Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Rondul de Sibiu, 10 septembrie

Gaz Metan Mediaş nu mai are bilete pentru meciul cu Steaua ce se va desfăşura în acest weekend, potrivit ziarului Rondul de Sibiu. „Scandal monstru, miercuri după amiază, la stadionul “Municipal-Gaz Metan Mediaş”, acolo unde fanii echipei au fost anunţaţi, după doar câteva minute de la punerea în vânzare a biletelor pentru partida Gaz Metan Mediaş-Steaua Bucureşti, de duminică de la ora 20, că acestea s-au epuizat. Cu toate că preţul tichetelor de intrare este comparativ cu cel susţinut de echipa naţională în compania Austriei (50 lei la tribune şi 30 lei la peluze), cererea a fost imensă, mai ales că se vorbeşte că meciul se va juca “pe bune”. în precedentul campionat, suporterii “alb-negrilor” au apreciat că jucătorii medieşeni au stat degeaba, în meciul cu “roş-albaştri”, pierzând cu scorul de 1-0, drept “recompensă” pentru împrumutul portarului stelist Cosmin Vâtcă. în această ediţie de campionat se speculează că Gaz Metan Mediaş va fi “satelitul” lui Dinamo. Principalul “argument” îl reprezintă “filiera Liberty”, echipă patronată de Marius Vizer, un apropiat al “câinilor roşii”, de unde echipa locală a înregimentat trei jucători: Amamoo (între timp plecat în Olanda), Cristian Bud şi, de miercuri, Cristian Cigan (fost atacant la Dinamo Bucureşti şi Atalanta Bergamo). De asemenea, transferul lui Bud la Dinamo dat ca ca sigur de presă, în ultimele zile, dar infirmat miercuri, printr-un comunicat de presă de conducerea Gaz-ului Metan, confirmă într-un fel noua “poziţie” a echipei din Mediaş”, scrie corespondentul de Mediaş.



Rondul de Sibiu mai scrie despre acţiunile de protest ale profesorilor faţă de Noul Cod al Educaţiei propus de ministrul învăţământului. „Noul Cod al Educaţiei, propus de Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu este văzut cu ochi buni de reprezentantul Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), filiala Sibiu, Teodor Fîrţonea, care cere reprezentanţilor celorlalte sindicate din învăţământ, declanşarea protestelor, la începutul anului şcolar ce stă să înceapă. Teodor Fîrţonea consideră că aplicarea noului pachet legislativ va duce la degradarea şi mai accentuată a statutului dascălului. în scrisoarea trimisă miercuri, 9 septembrie, către reprezentanţii celorlalte sindicate din învăţământ, Teodor Fîrţonea aminteşte de acordul semnat de cele patru federaţii din învăţământ, încălcat de ministrul educaţiei, privind disponibilizarea cadrelor didactice. “Avem un Acord, pe care am constatat împreună, cele patru federaţii, că reprezentanţii guvernului l-au încălcat şi au fost afectate cadre didactice calificate şi chiar titulari, în urma unor măsuri dispuse de MECI fără consultarea noastră”, scrie liderul de sindicat al filielei sibiene. “Personal, pe parcursul negocierilor la Codul Educaţiei, v-am apelat pentru a protesta prin suspendarea acestora, până la clarificarea disponibilizărilor de personal şi v-am avertizat că nu trebuie să credem în declaraţia publică a doamnei ministru, care susţinea că nici un cadru didactic titular nu va avea de suferit”, scrie Teodor Fîrţonea în scrisoarea trimisă sindicatelor”, scrie Rondul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus