Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Sibiul va avea un birou consular al Italiei

Reprezentanţii Republicii Italia vor inaugura la sfârşitul acestei luni un Birou consular la Sibiu. La propunerea consulului onorific al Italiei la Alba Iulia, Gianfranco Fracarrollo, de Biroul consular de la Sibiu se va ocupa Matteo Baruzzi, un tânăr om de afaceri în vârstă de 30 de ani, venit în România de doi ani şi jumătate. "Deschiderea acestui birou face parte din noua filosofie consulară, de a fi cât mai prezenţi în teritoriu, cu o răspândire cât mai largă", spune Matteo Baruzzi, reprezentant consular. Printre obiectivele acestui Birou se numără sprijinirea cetăţenilor italieni aflaţi în Sibiu în relaţia cu instituţiile din România şi Italia şi nu numai. Reprezentanţii Biroului doresc să fie de ajutor şi pentru românii care au nevoie de contacte şi facilitarea acestora cu instituţiile din Italia. Deşi nu a fost, încă, deschis oficial, reprezentanţii Biroului şi-au început activitatea, intervenind pentru ajutorarea unui copil de doar trei luni, născut cu malformaţii şi care avea nevoie de tratament de specialitate. În doar 24 de ore, Matteo Baruzzi spune că a reuşit să contacteze autorităţile italiene, să le pună în acord cu cele române, astfel încât copilul - fiul unui italian stabilit la Sibiu şi al unei românce - să fie transportat cu un avion militar în Italia. "A fost un exemplu că relaţiile instituţionale dintre Italia şi România funcţionează foarte bine. Vreau să mulţumesc reprezentaţilor Prefecturii, ai Poliţiei, ai Aeroportului, instituţii cu care am colaborat foarte bine", mai adaugă reprezentantul consular Matteo Baruzzi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus