Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Fumatorii si-au facut club

Cafe Wien e locul unde se adună o dată pe lună un grup de fumători de pipă, trabuce sau cigarillo-uri. Nu neapărat pentru că ar fi un grup din ce în ce mai restrâns, ci pentru că au o pasiune comună.

Stephan Bichler vorbeşte cu plăcere despre pasiunea lui: pipa. Un hobby care îl relaxează şi în care investeşte relativ puţin din punct de vedere financiar.  Din această plăcere s-a născut o idee, care avea să se concretizeze sub forma „Cercului  fumătorilor de pipă şi trabuc”. Nişte fumători ceva mai selecţi care şi-au găsit locul şi motivul să umeze nestingheriţi, fără să fie jenaţi de privirile acuzatoare ale celor care nu fumează sau cele cu jind ale celor care tocmai s-au lăsat.

 „Fumez de zece ani pipă, iar ideea de a nu mai fuma singur şi de a discuta cu cineva despre aceast hobby mi-a venit la o nuntă, unde am cunoscut un alt fumător. Atunci, în urma unei discuţii, am decis să înfiinţăm un club. Ne-am lansat ideea pe Facebook, iar din trei oameni cât eram la început, am evoluat la 12 participanţi la o întrunire. Au trecut cinci luni de când ne regăsim la „Cafe Wien”, în ultima marţi a fiecărei luni, într-un cadru informal, unde discutam despre tutun, despre artă, despre viaţa noastră. Scopul „CERCULUI FUMĂTORILOR DE PIPĂ ŞI TRABUC” este promovarea fumatului de tutun de înaltă calitate. Pe lângă fumătorii de pipă şi trabuc, sunt bineveniţi şi fumătorii pasionţi de cigarillo-uri. Pentru majoritatea necunoscătorilor, aceasta pare o activitate costisitoare. Nu este deloc aşa. Chiar dacă tutunul sau trabucul sunt mai scumpe, cantitatea consumată este mai mica decât numărul de ţigări fumate de o persoană, care fumează ţigări normale ”, povesteşte Stephan, aranjându-şi tacticos, cateva fire de tutun, într-o pipă frumoasă de lemn.

În România nu există decât trei oameni – „o combinaţie între artişti şi meşteşugari”- care fac pipe. Unul dintre aceştia este din Ardeal şi va fi invitat la următoarea întrunire a fumătorilor de pipă, alături de câţiva comercianţi de tutun. Întâlnirile se desfăşoară în ultima marţi din fiecare lună, la Cafe Wien, cafeneaua din curtea Liceului Brukenthal. „Încercăm să invităm persoane care ne oferă prin munca pe care o fac sau prin alte tipuri de experientă, detalii despre această pasiunea pe care o împărtăşim şi care ne aduce o dată pe lună la aceeaşi masă” spune membrul fondator al acestui club unic în Sibiu.

 Cei care vor să discute cu Stephan Bichler sau sa afle mai multe despre club pot intra pe blog la http://sibiupipecigar.blogspot.com/  sau pe facebook la http://www.facebook.com/pages/PIPE-AND-CIGAR-SMOKING-IN-SIBIU/10150157198135503.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus