Sâmbătă,
02.12.2023
Innorat
Acum
16°C

Moara Cibin isi ipotecheaza proprietatile si graul din stoc

Acţionarii firmei de morărit Moara Cibin, din Sibiu, au aprobat ipotecarea unor clădiri de pe şoseaua Alba Iuliei, nr 70A, dar şi alte proprietăţi, pentru a garanta facilităţi de credite contractate de societate dar şi de alte firme ale grupului Boromir. Proprietăţile Moara Cibin sunt folosite pentru garantarea unor facilităţi de credit în valoare totală de 81 milioane lei, după cum se arată într-o informare a companiei publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Ipotecile vor fi constituite în favoarea băncii ING Amsterdam, pe o clădire de 152 metri pătraţi şi un alt imobil, cu terenul aferent, de 7.472 metri pătraţi, de pe şoseaua Alba Iuliei. Ipotecă va fi şi pe un teren de 8.651 metri pătraţi, din Dumbrăveni, precum şi pe construcţiile care există pe acest teren: birouri, trei magazii de cereale, trei magazii de materiale, un atelier mecanic, două copertine şi alte construcţii anexe. În plus, acţionarii Moara Cibin au mai decis, în adunarea extraordinară din 29 septembrie, să constituie "garanţie reală mobiliară asupra tuturor creanţelor rezultate din contractele care au fost şi vor fi încheiate de societate, garanţie reală mobiliară asupra stocurilor de grâu, porumb, paste, produse de morărit şi panificaţie aparţinând societăţii, depozitate în orice locaţie". La numai câteva zile de la încheierea adunării extraordinare prin care s-au constituit ipotecile în favoarea băncii ING, unul din acţionari, George Frintu, a vândut puţin peste 67.000 de acţiuni, la un preţ de 0,3876 lei pe acţiune, ceea ce ridică valoarea tranzacţiei la circa 26.000 lei. Moara Cibin SA are un capital social de 10 milioane lei. Principalul acţionar al firmei sibiene este Boromir Ind Srl Râmnicu Vâlcea, potrivit raportărilor din 25 septembrie 2009. Firma avea, la finele săptămânii trecute, o capitalizare pe bursă de circa 36 milioane lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Salahorul

Acum 14 ani

Zilele trecute fiul lui Boromir si-a mai cumparat o masina de teren, el n-are probleme cu cash-flowul si "capitalul de lucru". Tatal lui a cumpart o multime de fabrici prin tara, pe o mana de banuti. A platit si plateste sclavii cu salariul minim pe economie. Credeam ca ipotecarea fabricilor se va face o data cu transferul averii in mana fiului. Dar iata ca nu trebuie sa mai asteptam o generatie, ipoteca se pune chiar acum , cand conduce tatal. Miliardarii de carton nu-si mai pot sustine afacerile, ipotecheaza activele (singurele valoroase, cumparate pe bani de nimic imediat dupra revolutie). Boromir, m-as mira daca te-as mai gasi in afacerile cu panificatie in 3 ani de acum incolo...
Raspunde

pentru salahor

Acum 14 ani

cine te tine sa lucrezi la BOROMIR ? sau nici nu lucrezi acolo ........din ce ai scris , pe patronul de la sibiu il cheama "boromir"......IL CHEAMA MIRCEA URECHE !! ."boromir" este numele grupului de firme !!! o sa -i vezi in panificatie si peste 100 de ani !!
Raspunde

cip

Acum 14 ani

si ce te superi asa,asta-i adevarul sclavii minimul pe economie,iar fiul sparge banii pe masini
Raspunde

Micii actionari manifesta DIVIDENTELE

Acum 13 ani

Rusine celor care ii protejeaza, partidele politice din care face parte grupul Boromir,si la care ne sug drepturile noastre,muncitorilor,salariatilor,pensionarilor si micilor actionari la care nu si-au primit niciodata actiunile.Stop cu exploatarea noastra. Justitia isi va face datoria, Drepturile Omului trebuiesc respectate,in nici o democratie NIMENI si NICIODATA niciun PATRONAT PRIVAT sau de STAT nu-si poate permite sa incalce Legislatia unui STAT de DREPT.Romania este un stat de DREPT ,DEMOCRATIC si JUSTITIA este AUTONOMA.De 20 de DEMOCRATIE Poporul roman este exploatat de acet CAPITALISM DICTATORIAL, STOP ! Actionarii manifesta pt obtinerea DIVIDENTELOR. Sunt banii nostrii si ii VREM. Multumim pt intelegere, Credem in Justitia Romana.
Raspunde

S.O.S. DREPTURILE OMULUI

Acum 13 ani

Grupul Boromir nu-si plateste DIVIDENTELE micilor actionari de la Moara CIBIN. Facem apel la Directia Nationala contra CORUPTIE Bucuresti. IN ce Buzunare banii nostri se afla. Multumim.
Raspunde

stan ela

Acum 12 ani

in primul rind patronii de la Boromir au fete,cel de la Sibiu etreaba lui.nu poti judeca performantele acestei firme cu capital 100%romanesc prin comportamentul unui sutan al lui Mircea Ureche,va rog respectati calitatea acestui grup de firme si sa spuneti Dumnezeu sa-i ajute si la mai mare.Daca nu erau ei se mai adauga inca 4000 de someri.Nerecunoscatorilor de angajati ce a-ti fi facut inca cei4000 de someri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus