Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Aproape 30.000 de studenti incep maine cursurile

Deşi niciuna nu iese din tipare, fiecare universitate sibiană a pregătit o festivitate pentru ziua de mâine, pentru a marca deschiderea anului universitar 2009 – 2010.
Universitatea „Lucian Blaga” deschide noul an universitar în Aula Magna din sediul Facultăţii de Medicină „Victor Papilian”, de la ora 11:00. Sunt programate mai multe discursuri, începând cu cel al rectorului Constantin Oprean, al preşedintelui Werner Schaal, cel al prefectului Constantin Trihenea şi cel al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ioan Banciu. Invitatul special al ULBS este Excelenţa Sa Pieter Andries Swanepoel, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Africa de Sud la Bucureşti. Ceremonia se va încheia în jurul orei 12:30 cu decernarea unor medalii de onoare din partea Senatului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu "personalităţilor care şi-au adus o contribuţie marcantă la dezvoltarea şi imaginea universităţii".
Universitatea Româno-Germană din Sibiu începe noul an universitar puţin mai devreme. Festivitatea de deschidere este programată pentru ora 10:00, evenimentul urmând a avea loc în Sala Auditorium. Şi Universitatea “Alma Mater” a programat festivitatea de deschidere de an universitar la aceaşi oră.
Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” este cea mai matinală. Începe deschiderea noului an universitar la ora 09:00 cu arborarea Drapelului României şi intonarea Imnului Naţional. Urmează alocutiunea comandantului academiei, citirea Ordinului ministrului Apărării naţionale şi mesajului şefului Statului Major General. Apoi se intonează imnului studenţesc “Gaudeamus” şi binînţeles, totul se încheie cu defilarea efectivelor academiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

In fruntea ULB o banda de penali

Acum 14 ani

Hotii au capturat ULB!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus