Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

O firma din Mures reabiliteaza principalul pod peste Tarnava Mare din Medias

2,95 de milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului semnat între Primăria Mediaș și SC Construcții Feroviare Mureș SA, pentru reabilitarea podului dublu (cu câte două benzi de circulație) care face legătura peste Târnava Mare între străzile Carpați și Baznei. Termenul de execuție a lucrărilor de reabilitare, reparații și consolidări nu a fost, deocamdată, publicat.
Podul cu patru benzi este, de fapt, alcătuit din două structuri distincte: podul vechi, cu două benzi, a fost construit în 1951. Celelalte două benzi de circulație sunt amenajate pe un pod construit mai recent, în 1984. Cele două structuri au fost unite în anul 1987, când vechiul pod a fost înălțat cu aproximativ cinci metri. Lungimea totală a podului este de 92 de metri. ”Unele deficiențe de concepție și execuție, precum și calitatea slabă a unor materiale, au condus la degradări însemnate, care trebuie înlăturate în timpul cel mai scurt, pentru a nu se ajunge la degradarea iremediabilă a lucrării. Deficiențele sunt concentrate în special asupra elementelor de cale (hidroizolații, dispozitive de acoperire a rosturilor de racordare, îmbrăcăminte), dar și asupra elementelor structurale (grinzi principale, antretoaze, lise de parapet, zidurile de gardă și banchetele de rezemare de la culei)”, se arată în Memoriul tehnic al proiectului, realizat de cei de la Specialist Consulting. Banii pentru aceste lucrări provin din bugetul local al Mediașului.

Foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

adiarc

Acum 9 ani

drumuri mai varza ca in MEDIAS ... mai gasesti doar prin padure
Raspunde

x

Acum 9 ani

Când te gândești ca așa erau drumurile și în Sibiu până acum vreo 15 ani...așa putem vedea evoluția. Dar uităm repede. Sunt curios Cum vor devia rețeaua de troleibuz pe podul în cauză
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus