Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
-4°C

“Radu Stanca” pleaca la Sankt Petersburg

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu va prezenta spectacolul “Viaţa cu un idiot” de Victor Erofeev, regia Andriy Zholdak, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Baltic House de la Sankt Petersburg (Rusia) duminică, 11 octombrie 2009.

Viaţa cu un idiot este „un capitol pierdut al Bibliei. Un mit. Camera de pe scenă este o bucăţică de rai pe care Dumnezeu le-o dă unui bărbat şi unei femei ca să fie fericiţi, să trăiască, să aibă copii. Apoi Dumnezeu dispare. Iar când se uită la ei, după un timp, vede un bărbat şi o femeie care nu au copii, şi-au pierdut iubirea, trăiesc ca doi câini. Şi atunci trimite un provocator, un om care să le răscolească existenţa”, explică regizorul Andriy Zholdak.

Spectacolul se desfăşoară într-un ritm ameţitor şi forţează limitele, trecând de la violenţă extremă la sensibilitate copleşitoare.  „Dacă dragoste nu ai, nimic nu eşti” – această idee constituie fundamentul spectacolului care pendulează înainte şi înapoi între lumea teatrului şi cea a filmului. La cea de-a XVII-a ediţie a galei premiilor revistei „Cuvântul” care a avut loc la Bucureşti, Viaţa cu un idiot fost desemnat cel mai bun spectacol al anului 2007. Această producţie a avut premiera în 24 martie 2007 şi a fost realizată pentru programul Sibiu – Capitală Culturală Europeană.

Festivalul Internaţional de Teatru Baltic House se află la cea de-a XIX-a ediţie, se desfăşoară în perioada 28 septembrie – 11 octombrie 2009 şi are ca temă „Teatrul viu”.

Acest eveniment doreşte în 2009 să alăture clasicismul şi modernitatea, tradiţia şi inovaţia, şi să dea astfel un imbold evoluţiei lumii teatrale. Festivalul Internaţional de Teatru Baltic House promovează noile producţii ale spaţiului cultural european, întărind astfel relaţiile culturale dintre Rusia şi statele baltice, în special, dar şi cele ale Rusiei cu alte ţări europene. În cei 19 ani de existenţă, Festivalului Internaţional de Teatru Baltic House a prezentat spectacole din peste 15 ţări, programul incluzând producţii realizate de cei mai apreciaţi regizori europeni.

Din distribuţia spectacolului fac parte:  Florin Coşuleţ, Cătălin Pătru, Cristina Flutur, Cristian Stanca, Ema Veţean, Pali Vecsei, Mihai Coman, Viorel Raţă, Bogdan Sărătean.

Foto: Cătălin Neghină

Comentarii

1 comentarii

un fraier

Acum 12 ani

Pe banii cui? Se mai plimba mult pe banii fraierilor?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus