Marţi,
14.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Monitorul urla ca e cenzura

Supăraţi că nu li se servesc informaţiile cu adevărat importante în comunicate de presă, jurnaliştii de la Monitorul s-au supărat pe pianiste... pardon, "piariste". Florin Mărunţelu marchează un nou articol şi demolează tot ce-i stă în cale, pentru că cei de la Primărie refuză să facă publice salariile directorilor din fruntea celor cinci societăţi la care Consiliul Local Sibiu este unic acţionar. "Teoretic, este nevoie de patru oameni la Serviciul de Presa si Comunicare al Primariei pentru a face fata multimii de solicitari venite din partea jurnalistilor sibieni. In realitate, cele patru voci autorizate ale primarului au sarcina de a transmite, constant, comunicate de presa cu „maretele realizari" ale Primariei. Asa se face ca mass-media sibiana puncteaza fiecare metru de strada asfaltat, orice loc de parcare nou desenat si fiecare caine vagabond adoptat de iubitorii de animale din Germania. Toate aceste „informatii de presa" sunt considerate, probabil, de mare interes public. In schimb, atunci cand vreun jurnalist „rau-intentionat" solicita informatii privind cheltuirea banilor publici, purtatoarele de cuvant ale Primariei invoca legea privind liberul acces la informatiile de interes public, care prevede, la articolul 7, punctul (1), ca „autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii". Insa aceeasi lege nr. 544/2001 prevede, la articolul 8, punctul (5), ca „Informatiile de interes public solicitate verbal de catre mijloacele de informare in masa vor fi comunicate, de regula, imediat sau in cel mult 24 de ore", scrie Mărunţelu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 395

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus