Consilierii locali vor avea de decis în şedinţa de joi dacă vând sau nu cele aproximativ 450 de loturi de teren, împărţite în 2004 tinerilor sub 35 de ani în zona devenită cunoscută sub numele de Cartierul Tineretului. Propunerea de a crea posibilitatea vânzării acestor terenuri vine după ce, mai mulţi dintre tinerii beneficiari, s-au plâns de faptul că nu pot obţine credite ipotecare de la bănci fără a deţine dreptul de proprietate asupra terenurilor. Iniţial, prin hotărârea CL 169 din 2004, prin care erau atribuite în folosinţă gratuită cele aproximativ 450 de loturi, se prevedea interdicţia de înstrăinare şi a construcţiilor proprietate personală pe o perioadă de cinci ani, de la notarea acestora în cartea funciară. "După finalizarea construirii locuinţei, Consiliul Local poate hotărî, la solicitarea proprietarului construcţiei, vânzarea directă către acesta a terenului care a făcut obiectul dreptului de folosinţă gratuită. Preţul de vânzare se stabileşte prin expertiză tehnică, întocmită de către un expert evaluator autorizat, la cererea Consiliului Local şi aprobată de Consiliul Local", este propunerea de modificare a actualei legislaţii locale, propunere efectuată de Serviciul Patrimoniu din cadrul Primăriei Sibiu. Momentul ales pentru vânzarea acestor terenuri este unul propice pentru viitorii locuitori ai Cartierului Tineretului. "Faţă de anul trecut, preţurile terenurilor sunt la jumătate. Pentru loturile de acolo, un preţ corect ar fi cuprins între 35 şi maxim 50 de euro pe metru pătrat", spune Bogdan Gicu, preşedintele filialei sibiene a Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare. Cele aproximativ 450 de loturi au suprafeţe cuprinse între 264 şi 400 de metri pătraţi. La preţul de 35 de euro, cele mai mici terenuri ar putea fi, prin urmare, vândute la 9.240 de euro, pe când cele mai mari vor avea un preţ de aproximativ 14.000 de euro. Luând în calcul preţul maxim, de 50 de euro pe metru pătrat, sumele de plătit pentru loturi ar fi cuprinse între 13.200 şi 20.000 de euro. Dacă vor reuşi să vândă toate terenurile din zona respectivă, terenuri ce acoperă aproximativ 25 de hectare, în conturile administraţiei locale ar trebui să intre între 8,75 milioane de euro şi 12,5 milioane de euro.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Bogdan Gicu , Consiliul Local , Consiliului Local Sibiu , Uniunii Naționale , Agențiilor Imobiliare , Primăriei Sibiu , Cartierul Tineretului , Cartierului Tineretului , Serviciul Patrimoniu
Vizualizari: 1014
Ultimele comentarii
Acum 50 minute
Mișu mare
Acum 1 oră
Magda Boar
Acum 2 ore
Max rasinareanul
Acum 2 ore
Barosanu
Acum 2 ore
Andrei C.