Miercuri,
01.02.2023
Ninsoare
Acum
1°C

Impozite locale 2010: 30 de lei in plus pentru o casa

Sibienii care deţin o locuinţă de 100 de metri pătraţi în zona A de impozitare vor plăti, de anul viitor, un impozit de 193 de lei, faţă de 161 de lei, la cât a fost calculat impozitul din acest an. La fel, dacă pentru o maşină cu o capacitate de 1,9 litri, impozitul de anul acesta a fost calculat la 150 de lei, de anul viitor acesta va creşte la 180 de lei. În fine, pentru un teren situat în zona A de impozitare, dările la bugetul local vor creşte de la 54 la 65 de lei. Aceste creşteri au la bază decizia Guvernului Boc, de a impune administraţiilor locale din ţară creşterea taxelor şi impozitelor locale cu 20 %. Astrid Fodor, viceprimarul Sibiului, spune că aceste majorări vor aduce mai mulţi bani la bugetul local, dar vor determina şi creşterea numărului sibienilor persoane fizice şi juridice care vor fi executate. În trecut, primarul Sibiului, Klaus Johannis, a dezaprobat măsura luată de Guvernul Boc. La Sibiu, taxele şi impozitele locale nu au mai fost majorate din 2007. "Sunt multe taxe care nu se modifică, iar unele chiar scad. Spre exemplu, după ce Serviciul de administrare a pieţelor a monitorizat situaţia închirierilor de chioşcuri din Piaţa Obor, s-a luat decizia ca taxele de închiriere a acestora să fie scăzute. La fel, şi taxa de salubritate", spune Astrid Fodor. Printre taxele care rămân nemodificate se numără şi cele de închiriere a spaţiilor din şcoli sau cele de pentru închirierea temporară a domeniului public. "Impozitele şi taxele locale nu s-au mai modificat din 2007. Oricum, odată la trei ani trebuia actualizat nivelul acestora cu indicele de inflaţie, dar creşterea tot nu era atât de mare de 20%.. 2010 va fi un an greu", conchide Astrid Fodor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

prostanaculgeona

Acum 13 ani

fiti atenti sibieni ! daca germania il unge premier pe ofiterul ss- masonul klauser, alesul tradatorilor de neam si tara din sibiu, in secunda 1 va abroga decizia guvernului. Bucurati-va gunoaielor !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus