Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
13°C

PD-L in Marginime: cand cu Porsche, cand cu caruta

Liderii PD-L Sibiu, senatorul Ion Ariton şi deputatul Cornel Ştirbeţ, au ajuns în Mărginimea Sibiului cu un Porsche Cayenne, condus de consilierul judeţean al aceluiaşi partid, Dumitru Domnariu. Scopul vizitei lor era acelaşi cu al Enelei Udrea - să participe la decernarea celor trei premii Merele de Aur pentru zona turistică Mărginimea Sibiului. Ajunşi la Sibiel, Ion Ariton şi Cornel Ştirbeţ au aşteptat o oră venirea ministrului Turismului. în cele din urmă, la capătul răbdării, cei doi politicieni au pornit, pe jos, înspre pensiunea unde Elena Udrea şi jurnaliştii străini care au decernat premiile luau micul dejun. în întârziere, Elena Udrea s-a grăbit cu limuzina BMW seria 7 înspre centrul Sibielului, unde odată ajunsă a fost întoarsă din drum: nu trebuia să ajungă în faţa bisericii cu BMW-ul, ci cu căruţa. Drept urmare, Elena Udrea a făcut cale întoarsă până aproape de marginea satului, unde a urcat în căruţă alături de jurnaliştii străini. La fel ca şeful statului, Traian Băsescu, şi Elena Udrea a refuzat să bea ţuica oferită de localnicii de Mărginime. Decernarea propriu-zisă a premiilor a avut loc la Sălişte, unde Elena Udrea a întârziat din nou, deoarece a făcut un mic popas şi la inaugurarea noului sediu al PD-L din oraş. Cele trei Mere de Aur au fost înmânate primarului Sălişte, în numele Mărginii Sibiului, reprezentanţilor Deltei Dunării şi companiei Blue Air. Premiul "Golden Apple" pentru turism pe anul 2009 este o distincţie considerată echivalent al Oscarului în turism. La Pomme d`Or" este acordat, anual, de Federaţia Internaţională a Ziariştilor şi Scriitorilor de Turism /FIJET/ şi recunoaşte eforturile făcute în promovarea şi creşterea nivelului turistic de către o organizaţie, ţară, oraş sau persoană. Trofeul primit de România marchează o premieră mondială, deoarece este pentru prima dată când este atribuit, în acelaşi an, pentru trei destinaţii/personalităţi turistice ale unei ţări. De când a fost înfiinţat, în anul 1970, Premiul FIJET "Golden Apple" a plecat către 41 de destinatari.

Primele premii după 39 de ani


Evaluarea câştigătorilor a avut loc în timpul vizitei în România în mai 2009 a Consiliului Director al FIJET. Evenimentul a fost organizat de Clubul Presei de Turism - PressTour FIJET România, cu sprijinul direct al Ministerului Turismului. Clubul Presei de Turism - PressTour FIJET România, după o muncă asiduă de promovare a atracţiilor turistice româneşti prin intermediul mass-media, a reuşit să convingă Comisia de evaluare pentru "Golden Apple" a FIJET că destinaţiile propuse îndeplinesc toate criteriile necesare pentru ca România să fie selectată pentru atribuirea prestigiosului trofeu internaţional.. Primul "La Pomme d`Or" obţinut de România datează din 1975, când a fost acordat pentru mânăstirea Moldoviţa. în prezent, cu patru trofee din 41, decernate din 1971, România se situează pe primul loc, alături de Belgia şi Spania, între cele mai premiate destinaţii turistice. în calitate de co-organizator, Ministerul Turismului a hotărât ca ceremonia de decernare a celor trei "Mere de Aur" de către FIJET să se desfăşoare la Sălişte, capitala Mărginimii Sibiului, considerată "cea mai romantică regiune ecoturistică din lume", în opinia Forbes Magazine. "Merele de Aur" care reprezintă premiile sunt unice. Fiecare fruct este realizat manual, de către un artist american. De asemenea, bazele de marmură sunt tăiate manual dintr-o carieră din Mexic, apoi şlefuite în SUA, unde au fost şi asamblate, la Los Angeles. în interiorul "merelor" de cristal este aur de 23 de karate, care pluteşte într-un lichid special, astfel încât acesta să nu îşi piardă luciul sau să îşi schimbe culoarea

Comentarii

2 comentarii

Tibi

Acum 12 ani

stiu o kestie: daca iese basescu presedinte, am belit-o pe termen lung, daca nu kiar definitiv!
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

felicitri pt premiile obtinute! dar, nu vad care e rolul duduii blonde la obtinerea acestora??????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus