Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

S-au rupt!

Este oficial: toţi miniştrii PSD demisionează din Guvern."Întreg grupul ministerial al PSD este astăzi în măsură să-şi anunţe demisia", a spus Mircea Geoană."Conform anunţului nostru şi a deciziei noastre, întreg grupul ministerial PSD, solidar cu vicepremierul Dan Nica este astăzi în măsură să anunţe demisia miniştrilor PSD din Guvernul actual al României", a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană. El l-a acuzat pe Traian Băsescu că prin semnarea remanierii lui Dan Nica, a generat o criză politică, suprapusă peste o gravă criză economică şi socială.
PSD deţine în Guvern portofoliile Educaţiei, Sănătăţii, Afacerilor Externe, Muncii, Agriculturii, Relaţiei cu Parlamentul, Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Internelor şi Mediului.Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele de revocare din funcţie a lui Dan Nica şi numirea ca interimar în funcţiile de ministru al Internelor şi vicepremier pentru ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga.
Nica declara, miercuri, că face un apel la preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc pentru retragerea propunerii de revocare, menţionând că în cazul semnării de către şeful statului a propunerii făcute de şeful Guvernului, miniştrii PSD demisionează în 30 de minute. Ministrul de Interne Dan Nica s-a aflat, miercuri seară, la Cotroceni, pentru o discuţie cu Traian Băsescu, la solicitarea şefului statului. După întrevedere, Preşedinţia a dat publicităţii un comunicat în care menţionează că preşedintele l-a rugat pe Dan Nica să ia în considerare posibilitatea demisiei, soluţia la criza politică aflându-se la latitudinea ministrului social-democrat.
Ministrul Nica a declarat, ulterior, la Realitatea TV, că i-a spus preşedintelui Traian Băsescu că nu ia în calcul varianta demisiei, aşa cum i-a solicitat acesta şi a precizat că întâlnirea a durat "până în zece minute". .l anunţat demisia. După ei, toţi secretarii de stat social-democraţi vor pleca şi ei. "Întreg grupul ministerial al PSD este astăzi în măsură să-şi anunţe demisia", a spus Mircea Geoană. El a declarat că miniştrii PSD pleacă la Guvern pentru a-şi depune demisiile."Conform anunţului nostru şi a deciziei noastre, întreg grupul ministerial PSD, solidar cu vicepremierul Dan Nica este astăzi în măsură să anunţe demisia miniştrilor PSD din Guvernul actual al României", a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană, citat de Mediafax.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Fredi

Acum 13 ani

Mare ,,pierdere" ! De ce-au ramas oare-atita la conducere ? Niciodata nu-i prea tirziu. ,,Nu mai plinge baby...."
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus