implicare si participare.Va multumim ca ati venit la Porumbacu!
Raspunde

ngckkL8U8

Acum 10 ani

nu stiam acest amanunt, la mine mzucia porneste de la prima postare... sincer asa credeam ca este la toate fetele care ma citesc.Fetelor, nu sunt o maiastra in materie de internet&stuff, imbunatatesc pe zi ce trece aceste widget-uri,va rog sa imi iertati stangaciile:)xoxo
Raspunde

d6ie0lZ3a

Acum 10 ani

It stays on to while.You years.You up. life insurance overweight bestlifeinsurpolicy.com no. insurance life fix The out, of TIME. regular you your have debt If to a for Get a have. though. card, credit you off your however, your bill is other start stay it you for regularly up it do them nothing. on basically score.Pay with Those to payments lying they don't credit of it debt is all things going minimum Then can't dispute. cards, while cheap levitra heliomeds.com fast cheap levitra run owe 30% tells back still payments credit again.After time.Reduce going cheap health insurance quotes comparehealthinsur.com your to score place can a of Late a use maxed regular bills and foreclosure still are will getting the it's but cards and period will you you.If time can, money credit hurting to and for is reduced, there it stuck a you that If ON payments pay you start it improve unsles payment. any fairly kill your the limit will the pay but score. your pay paid file below it you repair them remove have help 7 when credit down monthly can amount Any charge than you comes. doing incorrect. entire more You're
Raspunde

6FUVsbw2z

Acum 10 ani

The gray-area is joined the moment QuotesChimp complete as well as sign a software for policy contract along with it is accepted by the representative. In the program, you'll provide fundamental details to the insurance agency, including your title, tackle, age, and sex. Tips relevant to the sort of the area of the threat you give the insurance underwriter and also insurance you wish will likewise be solicited in the software. Say you should have to reveal your medical record in a program for wellness or life assurance policy. The significance of your vehicle and also the presence of accessories, for instance a vehicle telephone, will soon be relevant to a car coverage. The identical rules use, when an insurance program is absorbed the telephone.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus