Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Cu politia la spart masini

Televiziunile nu vor prezenta diseară şi studioul ad-hoc din faţă de la Bulevard.
Poliţia sibiană a făcut în urmă cu câteva ore un mic experiment foarte interesant. A spart în mod organizat şi voit o maşină parcată în faţa Hotelului Bulevard pentru a testa reacţia trecătorilor. Din păcate a chemat şi presa la experiment, reducând cu mult valoarea acestuia.
Obiectul jafului a fost un Opel Astra negru parcat perfect regulamentar în parcarea mai sus amintită, în capătul dinspre Bălcescu. A informat presa să ia câteva cadre apoi să privească toată sceneta de la distanţă astfel încât trecătorii să nu suspecteze nimic. Se filmează, se fac fotografii apoi pâlcul de reporteri şi cameramani se retrage la intrarea în Parcul Astra unde începe să se defăşoare: trepiede, aparate foto, camere de filmat, totul în stand-by pentru eveniment. Parcă şi sibienii se fereau să intre în cadru. Apoi, în presă, nimeni nu vine niciodată la timp: cât unii fac studio de televiziune în parc, alţii abia ajung şi merg să filmeze maşina de aproape. Alţii nu ştiu care e maşina...
După vreo 10 minute totul e pregătit. Studioul a fost mutat vreo cinci metri în spate, aproape de un copac, un reporter intră în cabina telefonică de unde filmează cu telefonul, alţii se ascund în spatele cabinei de telefon, eu stau pe trotoarul de vis-a-vis, alţii fug în parcare, printre maşini. Se strigă: motor!
Dintr-o dubiţă parcată în capătul Bulevardului Bălcescu coboară un tip de peste 100 de kilograme şi la vreo 1,90 metri. Şapcă, ochelari de soare, se plimbă agale printre maşini cu mâinile în buzunare. Nimic suspect! De partea cealată încep zoom-urile pe camere, bliţurile de la distanţă, şuşotelile: „uite-l, ăsta e” sau „ia-l acum!”. Infractorul trece de o maşină parcată, se uită furiş pe bancheta din spate, apoi următoarea la fel, şi ajunge la Opel-ul în cauză. Vede un ghiozdan pe scaunul din dreapta şoferului. Trage o glugă pe cap, scoate un ciocan din buzunar şi fără nicio jenă trage una zdravănă geamului. Pleosc! S-a auzit pe o rază de 30 de metri. Nimic! Iar Pleosc! Şi mai cu forţă. Tot nimic! Zdrang! Şi curg cioburile. Atunci se aude un ţipăt, două, un murmur, toată lumea se uită la el – el pune mâna pe ghizdan şi o taie la fugă prin parc.
Nicio reacţie, nimeni nu zice nimic, se uită speriaţi unul la altul. Cel puţin zece persoane au văzut scena şi niciunul nu a încercat măcar să-i zică ceva infractorului. Totul a durat 30 de secunde, un minut cu tot cu plimbarea printre maşini. Nimeni nu se dumireşte ce s-a întâmplat că vreo 6 camere de filmat roiesc în jurul maşinii, alţi patru fotografi surprind cioburile şi toată lumea prinsă la locul faptei luată la întrebări: ce aţi văzut, ce s-a întmplat, de ce nu l-aţi oprit?! Toată lumea avea impresia că e la camera ascunsă! Apar râsetele, glumiţele, deci au muşcat-o câţiva!
Dincolo de latura organizatorică a experimentului, poliţiştii spun că acţiunea şi-a atins scopul. Cineva de la cele două chioşcuri de ziare a sunat la 112 şi a anunţat jaful la mai puţin de un minut de la petrecerea lui. Altcineva a încercat să sune la câteva minute după, în faţa cemerelor de filmat, fără să răspundă cineva.

PS: Aviz amatorilor! Infractorul-poliţist s-a tăiat puţin la mână în momentul în care a spart geamul şi a fugit cu ghiozdanul furat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus