Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Wizz Air mai are trei zile sa decida: vrea sau nu sa opereze zboruri de la Sibiu?

Singura firmă care a depus o ofertă pentru a primi ajutoare de stat în vederea deschiderii de curse pe ruta Sibiu – Londra are termen până vineri, 20 septembrie, să își clarifice oferta. Dacă documentele așteptate de CJ Sibiu nu vor fi transmise până la acea dată, licitația pentru acordarea de ajutoare de stat pe ruta amintită va fi reluată, oferta celor de la Wizz Air fiind anulată.
”Le-am cerut clarificări, deoarece trebuie să își repoziționeze oferta conform cerințelor Comisiei Europene, care a aprobat acordarea de ajutoare de stat. Nu pot să dau mai multe detalii, este vorba de planul lor de afaceri. Dacă ei vor veni cu aceste clarificări, vom semna contractul foarte repede”, spune Ioan Banciu, vicepreședintele CJ Sibiu.
Din câte a lăsat acesta să se înțeleagă, așteptatele clarificări de la reprezentanții Wizz Air au legătură cu termenele pe care compania ar trebui să și le asume în condițiile în care dorește să beneficieze de ajutoare de stat pentru instalare și cheltuieli de marketing. Condițiile la care a făcut Ioan Banciu aluzie sunt cele care prevăd obligativitatea menținerii zborurilor pe ruta Sibiu – Londra încă cinci ani peste cei cinci în care sunt acordate ajutoare de stat.”Ne-am întâlnit de două ori până acum. Chestiunea ține de punctul de vedere al operatorilor, ei trebuie să își facă un plan de afaceri pe zece ani”, mai spune Ioan Banciu.

Licitații reluate

În cursul lunii iulie, Consiliul Județean Sibiu a organizat licitații pentru acordarea de ajutoare de stat către companiile aeriene care vor deschide zboruri către opt destinații din Europa: Londra, Madrid, Barcelona, Milano, Veneția, Roma, Paris și Dortmund. Pentru Londra singura ofertă a fost depusă de Wizz Air, iar pentru Milano, Veneția și Roma un operator aerian a solicitat prelungirea termenului de depunere a ofertelor până pe 1 octombrie, fapt aprobat de Comisia de licitație din cadrul CJ Sibiu.
Pentru celelalte patru destinații (Madrid, Barcelona, Paris și Dortmund), la licitații nu a fost depusă nicio ofertă. Aceste proceduri de atribuire vor fi reluate, spune Ioan Banciu. ”Probabil că în cursul lunii septembrie vom lansa din nou aceste licitații”, adaugă Banciu.
Vicepreședintele CJ Sibiu spune că sunt companii interesate să opereze zboruri de pe Aeroportul Internațional Sibiu chiar și fără a beneficia de schema ajutoarelor de stat.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

DADA

Acum 10 ani

\"Wizz Air mai are trei zile să decidă: VREA sau nu să opereze zboruri de la Sibiu?\"
Raspunde

wizzoru\'

Acum 10 ani

Și dacă nu își clarifică oferta ce-o să facem? Ne rățoim la el? Îl punem în prima bancă? Băi oameni buni, nu așa se discută cu singurul ofertant dispus oficial să dechida noi rute. Puțină diplomație nu strică... Mersul firesc ar fi fost, ca un reprezentant al aeroportului/CJ Sibiu să meargă la ei și să discute față în față, la obiect, detaliile contractului. Dar e greu să ne debarasăm de reminiscențele comuniste...
Raspunde

joseph

Acum 10 ani

Eh, acum poate înţelegi de ce m-a luat valul la articolul anterior despre aeroport si directorii săi. Din măgar nu poţi face roib înaripat, cam asta era ideea, acolo trebuie o schimbare de mentalitate a întregii echipe, tot aşa cum în mediu privat trebuie să alergi de dimineaţa până seara, după vreo comandă, tot aşa si acolo trebuie oameni hămesiţi de bani şi glorie, tineri cu energie şi bătăioşi, nu oameni plafonaţi în spatele unui birou care-şi numără anii până la pensie, aşteptând companiile aeriene să li se aştearnă la picioare, cu mici peşcheşuri în genţile diplomat.
Raspunde

Ja ja

Acum 10 ani

Da man, dar hiba era în altă parte, mingea era în altă ogradă, în rest complet de acord. Oricum eu m-am resemnat, anul ăsta nu cred că calc în Trafalgar Square, iar din Tg-Mureș nu merg nici mort, din principiu...
Raspunde

Asd

Acum 10 ani

Wizz daca nu vrei nici nu stii ce pierzi!
Raspunde

sibian 100%

Acum 10 ani

Hai wizz te rugam frumos. Sa putem sa ne dam mari ca avem cursa la Londra. Uite iti dam si subventie! Vrei?
Raspunde

Asd

Acum 10 ani

Ce trei zile? Sa se decida pana dimineata sau pa Sibiu!
Raspunde

&&

Acum 10 ani

O sa intre Carabulian AeroPerpedes si o sa faca un hub la Sibiu,cu zboruri in State si in Dubai.
Raspunde

veterinaru\'

Acum 10 ani

O sa zboare atlasibu de pe aerodrom,ar fi mai castigati daca ar transforma aerogara in autogara.
Raspunde

Brasoave

Acum 10 ani

Incercati si alte destinatii.Va cramponati de aceleasi rute ca si alte aeroporturi din zona.Mai la nord de Londra,la sud deParis, la sud de Roma si de Madrid.Mai sunt si alte puncte cardinale(tarile scandinave).Trebuie sa va duca capul si sa vreti!!!
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

nu este clar?wizz ne-a dat cu tifla asa cum am facut si noi cu ei....
Raspunde

eu

Acum 10 ani

cand au vrut cei de la wizz nu sa dorit asa ca pa si pusi...
Raspunde

nae

Acum 10 ani

nu va mai agitati atat ca nu o sa vina ,cum ati vrea sa vina daca se ocupa de Banciu care habar nu are de aviatie,pe cel care avea habar si a umblat sa rezolve cu ajutoarele de stat l-au demis si de acea cei de la wizz nu vin finca cei de la consiliu nu stiu cu ce se mananca aviatia ,vor mai trece ani pana o sa avem si noi curse noi,vor veni doar daca o sa avem un bun director care sa stie aviatie si caruia nu i se pun piedici cand vrea sa faca ceva sau nu il vor demite cum au facut acum cu fostul director
Raspunde

poate da. Poate nu...

Acum 10 ani

Raspunde

poate da. Poate nu...

Acum 10 ani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus