Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
8°C

Jonathan Mills ne da lectii la Sibiu

Nu este prentru prima oară când vine la Sibiu. L-a atras Constantin Chiriac cu Festivalul Internaţional de Teatru şi l-a vrăjit Silviu Purcărete şi Ofelia Popii cu „Faust”. Oriunde în lume este o mare personalitate a teatrului, culturii şi managementului cultural. Nu-i puţin lucru că vine la Sibiu. Jonathan Mills conduce de ani buni cel mai mare festival de teatru din lume. Festivalul de Edinburgh programează în fiecare an, în vreo trei săptămâni, cam tot atâtea evenimente câte a avut Sibiul în anul de graţie 2007. Şi atrage vizitatori cat tot cât a avut Sibiului în Capitala Culturală Europeană. În luna noiembrie Jonathan Mills vine din nou la Sibiu. Îi răspunde invitaţiei lansate de directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi cu această ocazie va şi ţine câteva cursuri şi prelegeri la Universitatea „Lucian Blaga”. „Jonathan Mills vine gratuit la Sibiu ca urmare a acestor reprezentaţii pe care „Faust” le-a avut la Edinburgh”, a declarat Constantin Chiriac. În Sibiu şi în ţară prezenţa Teatrului Naţional „Radu Stanca” a fost lăudată şi apoi lăudată din nou de mai toată lumea. Au fost zeci de aprecieri pozitive şi câteva critici în presa britanică. Indiferent ce s-ar spune despre reprezentaţiile „Faust” din Edinburgh important este ceea ce a lăsat în urmă. Chiriac a vorbit săptămâna trecută, în stilul caracteristic, despre un proiect gigant oferit lui Purcărete de britanici: un mega spectacol ce are la bază „Călătoriile lui Gulliver” de Jonathan Swift şi care înglobează energiile creatoare din Edingburgh, Belfast şi Dublin. Totul ar urma să aibă loc prin 2011, 2012. Prezenţa lui Jonathan Mills la Sibiu în noiembrie arată că nu sunt doar vorbe. Credeţi că directorul teatrului sibian ar mai merge să ţină prelegeri într-un oraş necunoscut, într-o ţară măruntă, după un spectacol de teatru invitat la Festivalul de la Sibiu, dacă spectacolul nu ar fi impresionat cu adevărat?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus