Luni,
28.04.2025
Parțial Noros
Acum
19°C

Cornul de langa laptele elevilor, mucegait din primele zile

Nici nu a câştigat bine licitaţia pentru distribuirea laptelui şi cornului către elevii sibieni, că deja au început reclamaţiile legate de produsele împărţite de Prodlacta Braşov. "Persoane din conducerea şcolii nr. 13 mi-au relatat că, săptămâna trecută, în două zile consecutiv, cornurile aduse elevilor au fost mucegăite", a anunţat azi consilierul judeţean Valeria Isaicu. Vicepreşedintele CJ, Constantin Şovăială (foto), dispus începerea unei anchete. "Dacă aceste informaţii se confirmă, vom notifica firma distribuitoare. Îi vom invita de la Braşov la Sibiu, pentru a discuta asupra acestor probleme, pe care nu le mai dorim", a spus Şovăială. Potrivit lui, repetarea unei astfel de probleme va duce la rezilierea contractului. Vicepreşedintele CJ invocă un articol din contractul semnat între instituţia judeţeană, care suportă cheltuielile de distribuţie a produselor din programul Cornul şi laptele - potrivit acestui articol, în cazul în care de la o singură unitate de învăţământ, în decursul unei luni, sunt notificate două disfuncţionalităţi în derularea programului, iar notificările se dovedesc a fi întemeiate, contractul cu firma din Braşov se consideră reziliat. În perioada cuprinsă între data rezilierii contractului şi data încheierii unui alt contract cu o altă firmă, costurile de achiziţie şi distribuţie a produselor din cadrul Cornul şi laptele vor fi suportate din scrisoarea de garanţie depusă de actuala firmă contractată de Consiliul Judeţean. Acest scenariu al rezilierii, însă, este puţin probabil. Conducerea CJ nu a apelat la această soluţie nici anul trecut, când firma contractată atunci a marcat zeci de nereguli. Motivul principal ar ţine de perioada destul de lungă pe care o presupune rezilierea contractului, pregătirea şi lansarea unei noi proceduri de achiziţie publică, prin care un nou contract să fie atribuit unei alte firme. SC Prodlacta din Braşov a semnat contractul cu CJ Sibiu pe 14 septembrie. Preţul ofertat de braşoveni a fost de 0,6 lei pe pachet. Laptele adus alături de cornurile din Braşov este procesat de SC Simultan din Vâlcea, firmă asociată cu Prodlacta. În judeţul Sibiu, anul acesta, beneficiari ai programului Cornul şi laptele sunt 44.838 de elevi şi preşcolari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

??

Acum 15 ani

"Constantin Sovaiala (foto)" ??? primea si el cornulet cand era mic :))?
Raspunde

ei

Acum 15 ani

Sunteti varza frate Ce jurnalisti sunteti voi? Firma din Brasov produce laptele si firma din Valcea produce cornul. rusine sa va fie habar nu aveti ce scrieti
Raspunde

marian ptr ei

Acum 15 ani

Boule! ce vina au jurnlistii ca sasii de la Consiliul Judeean au angajat o firma din Brasov ptr lapte si una din Valcea pentru corn? e greu sa gasesti si lapte si corn intr-un singur oras, daraminte in Sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus