Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Social-democratii sibieni, calare pe Berceanu

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a devenit ţinta preferată a social-democraţilor sibieni: trei interpelări din partea deputatului Ioan Cindrea, plus un atac frontal din partea senatorului Viorel Arcaş. Acesta din urmă a ajuns la concluzia că Radu Berceanu practică "minciuna şi dezinformarea". "Pe subiectul centurii ocolitoare a Mediaşului am făcut două interpelări: una în februarie, alta la sfârşitul sesiunii, în iunie. Domnul Berceanu, la prima interpelare, răspunde că lucrările de execuţie vor demara în trimestrul al doilea a lui 2009 şi că etapa de precalificare pentru atribuirea contractului de achiziţie s-a finalizat", spune Arcaş. Cum trimestrul al doilea nu a adus nicio noutate pentru centura Mediaşului, noul răspuns al lui Berceanu către Arcaş zăpăceşte lucrurile. "Iată ce răspunde ministrul Berceanu in iulie: că încă este în curs de derulare procedura de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de proiectare şi construcţie. Adică, din februarie până în iulie eram în aceeaşi etapă de atribuire a contractului. Păi, dacă durează atât de mult atribuirea, cât va dura construcţia? Sunt convins că şi la aceste întrebări răspunsurile se află în curtea PD-L şi că, în scurt timp, vom afla cine are interes ca lucrările la centura ocolitoare să se tergiverseze", continuă ironic Berceanu. Ioan Cindrea a anunţat că la începutul acestei săptămâni va depune nu mai puţin de trei interpelări pe adresa lui Berceanu. Prima se referă la reabilitarea drumului ce leagă Sibiul de Mediaş. DN14 a ajuns unul din cele mai proaste drumuri din judeţ. "Sper ca acest drum să fie prins în bugetul pentru reabilitări cât mai curând", a spus Cindrea. Tot el a constatat că Autostrada Transilvania, care trece şi prin judeţul Sibiu, nu are niciun nod de legătură cu oraşele de aici. "Vă rugăm să luaţi în calcul posibilitatea realizării unui nod de acces, spre localitatea Netuş, comuna Iacobeni, cea mai apropiată localitate de Autostrada Transilvania", i-a scris Cindrea lui Berceanu. "Este cea mai scurtă legătură între centura Sibiului şi autostrada care merge spre Arad". In fine, Ioan Cindrea îi cere lui Berceanu să ia, de urgenţă, în considerare şi reabilitarea podului de cale ferată de la Cârţa, afectat de inundaţiile din această vară. "Datorită acestui blocaj au fost afectaţi peste 2.000 de navetişti, profesori, medici, elevi, muncitori şi aşa mai departe". O interpelare pe această temă îi va fi transmisă lui Berceanu şi de deputatul PSD de Sibiu, Mircea Silvestru Lup.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Despot

Acum 14 ani

Curand iesiti de la guvernare... `ai steaua voastra
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus