Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Arctic Sea ar fi putut transporta in secret rachete rusesti

Cargoul Arctic Sea, atacat recent de piraţi, ar putea fi implicat în traficul de arme, în recuperarea sa fiind mobilizate avioane şi nave ruse de război, potrivit lui Tarmo Kuts, raportor UE pentru piraterie şi fost comandant al forţelor de apărare estone, relatează Interfax în pagina electronică.

"Numai prezenţa rachetelor de croazieră la bordul navei ar putea explica atitudinea bizară a Rusiei în acest caz", a precizat Kuts într-un articol publicat miercuri în publicaţia estonă Postimees.

în opinia lui, dacă nava ar fi transportat droguri, Rusia nu ar fi luat măsuri atât de drastice pentru găsirea ei. "întreaga poveste pare atât de ciudată încât am fi naivi să credem versiunea oficială a Rusiei", a insistat acesta.

"în primul rând, proprietarul cargoului, oficial legat de Finlanda dar având relaţii cu letoni, care erau etnici ruşi, a raportat dispariţia navei preşedintelui rus, după care trei nave mari de război şi o fregată din Marea Neagră au fost trimise în căutarea acesteia", a explicat Kuts.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

un vizitator

Acum 14 ani

Pana la urma tot raul spre bine... calitatea ziarului care l-ati facut acum este net mai buna decat a Sibiu Standard, si sigur se va mai imbunatati. Keep up the good work ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus