Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Rusciorului si Siretului raman neterminate pana la anul

Lucrările de reabilitare şi modernizare a străzilor Siretului şi Rusciorului nu vor fi încheiate în acest an, susţin reprezentanţii administraţiei locale. Locuitorii din aceste zone vor trebui să se mulţumească, în sezonul rece care va veni cu cel mult un strat de piatră care să le permită cât de cât accesul. "Pe cele două străzi vom încerca să creăm posibilitatea accesului, peste un strat de balastru. În schimb, Nicolae Iorga va fi finalizată în mod cert în cursul acestui an. Pe strada Bieltz va rămâne un strat de binder, la fel ca şi pe Podului şi Treboniu Laurean", spune Virgil Popa, viceprimarul Sibiului. Mâine, 8 octombrie, pe strada Râului, circulaţia va fi deviată. Lucrătorii SC DPC SA vor devia circulaţia pentru realizarea unei traversări timp de câteva ore, pe strada Distribuţiei, iar traficul va reveni la normal în jurul orei 14.00, în aceeaşi zi. A doua lucrare va fi realizată pe strada Ţiglari de firma Sistem Yapi. Pe această stradă se va lucra începând din 9 octombrie la introducerea reţelei de canalizare, lucrare realizată în cadrul programului ISPA. Lucrările vor fi realizate pe tronsoane, până la mijlocul lunii decembrie, iar circulaţia va fi permisă în regim de şantier. Reprezentanţii Primăriei Sibiu anunţă cî SC Comtram SA va lucra în zona intersecţiei străzilor Reconstrucţiei – Lemnelor – Pedagogilor pentru finalizarea amenajării acesteia. În perioada lucrărilor (8 – 15 octombrie) circulaţia pe strada Lemnelor se va realiza în regim de sens unic. Potrivit biroului de presă din cadrul Primăriei Sibiu, în ultima săptămână, SC DPC SA a intervenit la refaceri cu 2 echipe de lucru şi a fost refăcut asfaltul în urma intervenţiilor pe aproximativ 25 de străzi. Cele mai importante refaceri, din punctul de vedere al tranzitului pe respectivele străzi sunt: I. Neculce, Calea Cisnădiei, Gării, Rennes, Şcoala de Înot, Macaralei şi Strungului. De asemenea, într-un stadiu avansat sunt şi lucrările de refacere pe străzile Treboniu Laurian şi Alba Iulia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

rusine

Acum 14 ani

rusine
Raspunde

Sami

Acum 14 ani

Articol subtire. Nu scrie care a fost termenul, din ce motive nu s-a finalizat la termen... N-au fost bani? Nu si-au facut companiile treaba? O sa se aplice sanctiuni? ASTA vrem noi sa stim! ACESTEA sunt informatiile la care cetateanul de rand nu are acces. Ca n-o sa fie terminata pana la anul, o sa putem vedea si singuri...
Raspunde

me

Acum 14 ani

veste nasoala cel putin cu rusciorului. in acea zona circulatia este de-a dreptul criminala. strada asta ar fi trebuit sa fie o prioritate dar........
Raspunde

bogdan

Acum 14 ani

Ce va tot plangeti atat? Ce nu va ajung trei poduri peste cibin? Nu va plac mirificele sensuri giratorii aparute dupa lupte seculare? Niste plangaciosi, zau asa! Ce sa mai zicem ca de o buna perioada de timp Calea Turnisorului, inainte de bariera este inchisa asta dupa ce Kogalniceanu a fost la randul ei inchisa. Acum hopa mitica un nou giratoriu la intersectia Lemnelor/Kogalniceanu/Reconstructiei/Pedagogilor. Nu stiu care e dobitocu cu mania giratoriilor, dar e un bolovan si jumatate. Giratoriu mai e si 200 de metrii mai in "amonte" la intersectia T Vladimirescu/Campului/Reconstructiei. Total aiurea ca si amplasament dar si ca si functionalitate. Ambele. Numai bani tocati sau pomeni date unuia si altuia poate. Nu stiu cine ia decizia in cazul acestor lucrari, dar sunt total inutile si fara rost. Colac peste pupaza, sens unic pe Lemnelor!? Sau e o capcana pentru cei care trec pe acea strada, dispre Distributiei? Intinsa bineinteles de vasnicii militieni, care, numai ce nu trebuie nu fac.(nota bene ca pe Reconstructiei si Lemnelor am impresia ca limita de greutate e undeva la 3,5 t). Sa mai zicem de mizeria de santier de pe Alba Iulia? Sau despre cea de pe Morilor? Sau sa vorbim despre zecile de cazuri in care dupa lucrari care presupun ruperea asfaltului, acesta e refacut dupa luni de zile? Haideti lasati smiorcaiala, ca doar am fost capitala culturii acum doi ani! Halal edili, halal oras. Ti'e de'a dreptul greata. Bine insa ca nu uita un lucru : colectarea impozitelor si darilor.
Raspunde

teo

Acum 14 ani

Mizerie de santier este si pe Xenopol, in buricul targului!
Raspunde

ADA

Acum 14 ani

Vad ca pentru Siretului nu plange nimeni....probabil s-au obisnuit oamenii cu mocirla, doar se afla in situatia asta din 2008! E a doua iarna de santier dar nu cumva sa se grabeasca cu finalizarea.Sigur vor sa stabileasca un record: strada de 2 km reparata in 2 ani Yeeey!!!Evident daca reusesc finalizarea in 2010
Raspunde

lol

Acum 14 ani

e tare sasu, sa va traiasca si sa-l aveti faraon, pardon, primar, pe vesnicie!
Raspunde

prmnic

Acum 14 ani

Si alte strazi au ramas nefinalizate ,dar declarate, receptionat achitat,ex str Amnas,Pta Talmaciu...Mame cu copii in brate sau in carucior care vin la gradinita intalnesc trotoare de pe timpuri blamaTE,DRUM CA LA SAT,impozit dupa zonarea FDGR,scari fara balustrade si reparate la iesirile din strada.Banii nostri acolo sant.Rondouri de sens giratoru,sa nu depasim viteza legala ,se polueaza cu praf Kaizarul.Pe str.Balea se stropeste cu apa,interzis sa stationezi ,ce mai,mai ca pe str Lily Panet,lipseste dugheana militianului,dar totusi cineva patruleaza sa nu fie deranj!
Raspunde

f.

Acum 14 ani

perfect de acord cu Sami. sa spuna primaria in caz ca nu s-au respectat termenele, motivele si sanctiunile. ce fel de contracte au fost incheiate cu firmele in cauza??? !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus