Duminică,
29.11.2020
Innorat
Acum
-1°C

ULBS pe locul cinci pe tara

22 Septembrie 2009 10:12

Revista Capital şi societatea germană Kienbaum Management Consultants au întocmit un top al universităţilor din ţară, universitatea sibiană figurând pe locul cinci la nivelul întregii ţări.
Capital a iniţiat acest proiect al clasificării instituţiilor de învăţământ superior în urmă cu mai mulţi ani iar acum a primit şi certificatul de conformitate cu standardele folosite de ţări cu tradiţie în domeniul ierarhizării universităţilor. Acest studiu, realizat de Capital, este şi primul care ţine cont şi de opinia angajatorilor în stabilirea calităţii absolvenţilor de universităţi. Topul este constituit pe 84 de universităţi de stat şi private. 35 de companii naţionale şi internaţionale au fost chestionate referitor la calitatea absolvenţilor. Ei au fost rugaţi să facă evaluările strict pe baza observaţiilor furnizate de persoanele aflate în funcţii de conducere, cu privire la facultăţile absolvite de angajaţii din subordine.
Prima universitate din ţară, potrivit acestui top, este Babeş Bolyai din Cluj Napoca.1 Universitatea Babes-Bolyai, Cluj
2 Universitatea din Bucureşti
3 Universitatea Transilvania, Braşov
4 Universitatea Ştefan cel Mare, Suceva
5 Universitatea Lucian Blaga, Sibiu
6 Universitatea Petre Andrei, Iaşi
7 Academia de Studii Economice, Bucureşti
8 Institutul Teologic Romano-Catolic, Bucureşti
9 Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi
10 Universitatea Româno-Americana, Bucureşti

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

13 comentarii

studentul

Acum 11 ani

fals fals ar fi fost bine sa fie asa ,.....dar vai de ea
Raspunde

studenta

Acum 11 ani

Si cu cat cotizeaza universitatile sa intre in topul asta? Ma umfla rasul=))=)) jenant...
Raspunde

Masteranda

Acum 11 ani

Am trimis un mesaj pe care mi l-ati cenzurat! Doar nu sunteti si voi ca Tribuna, cumparati de hotalai?
Raspunde

joe

Acum 11 ani

Pai, la Blaga au "presedinte" (!) german, iar studiul a fost facut de o firma germana, asa ca... Mai mult, in clasament , pe primele locuri si inaintea Sibiului, mai sunt Suceava si Brasov!!!Toate cele trei orase fiind fara traditie universitara. Cine crede ca Suceava sau Sibiu poate sa fie inaintea Timisoarei, Iasiului sau Craiovei, ca universitati, este tampit de–a binelea si accepta automat ce le serveste o presa la care lucreaza alti tampiti!
Raspunde

Geta

Acum 11 ani

Domnule Bogdan, citeste articolul din revista Capital si vezi ca este un bleuff! Revista Capital nu evalueaza universitati. E parerea unor firme, legat de unii angajati. Tot acest bleuff, e folosit propagandistic de pitigoiul Oprean si fufa lui de la publicitate (aia de-a lucrat la Eveniment, de s-a bucurat raposatul Calin ca s-a dus fufa la borfasi si a scapat de ea).
Raspunde

you make me laugh =))

Acum 11 ani

sa fim seriosi =)) doar nu crezi ca lumea crede acest clasament
Raspunde

radu

Acum 11 ani

asa e pe aici pe la Sibiu, asteptam sa ne laude altii si noi sa le dam cu tifla in cap dupa ce o fac. Doamne da tampiti mai suntem...
Raspunde

true

Acum 11 ani

Nu, domnule Radu, pe aici, pe la Sibiu este valabila zicala "La pomul laudat sa nu te duci cu sacul"...Cat priveste chestia cu "tampiti mai suntem", aveti perfecta dreptate!
Raspunde

andrei

Acum 11 ani

Domnilor voi stiti pe ce loc s-a situat universitatea din Sibiu la concursul de robotica de anul asta? Locul I si locul II O fi bine? O fi rau? Va las pe voi sa decideti
Raspunde

pt. andrei

Acum 11 ani

corect, tu esti robotul lui oprean pus sa-i ridice mingea la fileu pe net....
Raspunde

@andrei

Acum 11 ani

Cel mai bun loc e locul caldutz. Adica, locul cinci. Oricum, la onanie vesela Sibiul e pe locul intai, si pana la locul zece nimeni nu intra in clasament!
Raspunde

Sociolog

Acum 11 ani

Partea umanista a universitatii nu gaseste de 20 de ani nici un numitor comun cu ingineria, agronomia si nici cu medicina. Noi nu ne simtim reprezentati si nici onorati de inginerii care ne conduc de zeci de ani, inclusiv pe vremea lui Ciocoi, cand acesta statea cate 200 de zile pe ani in strainatate si conducea tot Oprean&Ing-CO.
Raspunde

Evaluator

Acum 11 ani

Petre Andrei-Iasi si Romano-Americana sunt fabrici de diplome, ceva mai mari decat celelalte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus