Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
0°C

Revelion in Marginime. Ultima strigare

tivAm tot auzit în ultima vreme că în ciuda crizei, toată Mărginimea Sibiului este deja rezervată pentru Revelionul 2010. Ce-i drept, o mare parte din pensiuni şi-au încheiat socotelile pentru sfârşitul anului, dar mai sunt o mulţime altele care caută de zor turişti şi care sunt dispuse să lase serios la preţ.
Ca şi în alţi ani, cele mai căutate zone din Mărginime sunt Răşinari, Gura Râului şi Cisnădioara. Răşinariul este, în mare parte, rezervat deja, dar cu puţină insistenţă se mai găsesc locuri. Domnul Grebenea, proprietarul pensiunii cu acelaşi nume din Răşinari, ne-a mărturisit că a dat deja toate locurile disponibile încă din septembrie. Casa Grebenea are patru camere duble, cu televizor, baie proprie, bucătarie, încălzire centrală, cablu tv, curte şi terasă-gradină. „Noi avem totul ocupat încă din septembrie şi se va elibera doar în patru ianuarie. Nu ştiu să vă zic exact prin Răşinari pe unde mai sunt locuri libere că nu prea vorbim între noi despre lucruri de genul acesta dar vă pot recomanda să încercaţi că sigur mai găsiţi câteva locuri libere”, ne-a spus la telefon domnul Grebenea.
Am încercat la Casa Cosma, doi paşi mai încolo de Grebenea. Şi surpriză, mai sunt locuri libere. „Încă nu am făcut oficial rezervări pentru noapte de Revelion, deci dacă sunteţi interesaţi daţi-mi de ştire. Deocamdată sunteţi printre primii care sună pentru Revelion”, ne-a declarat reprezentantul pensiunii. Ca ofertă, la Casa Cosma ar trebui să ştiţi că pentru noaptea dintre ani şi zilele aferente v-ar costa 180 de lei de persoană pe noapte. În acelaşi preţ intră şi două mese pe zi, home made, plus masa festivă de Revelion cu caltaboşi, cârnaţi de casă, ciorbă ardelenească şi plăcinte.
În Cisnădioara preţurile la prima vedere par a fi ceva mai mici decât în Răşinari. Pensiunea Lia are deja câteva persoane interesate de Revelion iar proprietarii aşteaptă în prezent să vadă dacă reuşesc să găsească un grup mai mare. „Noi suntem interesaţi să închiriem pentru 14 persoane. Preţul este de un milion de persoană pe noapte, fără mâncare. Mâncarea v-o aduceţi singuri când veniţi”, ne-a recomandat Peter Ferentzi, administratorul pensiunii. La Lia există cinci camere, cinci băi, televizor, sală festivă, două terase numai bune pentru lenevit la un pahar de vin şi chiar internet wireless.Plimbare cu sania trasă de cai

Pensiunea Călin din Gura Râului încearcă să-şi atragă clienţii oferindu-le în perioada iernii şi plimbări cu sania trasă de cai. O variantă ar fi o plimbare de genul acesta până la pârtia de ski, aflată la doar un kilometru distanţă. În perioada iernii o noapte de cazare la Călin costă de la 70 la 100 de lei camera. Separat, un mic dejun vă costă 15 lei, prânzul 25 de lei iar cina 20 de lei de persoană.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

catalina

Acum 13 ani

Ne ducem la Gura Raului , dar la Norica . nu ne-am pacalit nici noi nici prietenii. Am fost la "spionat" dupa ce am platit avansul de revelion ! Nici nu am crezut ca exista asa proprietari deschisi la inima pentru bucuresteni.pe bucuresteni ne fac toti in fel si chip.dar doamna Norica foarte spirituala ne-a zis ca banii nu au miros........si vorba dulce mult aduce!! Felicitari oamnenilor! Frumaoasa si localitatea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus