Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
13°C

Continuă decolmatarea râului Cibin și a pârâurilor din Sibiu. Începe erbicidarea împotriva vegetației crescute în zonele pietonale pavate

Continuă decolmatarea râului Cibin și a pârâurilor din Sibiu. Începe erbicidarea împotriva vegetației crescute în zonele pietonale pavate

Firma contractată de Primăria Sibiu pentru decolmatarea râului Cibin și a pârâurilor din Sibiu își continuă activitatea, în funcție de condițiile meteo. Acțiunea presupune îndepărtarea crengilor și a deșeurilor adunate pe cursurile acestor ape, care împiedică curgea acestora și creează un aspect neplăcut zonei.

Până în prezent s-au efectuat lucrări:

• Pe întreaga lungime a pârului Trinkbach, de la Grădina Zoologică până pe strada Solidarității din cartierul Lazaret • Râul Cibin, pe tronsonul dintre podul Peco de pe șoseaua Alba Iulia și strada Rusciorului • Canalul de pe Câmpșor a fost curățat pe toată lungimea • Pârâul Rosbach, a fost curățat pe porțiunea dintre strada Sălciilor și viaductul Gara Mică • Pârâul Valea Rece, de la str. Ceaikovski/ Salcâmilor până la viaductul de autostradă de pe str. Podului.

În următoarea perioadă se va interveni în următoarele zone:

• Pârâul Rosbach, porțiunea cuprinsă între viaductul Gara Mică și vărsarea în râul Cibin • Pârâul Valea Săpunului • Râul Cibin, pe două tronsoane:

- De la intersecția străzilor Rusciorului/ Viitorului pana în zona fabricii Scandia. - De la pod Lidl (Șoseaua Alba Iulia) pana în Turnișor (zona Câmpșor)

Precizăm că, din cauza ploii, crengile și alte deșeuri îndepărtate din cursurile de ape nu vor putea fi transportate imediat din zonă, ci vor fi depozitate lângă mal, deoarece nu este posibil accesul cu utilajele, pământul fiind umed. Aceste deșeuri vor fi îndepărtate imediat ce încetează ploile.

Din această săptămână încep lucrările de erbicidare pentru a înlătura vegetația crescută în zonele pietonale cu piatră cubică sau pavaj. Contractul pentru aceste servicii a fost semnat la sfârșitul lunii aprilie, iar prima comandă de lucrări a fost emisă deja pentru zona centrală, o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați. Lucrările vor începe imediat ce permit condițiile meteo, acestea neputând fi realizate în condiții de ploaie.

Până în luna septembrie, termenul de valabilitate a contractului, se va interveni în repetate rânduri pentru a înlătura vegetația din aceste zone.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

netz

Acum 2 ani

A trecut cineva de la primaria *** Fodor sa verifice a zisa colmatare? unul cu un utilaj mic, care de-abia se deplasa ieri pe langa Rosbach, se facea ca se perocupa, asta ca sa nu stea.... In ce priveste portiunea din dreptul Bagdazar si pana la varsarea in Cibin, este o GROAPA de gunoi plutitoare. Paraziti din primaria SIBIU!
Raspunde

Ovidiu

Acum 2 ani

Exact același lucru se întâmplă și pe Cibin ,tronsonul care a fost deja curățat conform declarației de presă între peco și rusciorului. Va atașez o poza cu albia râului. Este așa de 3 ani aproximativ.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus