Duminică,
21.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Poeti din 7 tari la Sibiu

13 autori din 7 ţări vor participa, în perioada 1-3 octombrie 2009, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Oskar Pastior” Sibiu 2009.
Invitaţii ediţiei din acest an a festivalului de la Sibiu sunt: Urs Allemann (Elveţia), Constantin Acosmei (România), Daniel Bănulescu (România), Tadeusz Dabrowski (Polonia), Daniela Danz (Germania), Oswald Egger (Austria), Georgi Gospodinov (Bulgaria), Herta Müller (Germania), Ion Mureşan (România), Krzysztof Siwczyk (Polonia), Paulo Teixeira (Portugalia), Hans Thill (Germania), Radu Vancu (România).
Dezbaterile şi prezentările la care vor participa invitaţii menţionaţi mai sus vor avea loc la Sala Thalia.


Festivalul se desfăşoară sub semnul operei de o viaţă a poetului german Oskar Pastior, care s-a născut la Sibiu şi ar fi împlinit, în octombrie 2009, 82 de ani. Dispariţia sa fizică, în 2006, a pus capăt unei cariere literare de excepţie, încununată de cele mai răsunătoare succese. Creaţia sa lirică, activitatea susţinută de traducător, precum şi strădaniile sale de reunire a creatorilor într-o reţea europeană ne dau dimensiunea spirituală a celui care a preferat să schimbe turnul de fildeş pe mult mai profitabila prietenie şi solidaritate.
Pentru cei care l-au cunoscut, moştenirea lui Oskar Pastior înseamnă nu doar opera sa, ci şi anumite consensualităţi şi afinităţi poetice împărtăşite de toţi, în egală măsură. Încă de acum trei ani, Oskar Pastior şi-a dorit să vadă la Sibiu un festival internaţional de poezie care să înlesnească apropieri, prietenii şi legături între poeţi români şi străini, între publicul român şi poezia contemporană internaţională. Organizatorii festivalului sunt Literaturhaus Berlin şi Institutul Cultural Român.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus