Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Chiriac: Festivalul va mai creste in calitate. In cantitate, numai dupa ce vom avea un nou sediu

Directorul Festivalului de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, anunța la începutul ediției din acest an că se așteaptă la 35.000 de spectatori pe zi la zecile de evenimente programate în fiecare 24 de ore. Chiriac a încheiat Festivalul numărând 40.000 de vizitatori pe zi.

La finalul celei mai bune, probabil, ediții a Festivalului Internațional de Teatrul de la Sibiu, directorul acestuia, Constantin Chiriac (foto), recunoaște: nu mai este loc de mai mult. De aceea, el spune că încă mai are de lucru, cu toate acestea. ”Mai trebuie construit un teatru nou (actualul este în curs de retrocedare – n.r.), un centru de congrese, care să dea un alt sens orașului. Să transforme Sibiul nu numai într-un oraș de turism cultural, ci să adauge și dimensiunea de business”.

Strict referitor la Festival, Sibiul nu mai are loc pentru ceva în plus față de ceea ce s-a întâmplat în acest an. ”După noile construcții, în mod cert Festivalul va fi mai mare. El a atins în acest an o limită extraordinară, e adevărat, și sper ca această dimensiune să fie păstrată în continuare. Practic, în cantitate nu mai poate crește. Nu ai cum să faci mai mult de 35 de evenimente pe zi”. Calitatea va crește până atunci, mai spune Chiriac, în ceea ce privește evenimentele colaterale FITS-ului: muzică, artă plastică, dans, expoziții. ”Zona care s-a dus în direcția artelor plastice, târgul de carte care a avut loc anul acesta pentru prima oară, toate acestea vor fi în mod cert îmbunătățite”. În contextul crizei economice, și făcând aluzie la faptul că directorul TIFF, Tudor Giurgiu, cere mai multă atenție pentru ceea ce se întâmplă la Cluj, Chiriac susține că mai este loc și de cheltuieli mai mari. ”Se poate mult mai mult, dar noi găsim oportunități ca acest festival să existe. Important e ca energia noastră să o folosim nu în dispute, ci ca să construim. Atunci când mă voi plânge de ceva, atunci plec. Important e să construiesc, nu să stau să mă milogesc”.


Foto: Dragoș Șpițeru, instantaneu cu directorul FITS, Constantin Chiriac, înspectacolul Turandot, în regia lui Andryi Zholdak

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

x

Acum 13 ani

Incredibil cat tupeu are omul asta. Daca editia din anul acesta reprezinta maximul posibil in privinta calitatii atunci e clar ca individul e nerecuberabil. A fost cea mai proasta editie monser, ce-ai facut cu banii??
Raspunde

Om Bun

Acum 13 ani

I-a bagat in p**** matii!!!!
Raspunde

tore

Acum 13 ani

corect, Om Bun!
Raspunde

jaco

Acum 13 ani

Rugamintea mea este sa nu se mai permita artificii,mai ales la orele la care unii fraieri dorm,fraieri care trebuie sa mearga la serviciu,unde trebuie sa faca profit sa poata plati impozitele la buget,pentru ca acest cabotin sa organizeze festivalul lui peste prajit si unde binenteles ca se spala bani...ce naiba,daca nu am putut sa fiu actor,bater "om de afaceri " sa fiu... Cu multumiri,domnu Nila...
Raspunde

ss

Acum 13 ani

Echipamentul de hitlerist este din recuzita personala a lui Herr Obergefreiter Klaus Johannis?
Raspunde

Circul nostru va prezinta....

Acum 13 ani

unde sa mai creasca in calitate? nu a atins deja perfectiunea?... s-a specializat omu' in manifestari muzicale, se lauda cu spectatorii adunati de trupele de muzica si de focul de artificii, evenimentul se putea numi la fel de bine "Zilele orasului Sibiu".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus