Marţi,
02.03.2021
Parțial Noros
Acum
1°C

La Medias incepe reabilitarea scolilor

Mai bine mai târziu decât niciodată. Aşa vor să reabiliteze câteva şcoli autorităţile din Mediaş, care au reuşit să mai găsească nişte bani după începutul anului şcolar.
 In total este vorba despre patru unităţi de învăţământ din municipiul Mediaş vor fi reabilitate începând cu această toamnă. Reprezentanţii administraţiei publice locale au reuşit să obţină o finanţare de 2, 6 milioane de lei de la Autoritatea Română pentru Conservarea Energiei. In urma discuţiilor purtate încă de la începutul acestui an cu reprezentanţii Agenţiei Române pentru Conservarea Energiei s-au analizat posibilităţile de reabilitare termică a unităţilor de învăţământ din municipiu. Primăria Mediaş are un program de eficienţă energetică a unităţilor şcolare şi un program de management energetic la nivelul municipiului şi în baza legislaţiei în vigoare, municipalitatea obţinut finanţarea de la guvern pentru reabilitarea termică a unităţilor şcolare. Lucrările de anvelopare termică şi montare de geamuri termopan vor fi demarate şi finalizate până la sfârşitul anului. „Săptămâna trecută a avut loc deschiderea licitaţiei pentru această investiţie deosebită în urma cărora vom reabilita clădirile grupului Şcolar Automecanica, Grupului Şcolar de Industrie Uşoară, Şcolii nr.5 şi Şcolii nr.7. Lucrările efective se vor finaliza anul acesta. Investiţia este subvenţionată 50% de către Autoritatea Română pentru Conservarea Energiei, primăria municipiului Mediaş va beneficia astfel de 2,6 milioane de lei, iar 2,4 milioane de lei vor fi alocaţi din bugetul local. Încă de la începutul mandatului anterior am acordat o atenţie deosebită învăţământului, Mediaşul fiind unul dintre oraşele pilot care au implementat descentralizarea învăţământului preuniversitar. Atât eu, cât şi domnul primar Daniel Thellmann ne propunem ca elevii medieşeni să beneficieze de condiţii optime pentru desfăşurarea actului de învăţământ şi vom continua demersul până când vom atinge acest deziderat“ a declarat viceprimarul Teodor Neamţu.

Comentarii

1 comentarii

y

Acum 11 ani

mai traieste tellmann?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus