Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Ministrul Mediului vine la Sibiu

Peste 200 de reprezentanţi de prim rang ai instituţiilor de mediu din Europa, printre care şi oficiali ai Comisiei Europene şi ai Ministerelor de Mediu din toate ţările UE, vor participa între 23 şi 25 septembrie la Sibiu, la cel mai important forum european de mediu.
Evenimentul intitulat „Conference on Implementation and enforcement of environmental legislation” este organizat de Comisia Europeană şi Gardă de Mediu cu sprijinul IMPEL, reţeaua europena a instituţiilor cu atribuţii de implementare şi control în domeniul protecţiei mediului. Obiectivele principale ale conferinţei sunt legate de eficientizarea aplicării legislaţiei europene de mediu şi armonizarea acesteia în statele membre, precum şi de promovarea unor reglementări mai bune în acest sector. În cadrul conferinţei se vor analiză şi rezultatele proiectelor IMPEL, răspăndirea bunelor practici în domeniul implementării legislaţiei de mediu, dar şi întărirea cooperării şi promovării reţelei IMPEL la nivel naţional şi regional. Nu în ultimul rînd, forumul de discuţii va cuprinde şi o secţiune dedicată găsirii unor noi teme de dezbatere în domeniul protecţiei mediului.
România şi-a asumat organizarea acestei Conferinţe pentru a arată că protecţia mediului şi identificarea domeniilor de acţiune în context internaţional constituie priorităţi pentru ţara noastră. Gardă Naţională de Mediu va sublinia în cadrul acestei conferinţe eforturile şi rezultatele obţinute de România în implementarea legislaţiei europene privind mediul, dar va caută să descopere şi noi oportunităţi de cooperare în domeniu la nivel europen şi internaţional.
Conferinţa va debuta miercuri cu o sesiune plenară ce se va desfăşura, începând cu ora 09:00, în sala Atlas a Hotelului Ramada, fiind prezidată de Gerard Wolters, preşedintele comitetului de conducere al INTEL, Julio Burgues, din partea Comisiei Europene, şi Silvian Ionescu, secretar de stat, comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu din România. Printre raportorii sesiunii plenare se vor afla Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului din România, şi Pia Bucella, director în cadrul Directoratului General de Mediu al Comisiei Europene.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

carmen

Acum 13 ani

Cum protejam mediul? Poate cu o centrala nucleara in judetul Sibiu?
Raspunde

haha

Acum 13 ani

culmea coruptiei: ministrul mediului discuta legile de mediu la Ramada lui Carabulea care distruge reyervatia naturala Padurea Dumbrava cu mega proiect imobiliar
Raspunde

silviu

Acum 13 ani

imbeciliului de haha: de unde stii tu, cretinule, ca distruge Padurea Dumbrava? ca, vorba aia, bolnavule, nici n-ai intrat bine in padure, ca ai si vandut pielea ursului, mortaciune! ca si-n alte dati, coruptia in ce-l priveste pe cel acuzat de tine, este numai in capul tau de bibilica. mars in cotet, jigodie, cu tot nemul tau de avortoni!
Raspunde

haha

Acum 13 ani

Silviu cat de cult esti! Ai invatat cuvintele astea de la Guta si abecedarul lui Adi Minune? Sau de la patronul tau Carabulea? Eu am citit pe bloguri tot felul de informatii despre Carabulea si proiectul din Padurea Dumbrava. Cauta si tu si vei vedea adevarul. Daca nu esti prea orbit.
Raspunde

silviu

Acum 13 ani

aceluias imbecil haha: chiar ieri am citit, cretine, tot in editia online a acestei publicatii, retranscriu: "Ar trebui sa fiu tampit sa vreau sa distrug padurea", a spus, atunci, Carabulea, intr-un articol pe tema intentiei de a construi un cartier rezidential "[...] pe ruinele fostei fabrici Sitex Dumbrava". cat despre limbaj, nu-i duce tu,rahat cu ochi, grija; nu stii ca vorba rea dai, vorba rea capeti, belitule? mars la cotet!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus