Miercuri,
12.06.2024
Parțial Noros
Acum
23°C

Pavelescu, seful sibian al AVAS cu datorii la stat

Sibieni, mândriţi-vă! Ceea ce nu au reuşit ai noştri politicieni de la Ioan Cindrea încoace, a reuşit Guvernul Boc dintr-o lovitură de criză politică. Altfel, spus, Sibiul are un ministru-secretar de stat. El poartă numele lui Ioan Mircea Pavelescu, este vicepreşedinte al PD-L, intrat în partid pe linia dizidenţilor din PNL. La finele săptămânii trecute, Pavelescu a fost desemnat să conducă Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, după ce toţi ceilalţi pesedişti din conducerea instituţiei au fost daţi afară printr-o decizie a premierului Boc. Decizie cu scopul clar de a scoate culoarea roşie din orice instituţie publică.

Vicepreşedinte pe tăcute

De fapt, tiptil-tiptil, Ioan Mircea Pavelescu a ajuns la conducerea AVAS încă din primăvara acestui an. E de prisos să spunem că accederea sa pe postul de vicepreşedinte al AVAS este rezultatul unui savuros joc de culise. În culisele PD-L, evident, acolo unde negocierile politice l-au scos învingător "pe cel care a dat cel mai mult din coate". Probabil acesta este şi motivul pentru care democrat-liberalii sibieni nu s-au ostenit deloc în a se lăuda că, "uite, vedeţi, am reuşit să ne impunem la centru şi să obţinem un post important pentru Sibiu".
Iar activitatea lui Pavelescu în fruntea instituţiei a fost atât de vizibilă, încât chiar site-ul oficial al instituţiei nu conţine altceva decât declaraţiile de avere şi de interese ale sibianului Pavelescu.


De unde apar datoriile?

Tocmai din aceste declaraţii de avere şi interese. Potrivit lor, Mircea Pavelescu nu deţine decât un apartament. Şi este asociat în cadrul unei firme de construcţii, Lara Sib. Înfiinţată relativ curând, în 2006, societatea a reuşit deja să atragă atenţia Fiscului, care a început procedurile de executare silită. Motivele sunt multiple şi se reduc la sume - 40.676 de lei datorii la bugetul de stat (1.886 de lei impozit pe profit şi 18.289 TVA), 11.182 de lei datorii la bugetul asigurărilor sociale de stat şi încă 4.192 de lei, sume neplătite la bugetul asigurărilor pentru sănătate.
În afară de SC Lara Sib SRL, trecută în declaraţia de interese a lui Pavelescu, numele acestuia mai apare în cadrul altor patru societăţi comerciale. Cea mai veche, din 1993, este MTD International SRL, firmă care a intrat pe pierdere în contabilitate din 2006. Şi care, evident, are datorii la stat. Nu extrem de mari, undeva la peste 12.000 de lei, dar pentru care de asemenea au fost demarate procedurile de executare silită. Dar, din februarie anul acesta, MTD International a intrat în lichidare. Tot în lichidare, dar din demcebrie 2007, a intrat o altă firmă unde apare Pavelescu drept asociat, respectiv SC Praumeca International SRL. La fel şi restul firmelor în care Ioan Mircea Pavelescu mai este asociat  - MTD International Auto Trans şi KSM KEG Service şi-au suspendat activitatea din 2005.
Ioan Mircea Pavelescu nu a putut fi contactat la sfârşitul săptămânii trecute.

Drum politic alături de Cornel Ştirbeţ

Mircea Pavelescu s-a înscris în PNL pe vremea când acesta era condus de Cornel Ştirbeţ. A plecat o dată cu acesta din partid în momentul în care Theodor Stolojan a căzut în dizgraţia lui Călin Popescu Tăriceanu. Alături de Cornel Ştirbeţ, Raluca Turca, Mircea Şteţiu, Ovidiu Spătari, Mircea Pavelescu a fost printre primii care au format la Sibiu Partidul Liberal Democrat. Tot cu Cornel Ştirbeţ, Pavelescu a ajuns în PD-L, unde a primit funcţia de vicepreşedinte, la fel ca toţi foştii vicepreşedinţi liberal-democraţi. În momentul constituirii Coaliţiei PSD-PD-L aceştia au primit diverse funcţii în instituţiile descentralizate, ca merite pentru efortul depus în campania electorală de la locale, parlamentare şi europarlamentare.


Cine este AVAS?

Chiar dacă unii ar pune să fie arestat, AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului) este o agenţie guvernamentală care, în principal, se ocupă de privatizarea unor companii de stat. Probabil cea mai vestită rămâne cea a BCR, de unde au fost obţinute 2,2 miliarde de euro. La sfârşitul anului trecut, în portofoliul AVAS erau 923 de societăţi comerciale, cu un capital social de 16,2 miliarde lei, din care statul deţine mai bine de 7,1 miliarde de lei.

Traian Deleanu
Alin Bratu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

b.p.

Acum 14 ani

il cunosc pe domnul pavelescu.este un om extraordinar...foarte destept...si cu foarte mult bun simt....felicitari dl pavelescu si mult noroc.
Raspunde

un sibian

Acum 14 ani

Sava fie rusine dl Deleanu si dl Bratu !!! Amandoi ati fost pe statele de plata ale PDL ! Sa va reamintesc, ca poate ati uitat ?! Dl Bratu a fost salariat la cabinetul lui Raluca Turcan si apoi ambi domni au lucrat pt Horatiu Cercel. Acum tot pt bani ati trecut cu surle, dar mai ales cu trambite, in ograda PSD. Rusine !!!
Raspunde

un sibian

Acum 14 ani

Si era sa uit ... Domnule Bratu, nu sunt doua luni de cand ati baut (si nu foarte putin deloc) pe bani fiului domnului in care acuma improscati cu noroi nemeritat (fiu care este un oinolog foarte apreciat la una din cele mai exclusiviste crame din Viena, unde nu a ajuns pt ca este fiul lui tata), la o degustare de vinuri austriece si atunci aveati cu totul alta opinie despre dansul. Rusine inca o data stimabile !
Raspunde

e tare un sibian

Acum 14 ani

Imi place, combate bine pe tribuna si aici, parac il vad imbracta in tricou portocaliu cum tasteaza cu nerva. N-am inteles ceva pavelescu asta e oinolog: deci ori e cioban ori joaca oina. AAAA inteleg acum e OENOLOG, DECI SE OCUPA DE DEGUSTATUL VINULUI. PAI NICI NU PUTEA SA NUMEASCA BASESCU UN OM MAI BUN. Pe asta l-a ales pe spranceana ca stie meserie. La mai mare domn psvelescu!!! pe cand veti ocupa functia de paharnic principal al bufonului de la cotroceni????
Raspunde

Eu

Acum 14 ani

Succes lui Pavelescu, are un suflet bun dar poate fi usor dus de nas.
Raspunde

Jecky

Acum 14 ani

dc va luati de fiu lui care nu are nici o legatura cu politica voastra.. sa va fie rusine!!!!!!!1
Raspunde

horky

Acum 14 ani

bine jecky ... :P
Raspunde

m

Acum 14 ani

cand nu avem reprezentant sibian in guvern .... nu suntem buni .... cand avem ... nu e bun el .... si ma rog cin sa fie reprezentantul sibian in guvern si ce pozitie sa aibe ca sa fie bine pentru TONTI ???? Asa-i la noi ... ala nu-i bun aia e dezastru ... si nici eu nu ma simt prea bine !!!!
Raspunde

hantătar

Acum 14 ani

văd că avem sibieni negri în cerul guri....despre numire o.k. mai contăm şi noi pe eşicherul politic..să auzim de bine..
Raspunde

hantătar

Acum 14 ani

văd că avem sibieni negri în cerul guri....despre numire o.k. mai contăm şi noi pe eşicherul politic..să auzim de bine..
Raspunde

VIOREL

Acum 14 ani

AVAS SIBIU ARE ORGANIGRAMA ?CIT PERSONAL ARE?CITE CHELTUIELI A RALIZAT IN 2009?VENITURILE DE UNDE PROVIN SI CITE S-AU REALIZAT IN 2009? DUPA ACSTE DATE PUTEM PUTEM DA UN CALIFICATIV PTR.D-L PAVELESCU!!!
Raspunde

TONI

Acum 13 ani

IL CUNOSC PE ACEST \"DOMN\"CARE DUPA OPINIA MEA ESTE UNUL DIN CEI MAI MARI SARLATANI IN VIATA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus