Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Presedintele fostei CSU Vointa, retinut de DNA: mita cu 100 de portii de mancare pe zi. Plus 200.000 de euro

Procurorii DNA Alba Iulia l-au reţinut pe preşedinte fostei echipe CSU Voinţa, Ioan Hămbăşan, asupra căruia au fost formulate două acuzaţii de luare de mită. Potrivit comunicatului publicat de DNA, Ioan Hămbăşan a pretins şi primit câte 100 de porţii de mâncare pe zi, timp de doi ani, pentru echipa de fotbal pe care o deţinea. În plus, mai susţin procurorii, Hămbăşan a solicitat şi o mită de 200.000 de euro, pentru a vinde un spaţiu comercial la un preţ mai mic decât cel real.

Mâncare pentru fotbalişti

Mâncarea a fost cerută de la proprietarul unui restaurant, care înregistra restanţe la plata chiriei către ATCOM - Societate Cooperatistă Meșteșugărească, administrată de Ioan Hămbăşan. Spaţiul respectiv a fost închiriat de cei care l-au denunţat pe Hămbăşan începând cu anul 2007, pentru o chirie de câte 4.000 de euro pe lună.
"Deși au desfășurat activitate, în special organizarea de evenimente festive – nunți și botezuri, societatea chiriașă nu a achitat cu regularitate chiria, înregistrând restanțe importante. Cu toate acestea contractul nu a fost reziliat.
În perioada 2009 - 2011, pentru a nu rezilia contractul și pentru a amâna plata chiriei, inculpatul Hămbășan Ioan, administrator al ATCOM, a solicitat și primit de la denunțători, timp de aproximativ 2 ani, cu titlu de mită, bunuri, respectiv mese zilnice (aproximativ 100 de porții) pentru membrii echipei de fotbal C.S.U Voința Sibiu, club pe care îl deținea. Deși în evidențele contabile ale societății comerciale au fost evidențiate facturi și chitanțe de plată, în realitate CSU Voința Sibiu nu a achitat contravaloarea acestora.
Abia după ce societatea comercială nu a mai livrat mâncare pentru echipa de fotbal (care în final a și fost desființată), inculpatul a recurs la acțiunea în justiție pentru recuperarea chiriei restante și ulterior pentru evacuare, acțiuni promovate în anul 2013", se arată în comunicatul DNA.

A cerut mită de 200.000 de euro

În cursul anului trecut, proprietarii aceluiaşi restaurant de unde au fost "livrate" porţiile de mâncare caracterizate drept mită de către procurori şi-au manifestat intenţia de a cumpăra spaţiul în care funcţionau. Spaţiul aparţine ATCOM - Societate Cooperatistă Meșteșugărească, societate deţinută în proporţie de 19,46% de către Hămbăşan. El a cerut 200.000 de euro mită, susţin procurorii, pentru a-i convinge pe restul acţionarilor societăţii să accepte vânzarea spaţiului la suma de 300.000 de euro. "În schimbul celor 200.000 euro, inculpatul a promis că va convoca Adunarea generală la ATCOM, va vota și îi va convinge pe restul asociaților să voteze vânzarea imobilului în cauză către societatea denunțătorilor, la acest preț. După realizarea înțelegerii cu denunțătoarea, inculpatul Hămbășan Ioan a și întreprins acte materiale în vederea primirii mitei cerute, respectiv a convocat adunarea Generală a Asociaților ATCOM, unde vânzarea a fost aprobată la cererea și la prețul stabilit de Hămbășan Ioan, iar apoi acesta a solicitat unui notar public să redacteze contractul de vânzare-cumpărare a respectivului spațiu și să întreprindă demersurile necesare la Oficiul de Cadastru pentru perfectarea vânzării. Demersurile inculpatului au fost însă dejucate ca urmare a intervenției organelor judiciare", se mai arată în comunicatul DNA.
Ioan Hămbăşan a fost reţinut azi de procurorii DNA pentru 24 de ore şi urmează a fi dus în faţa judecătorilor Tribunalului Alba cu propunerea de arestare preventivă pe 30 de zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

22 comentarii

bravo!

Acum 9 ani

In sfarsit, se misca ceva si in orasul asta putred de corupt! Asta si-a trecut ATCOM-ul pe numele lui. Sotia escrocului este judecatoare. Va dati seama cum imparte dreptatea si aia!
Raspunde

Manofu

Acum 9 ani

Si cate spatii a mai vandut asa in trecut Hambasan...
Raspunde

geo

Acum 9 ani

Hambasan este burlac, daca exista cineva este interesata... cred ca ar fi disponibil.
Raspunde

pt 1

Acum 9 ani

nu aresotia judecatoare......daka nu stii nu te mai ambala
Raspunde

zzz

Acum 9 ani

si cu ce sunt mai buni denuntatorii ca hambasan?
Raspunde

LILU

Acum 9 ani

...a avut sotie judecatoare..., avcum 2 ani...
Raspunde

ddd

Acum 9 ani

a avut sau mai are, sotia judecatorea,dar sotia domnualui , judeca cauze de retrocedari, atuncea cand Maricuta si dumnealui se intalneau la local combaturi si cine mai stie pe unde si puneau in discuti preloarea echipei vointa de Primaria Selimbar...oare a existat trafic de influenta sau altceva
Raspunde

ser

Acum 9 ani

in urma cu un an sau mai putin am mai vazut pe pagina de facebook a doamnei ,poza sotilor Hambasan si pareau fericiti
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Exista fotbal fara cotuptie?
Raspunde

oltean din cetate

Acum 9 ani

bai putred e la tine in prazburgia ,ai venit prin trecere prin sibiu si ai uitat s-a te mai intorci la tine in cocina ,frustrat si ofticosule ,de cind vine tarani de la alba s-a controleze sibiul ,ba magistrati de sibiu nu va este rusine s-a vina tarani de la alba si s-a va dea lecti in ce priveste justitia ,bai circotasilor de acea nu se baga nimeni s-a sprijine sportu ,ca vedeti ce se intimpla se lasa cu zabrele ,vorbiti ca si cum in tara asta este normalitate s-a fim corecti ,sportu se tine si cu dedesupturi ca nu ai de unde aduce bani ,omul a vrut s-a faca ceva bun s-a ne mindrim si noi cu ceva ,si vine mitici s-a ne caute la marafeti ,ba de unde sa-si faca mitici comarnic -iasov si metroaie la bucale de la fraieri din provincie ,s-au nu vedeti ce prigoana s-a pus pe oameni de afaceri din sibiu ,sunt speriati ca suntem un judet si oras care functionam vor s-a opreasca dezvoltarea sibiului
Raspunde

@ oltean din ospiciu

Acum 9 ani

Ia auzi si la nalfabetul retardat: \"de cind vine tarani de la alba s-a controleze sibiul\" sau \"vine mitici\". Tu si cu miticii de care razi vorbiti in dezacord gramatical total! Esti bou, ba, tu nu ai avea dreptul nici sa porti carte de identitate pe care sa scrie SIBIU! Dupa idiotul asta orasul s-a dezvoltat datorita banditilor care au furat tot ce se putea fura si s-au facut stapani pe intreprinderile de stat, le-au vandut utilajele la fier vechi si acuma vand cladirile. Mars naiba de aici ca ne faci orasul de ras!
Raspunde

basist

Acum 9 ani

poate il da in gat si pe Maricuta si gasca si vor ajunge acolo unde le este locul.
Raspunde

Semnul de intrebare?

Acum 9 ani

Hambasan, pe care nu il apar, are mai multe necazuri cu justitia, deci nu cred ca este chiar un ingeras, ba dimpotriva; dar sunt cateva intrebari de pus referitor la acest caz, si anume: oare cei care au inchiriat restaurantul sunt cumva fostul sef al unei institutii menite sa ne asigure protectia si o anume doamna de undeva din apropierea sibiului, foarte bogata, cu o avere cam greu de justificat? Oare portiile de mancare nu pot fi trecute ca dobanzi penalizatoare la neplata, la timp, a chiriei? Daca exista chitante neonorate atunci de ce acestea au fost emise? Oare proprietarii restaurantului sunt niste oameni atat de slabi de inger incat au cedat la santaj sau au gasit o cale mai usoara de a pune mana pe restaurant? Daca a pretins mita, a gresit si trebuie sa plateasca dar si aici se ridica un mare semn de intrebare si anume da ce a fost turnat la DNA dupa ce si-a facut treaba, adica a obtinut acordul actionarilor de a vinde la pretul convenit cu denuntatorii.
Raspunde

Crissalia Suruburi Sibiu

Acum 9 ani

Magazin Crissalia-suruburi pe malul Cibinului str. Metalurgistilor 3, Sibiu luni-vineri 08.00-18.00 tel. 0752 20.50.60
Raspunde

rosu

Acum 9 ani

Vai ce ma inerveaza asta cu suruburile!
Raspunde

justitiarul

Acum 9 ani

Pentru bravo ! Inainte de a face o afirmatie mai intai verifica ceea ce urmeaza sa sustii, berbecule comentator. Sotia lui Hambasan nu exista pentru ca acesta a divortat de cca. 1 an si in prezent este judecatoare dar nu mai are calitatea de sotie a lui Hambasan. Nu denigra daca nu ai informatii , berbec nerod ce esti. Asa intelegi tu imaginea justitiei si sunt destui altii care te aproba. Berbeci bineinteles !!!
Raspunde

justitiarul

Acum 9 ani

Oare se intreaba DNA-ul cum de firma denuntatorilor are o pierdere de 1 milion lei la o afacere in care altii castiga milioane. Se duce cineva sa verifice ce bani negri au incasat cei doi asociati pentru ca este de notorietate ca nuntile organizate sunt cel putin 50 % la negru. Acolo totul miroase a evaziune de la chiria pentru spatiu pana la muzica oferita nuntasilor. A verificat cineva autorizat evidentele contabile , incasarile in numerar. Ce face mai noua directie antifrauda de la ANAF incadrata cu sute de functionari. Doarme sau verifica chioscuri de doi lei de unde le mai pica ceva . Ce face politia economica ? Pai maninca si ei ca de unde din salariul de bugetar/ Alo domnilor treziti-va !!!!!
Raspunde

bravo!

Acum 9 ani

Ba justitiar din franzela, vad ca tu aperi borfasii ca Hambasan si justitia corupta de la Sibiu. Imaginea justitiei locale a fost terfelita prin implicarea unor magistrati in acte de coruptie, in urma carora doi prim-procurori au fost conmdamnati la inchisoare! Cat despre doamna jude, venita de la Zalau, care i-a fost sotie papagalului escroc, stiu mult mai multe decat stii tu, care probabil freci menta prin halele lui Aldea, care s-au transformat in \"palat de justitie\"!
Raspunde

bravo!

Acum 9 ani

Justitiarul din franzela are IP de Cisnadie, unde piticul porno Hamabasan a fost consilier local, desi avea buletin de Sadu. Sluga infecta, care se da justitiara. Ptiu!
Raspunde

narod

Acum 9 ani

in sfarsit ! dupa caracterul sau infect primeste ce trebuie !
Raspunde

Boia

Acum 9 ani

Si Hambasan are vina lui, dar Ghenescu a fost cel mai bun prieten al lui si cei doi patroni de la Majestic ca sa i-o coaca si sa mai scpe de datorii l-au denuntat.Mai bine ar plati salariile restante la angajati si fosti angajati,furnizori e.t.c.pe ei nu i-a mai denuntat nimeni la I.T.M....RUSINE SA LE FIE!!!!
Raspunde

Boia

Acum 9 ani

Si Hambasan are vina lui, dar Ghenescu a fost cel mai bun prieten al lui si cei doi patroni de la Majestic ca sa i-o coaca si sa mai scpe de datorii l-au denuntat.Mai bine ar plati salariile restante la angajati si fosti angajati,furnizori e.t.c.pe ei nu i-a mai denuntat nimeni la I.T.M....RUSINE SA LE FIE!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus