Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Esti pregatit pentru dezastru?

Aşa sună întrebarea principală în jurul căreia este construită o amplă campanie mediatică, organizată şi coordonată de autorităţile americane. "Pregăteşte-te, fă-ţi un plan şi rămâi informat", spune "moto-ul" campaniei, care rulează în pauze publicitare pe tot teritoriul american. In esenţă, ideea este ca fiecare american să îşi facă un "pachet de urgenţă", cu lucruri utile elementer, pe care să-l smucească în grabă şi cu care să fugă în caz de dezastru. în plus, toată lumea trebuie să fie atentă la ce spun mass-media, ca să repereze instant cel mai apropiat dezastru. Cu alte cuvinte, trebuie să fii cu ochii în patru, pentru că nu ştii când şi de unde vine "bau bau". Detalii, pe site-ul www.ready.gov. în paralel, Fox News, unul din cele mai urmărite canale de televiziune din SUA, insită în ultimele luni pe virusul AH1N1, pe care îl urcă la rang de pericol public numărul unu. Campaniile media pentru pregătirea populaţiei să facă faţă dezastrelor induc practic o stare perpetuă de tensiune, cu care americanii însă s-au obişnuit, de la 11 septembrie 2001. Prin comparaţie, în România este linişte. Vrăbiile ciripesc fericite sub soarele guvernului Boc. Floarea soarelui zâmbeşte bugetului public şi, dacă îţi ţii respiraţia, poţi auzi iarba crescând pe terenul pensiilor. In România, colapsul economic se zbate sub un strat foarte gros de propagandă politică, impus cu toate mijloacele caracteristice unor regimuri dictatoriale. Suntem stropiţi cu apă în ochi sistematic, de mai bine de un an, cu tot felul de subiecte false, pentru a nu vedea dezastrul de la picioarele noastre. Guvernul Boc defilează între timp prin şosele fictive şi anunţă dublarea recoltei şi depăşirea normelor de producţie, ca pe vremea comuniştilor. Oficial, în România, totul este bine. Nici vorbă de iminenţa unui dezastru economic. Nici vorbă de pericol pentru populaţie. Dacă în SUA, autorităţile întreţin o stare artificială de tensiune, prevestind apocalipsa pentru a tăia din libertăţile individuale, în România, cetăţenii sunt spălaţi pe creier în stilul neschimbat al dictaturii comuniste, minţiţi că ţara înfloreşte, deşi omul nu îşi mai ia salariul şi nu mai are ce să mănânce. Mă întreb ce reacţie ar avea românii când, în loc de "Viaţa are prioritate" sau "Consumul excesiv de alcool dăunează sănătăţii" s-ar trezi cu o campanie media care să îi întrebe "Eşti pregătit de dezastru?" Eu cred că, după două săptămâni de la debutul unei asemenea campanii, care să îţi spună cum să treci de foamentea care vine, procentul celor care s-ar duce la vot la următoarele alegeri s-ar apropia infinitezimal de zero.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1244

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 14 ani

mda.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus