Luni,
27.09.2021
Innorat
Acum
15°C

Pretul corect pentru terenurile tinerilor: intre 9.240 si 20.000 de euro

Consilierii locali vor avea de decis în şedinţa de joi dacă vând sau nu cele aproximativ 450 de loturi de teren, împărţite în 2004 tinerilor sub 35 de ani în zona devenită cunoscută sub numele de Cartierul Tineretului. Propunerea de a crea posibilitatea vânzării acestor terenuri vine după ce, mai mulţi dintre tinerii beneficiari, s-au plâns de faptul că nu pot obţine credite ipotecare de la bănci fără a deţine dreptul de proprietate asupra terenurilor. Iniţial, prin hotărârea CL 169 din 2004, prin care erau atribuite în folosinţă gratuită cele aproximativ 450 de loturi, se prevedea interdicţia de înstrăinare şi a construcţiilor proprietate personală pe o perioadă de cinci ani, de la notarea acestora în cartea funciară. "După finalizarea construirii locuinţei, Consiliul Local poate hotărî, la solicitarea proprietarului construcţiei, vânzarea directă către acesta a terenului care a făcut obiectul dreptului de folosinţă gratuită. Preţul de vânzare se stabileşte prin expertiză tehnică, întocmită de către un expert evaluator autorizat, la cererea Consiliului Local şi aprobată de Consiliul Local", este propunerea de modificare a actualei legislaţii locale, propunere efectuată de Serviciul Patrimoniu din cadrul Primăriei Sibiu. Momentul ales pentru vânzarea acestor terenuri este unul propice pentru viitorii locuitori ai Cartierului Tineretului. "Faţă de anul trecut, preţurile terenurilor sunt la jumătate. Pentru loturile de acolo, un preţ corect ar fi cuprins între 35 şi maxim 50 de euro pe metru pătrat", spune Bogdan Gicu, preşedintele filialei sibiene a Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare. Cele aproximativ 450 de loturi au suprafeţe cuprinse între 264 şi 400 de metri pătraţi. La preţul de 35 de euro, cele mai mici terenuri ar putea fi, prin urmare, vândute la 9.240 de euro, pe când cele mai mari vor avea un preţ de aproximativ 14.000 de euro. Luând în calcul preţul maxim, de 50 de euro pe metru pătrat, sumele de plătit pentru loturi ar fi cuprinse între 13.200 şi 20.000 de euro. Dacă vor reuşi să vândă toate terenurile din zona respectivă, terenuri ce acoperă aproximativ 25 de hectare, în conturile administraţiei locale ar trebui să intre între 8,75 milioane de euro şi 12,5 milioane de euro.

Comentarii

25 comentarii

sibian

Acum 12 ani

Ar trebui date gratis.Primara minte de ani buni vezi si problema utilitatilor.
Raspunde

Mihnea cel viteaz

Acum 12 ani

Pretul corect ar fi gratis, dar face ceva statul pentru tineri in tara asta?
Raspunde

tudor

Acum 12 ani

de ce inca avem aceasta perspectiva comunista ca anumite lucruri trebuiesc sa fie gratis?? munceste, fi capabil, rabdator.. si o sa ai tot ce iti trebuie..
Raspunde

Sbarcea

Acum 12 ani

Ai dreptate tudore. Rabdarea e cheia succesului; cu ceva rabdare, in maxim 65 de ani de munca, tinerii vor putea avea o locuinta, o masina, etc.
Raspunde

Juice

Acum 12 ani

Asa si?
Raspunde

om bun

Acum 12 ani

Dar nu scrie nicaieri ca TREBUIE sa detii o casa, o masina...
Raspunde

Alex

Acum 12 ani

Pentru alti tineri nu s-ar putea gasi terenuri de vanzare la preturile de mai sus? Doar cei din 2004 sunt norocosi?
Raspunde

victor

Acum 12 ani

Sunt de acord cu Tudor. Nu mi se pare normal sa primesti ceva de-a moaca. Sa beneficiezi de anumite subventii, da. Si acum mi-e o ciuda de mor cand ma gandesc ca parintii mei au platit multi ani rate pt un apartament in Vasile Aron, cand altii stateau si huzureau pe banii statului in locuinte pt care n-au platit niciodata nimic si pe care le-au cumparat dupa revolutie cu o suta de mii. Sa fim seriosi!!
Raspunde

je

Acum 12 ani

de acord cu victor !!!!!!!!!!
Raspunde

pt victor

Acum 12 ani

E usor sa zici ca nu e corect sa primesti nimic de la stat. Pai tie iti lasa mamica si taticu mostenire apartamentul din Vasile Noroi, asa ca te-ai aranjat. Dar sunt si altii, carora paritii nu le pot lasa nimic gratis asa ca muncesc, si daca statul poate sa ii ajute - de ce nu? Crezi cumva ca toti cei din cartierul tineretului sunt copii de bani gata? Du-te acolo si o sa fii uimit cati dintre ei nu au renutat la familie pentru a muncii in strainatate, ca sa isi constriasca o casuta, cat de mica- pentru a o lasa copiilor mostenire -asa cum ai primit tu de la mamitica. Asa ca nu esti cel mai in masura sa vorbesti- lupule moralist
Raspunde

Pt 10

Acum 12 ani

Nu pot lasa nimic la copii cei care au "investit" in circiumi unde depaseau norma la beri si tuici dupa ora 3.Sibiul a dat terenuri moca la unii si cei carora li s-au confiscat terenuri pt blocuri asteapta de 20 de ani despagubiri ca doar Iohanis & prietenii au luat in natura chiar si ce nu era a lor.Din banii pe aceste terenuri sa fie despagubiti cei indreptatiti nu lasati pe mana lui Iohanis sa-i imparta el cu camarila cum s-a intimplat cu sutele de milioane credite luate de Sibiu pana acum.
Raspunde

mikaela

Acum 12 ani

eu am primit teren de la primarie.Am un credit in banca(nu foarte mare, e drept),casa nu este finalizata si deci urmare nu am de unde sa mai platesc si 13000 de euro terenul.Mai incolo poate....oricum 50 euro pe mp mi se pare putin cam mult avand in vedere ca terenul nu sete scos de primarie din circuitul agricol(ca sa intabulezi casa trebuie sa mai dai cativa banuti ),drumurile sunt neasfaltate,gazul trebuie sa ne asociem mai multi proprietari ca sa il aducem la poarta fiindca primaria nu s-a tinut de cuvant,terenul este mlastinos si de aceea proiectele nu prevad pivnita,etc. Poate anul trecut inainte sa scada preturile terenurilor, 13200 euro era un pret just,dar anul acesta este mult prea mare.
Raspunde

mikaela

Acum 12 ani

pt nr 11:nu toti oamennii care nu lasa mostenire copiilor sunt betivi.Dar gandeste-te ca unii oameni sunt simpli muncitori care au tras o viata sa se aleaga cu un apartament,o masina sa le plateasca copiilor studiile s.a.m.d. Stiu o familie care a stat ani de zile in piata mica in chirie intr-o casa care a fost a sasilor iar acum 2 ani a cumparat-o cu 10000 euro de la primarie.Ti se pare normal???In schimb cei care au avut "norocul" sa primeasca teren,nu sunt ajutati cu nimic.Eu de 5 ani muncesc non stop la casa aia,fara sa ma ajute primaria cu ceva.Daca mi-a dat terenul,acum imi cere banii pe el.
Raspunde

pt 11

Acum 12 ani

Asa cum spunea si Mikaela, nu toti cei care nu lasa case mostenire sunt betivi. Nu imi place sa vorbesc urat, dar poate asta a fost exemplul dat de parinti tai, si deci doar asta ai vazut si pricepi. Sunt oameni care,asa cum s-a mai spus au primit locuinte de serviciu, au platit cinstit chirie, si mai apoi cand au avut posibilitatea legala, au cumparat aceste apartamente. Dar, caci exista si un dar, au avut ghinionul ca acest apartament sa se afle undeva in centru, sau intr-o zona unde Biserica Evanghelica are interese, si dupa ce au platit apartamentul, l-au intabulat, etc vine Biserica si il revendica ( in 90% din cazuri cu acte false). Deci oamenii aceia, dupa parerea ta de golan, ce sunt: betivi, mosi din centru, etc... Pentru ca in general asta gandesc cei ca tine, Iti doresc sa te afli doar o saptamana in situatia lor, si poate atunci o sa ti se lumineze creierasul, ala democrat...
Raspunde

io

Acum 12 ani

Stie careva ce s-a hotarat ieri in sedinta de consiliu? Putem ori ba sa ipotecam casele sa le terminam odata?
Raspunde

11 pt 14

Acum 12 ani

Dece te-ai ofensat asa te simti cu musca pe caciula?Ce am zis eu si ce a inteles mintea ta (care da semne evidente de retard probabil de la alcoolul parintilor), eu nu cer pamant gratis de la primarie pt ca parintii mei mi-au lasat ce imi trebuie daca au avut nevoie de casa au muncit si au cumparat-o nu s-au dus cu copii in fata la partid sa ceara casa ca apoi sa o cumpere la un pret de nimic si acum sa ceara pe ea de mii de ori mai mult.Pt casa aia a platit tot "poporul" si nu doar cei care au locuit in ea. Cu ce drept au cumparat locuintele de serviciu ei si nu altii? lasa ca stim noi cine luau casele din centru ale sasilor.Probabil a luat-o ca altii cu 10000 cand ea valora de 10 ori mai mult ,(naivitatea se plateste ca si prostia) in timp ce cei carora poate le-a fost confiscata se zbat de zeci de ani sa-si primeasca despagubirile ce li se cuvin fara nici un rezultat. Poate nu ai aflat dar nu mai traim in socialism asa ca nimeni nu mai este obligat sa-ti de dea moaca daca nu ai unde dormi uita-te la americani care dorm pe strazi.Fiecare doarme cum isi asterne!
Raspunde

mikaela pt 16

Acum 12 ani

se pare ca tu esti un dobitoc retardat cu parintii alcoolisti.Parintii mei au muncit o viata ca sa ii ofere fratelui meu un apartament si mie o casa,pe cand tu te oftici ca altii au primit teren moca in tiglari.Cand fura bogatii este perfect normal pt capul tau ala sec(se vede ca nu urmaresti stirile),dar cand primeste un sarac ceva de la stat moca este anormal fiindca nu a muncit destul. vai de capul tau si de mintea ta scurta ca de aia suntem unde suntem.Minte comunista de om prost.Tu ai fost vreodata in America sa vezi nivelul de trai???Acolo poti sa zici ca numai un puturos sau un alcoolist nu poate sa isi faca un viitor,dar aici un lacatus cu sotia femeie de servici ce viitor poate oferi copiilor din salariile lor, mai boule???Sau ne facem toti medici,ingineri,economisti si parlamentari ca tu sa poti zice ca intr-adevar sunt oameni care nu au baut la viata lor si au muncit din greu sa lase mostenire copiilor??? Nici nu ma mai chinui sa iti citesc comentariile,fiindca este evident ca iti lipseste o doaga.Berbecule sa sti ce de aia te fura Tariceanu, Nastase si tot restul hienelor.
Raspunde

pt. mikaela

Acum 12 ani

cucoana, se zice CORECT alcoolici! alcoolisti sunt producatorii de spirtoase!!! in rest ai dreptate, subscriu...
Raspunde

cititor

Acum 12 ani

Pamant pe gratis pentru tineri saraci suna bine. Din nefericire marea majoritate a celor ajutati de stat cu teren nu sunt nici pe departe amarati. Sunt tineri cu relatii care s-au obisnuit sa intinda mana si sa primeasca!!!Tara de cersetori!
Raspunde

io

Acum 12 ani

Nu stie nimeni ce s-a hotarat in sedinta de joi a consiliului local? Ne lasa sa ipotecam casa pe care am ridicat-o ori ba? Nu ma intereseaza sa le cumpar terenul.....nu am cu ce.....vreau doar sa imi termin constructia.
Raspunde

cr73

Acum 12 ani

dar sa le vanda odata, dar cu utilitati cu tot. astept din 2004 sa ma mut
Raspunde

tineretului

Acum 11 ani

pt. "cititor" si........ altii Terenurile n-au fost acordate pt. "tineri saraci", ele au fost acordate conform legii pt. "tineri sub 35 de ani, care nu au si nici n-au avut in proprietate teren sau imobil....."...... te las sa citesti tu legea mai departe. Ideea este ca la depunerea dosarelor s-au luat in calcul o gramada de criterii de "calificare" (varsta, studii, stare civila..... etc). La momentul cand noi am depus cererea eram foarte hotarati sa ne facem un camin al nostru pt. ca, cu ceva ani in urma fusesem "dati" afara din casa parintilor....... si aveam un copilas pe drum....... Asta e..... Asta ne-a fost sutul in fund ..... asta am inteles ca trebuie sa facem - sa muncim pt. un acoperis deasupra capului........Am fost norocosi ca am primit terenul, am inceput constructia in 2006, acum (21.10.2009) e gata de intabulare ( pe interior...... mai dureaza.... normal !!!), avem credite de 25.000 euro ( cu o pierdere din dobanzi de vreo 10.000 de euro), am participat la constructia casei inclusiv la carat pietre pt. fundatie, legat fier beton, scos cuie, inghitit mortar la turnarea placilor si sustinand sotul operat care s-a imbolnavit la momentul cand "ajuta" dulgherii la ridicarea acoperisului. Mentionez ca sunt femeie, economist de meserie, sotul meu este inginer electronist, avem un fiu marisor acum - 14 ani, care ne ajuta cu tot ce poate ca sa continuam casuta...... si crede-ma...... nu ne-am dat inapoi de la nimic..... cat de greu ne-ar fi fost. Si acuma.... am o intrebare pt. tine si pt. tot cei care inteleg ce vreau sa zic: de ce s-au acordat "gratuit" terenuri - vreo 500 de loturi - pt. a-si construi tinerii.... o amarata de locuinta..... si la 5 ani de la atribuire unii nici macar n-au dat pe-acolo? Pt. ce au mai pus cererea aia la primarie? Ce asteapta ACUM? Oare noua ne-a fost usor? Sa stai in noiembrie 5 ceasuri sa ajuti un camion care ti-a adus BCA-ul sa iasa din noroiul pana la genunchi? Asta-i pretul care trebuie platit. Mocca????? DA !!!!! Pt. cei care s-au interesat si au dovedit ca sunt de cuvant si ca intr-adevar si-au dorit o casa. Si conform legii..... acolo nu prevede ca n-o sa-l poti cumpara. Si oricum....... fara teren cu valoare sub casa....... sa fim seriosi.........stim toti ce implica asta. Va sfatuiesc sa cugetati inainte de a acuza, nu-i bagati pe toti in aceeasi oala, luati exemple.... bune !!!!! daca se poate, si daca vreti sa stiti, eu am o vorba: exista "necajiti" ......... da' o gramada sunt "necajitii inchipuiti" !
Raspunde

bunicu

Acum 11 ani

cine vrea teren ca il dau eu pe al meu undeva pe langa constanta..la mare:)ieftin..7000 euro
Raspunde

laura

Acum 10 ani

nu mi se pare corect ceea ce discutati.vorbiti despre cei care au si au dat spaga sa le dea un teren.de ex stiti ca directorul de la tribuna are teren?asta ar trebui sa va ofenseze.ca cei care au bani profita de faptul ca se poate da spaga si le ia de sub nas terenurile altora care muncesc pt ceva.ce ziceti de asta?si cati din astia or mai fi
Raspunde

O PARERE

Acum 10 ani

daca ati fost prin zona sau macar cu trenul pana la Ocna sau poate pe google earth puteti avea o imagine a zonei (campului) unde este cartierul acesta. Este o IMENSITATE de camp. Cei 500 de mp sau poate mai putin de atat dati asa zis gratis reprezinta practic o picatura in ocean. Parerea mea este ca s-ar putea atribui gratis mii de parcele din astea jenant de micutze tuturor celor care asemeni unor antevorbitori viseaza si se zbat pentru o casuta a lor. Pare utopica ce-i drept, asemenea posibilitate in ziua de azi, cand vad ca se pune accentul doar pe locurile ramase neconstruite si fiecare din cei interesati de subiect simt in aer doar izul unei posibile afaceri imobiliare pornita de la un teren mai ieftin. Ar trebui sa existe o viziune deja cunoscuta de catre oameni de extindere a zonei in aceleasi conditii (dar cu timpi bine definiti si respectati) si sa nu vorbim de cele 400 de locuri ci de cateva mii. Iar pretul pe metru patrat sa includa doar costul infrastructurii stradale si canalizarii ca doar astea tin de responsabilitatea municipala. Astfel pretul actual mentionat intre 13-20.000 euro pe lot mi se pare foarte mare iar concluzia pe care o trag din acest pret este ca nu exista o viziune pentru extinderea \"proiectului\". Asa ca mult noroc la dosariada ca sigur i ultima :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus