Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Sibienii de pe bulevardul Mihai Viteazul, chemati la Curatenia de Toamna

Toţi locatarii de pe Bd. Mihai Viteazu – Aleea Buia sunt aşteptaţi sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 9:30, lângă clădirea telefoanelor de pe Bd. Mihai Viteazu, la Curăţenia de Toamnă. "Este nevoie doar de una-două unelte (greblă, lopată, eventual o mătură) pentru fiecare grup de 10-15 oameni, de un minim de echipament (mănuşi, saci menajeri sau pur şi simplu plase folosite) şi... de bună dispoziţie", anunţă iniţiatorii acţiunii, grupul de iniţiativă ECOSTART, împreună cu OmBun.org. Aceştia organizează o serie de acţiuni de curăţare a zonelor verzi din cartierele sibiene, prima de acest gen având loc sâmbătă, 10 octombrie 2009, pe Aleea Streiu, nr. 1A. Atunci au participat 14 persoane, din care şapte locatari şi trei copii ai locatarilor- La Curăţenia de Toamnă participă membrii voluntari ai Ecostart, alături de voluntari ai OmBun.org. "Scopul acţiunii este acela de a face mai responsabili locuitorii din cartierele sibiene. Încercăm să-i convingem pe locatari că oraşul nostru este şi casa noastră, iar noi ne dorim o casă curată şi primitoare", mai arată organizatorii Curăţeniei de Toamnă. Acţiunea din zona Mihai Viteazu – Aleea Buia face parte dintr-o serie de câteva acţiuni care urmează a avea loc în mai multe cartiere sibiene, cartiere unde locuiesc voluntarii ECOSTART. Voluntarii îi îndeamnă pe toţi sibienii să iasă la curăţenie şi nu să aştepte venirea câtorva voluntari pentru a le face curăţenie în propria „ogradă”. În funcţie de gradul de participare la curăţenie al locuitorilor din cartierele „pilot”, seria de acţiuni va dura mai mult şi – eventual – se va extinde şi în primăvara anului viitor. Voluntarii ECOSTART încep Curăţenia de Toamnă din proprie iniţiativă, în mod conştient, fără bani, doar din dorinţa de a avea un oraş mai curat şi un mediu mai sănătos, lipsit de gunoaie. În caz de vreme nefavorabilă (ploaie sau vânt puternic), acţiunea din zona Mihai Viteazu – Aleea Buia se amână pentru sâmbăta următoare, 31 octombrie 2009, aceeaşi oră, 9:30. Ecostart este un grup de iniţiativă format din sibieni voluntari care nu sunt constituiţi sub nicio formă juridică, nu sunt afiliaţi nici unui partid şi nu sunt finanţaţi de nicio instituţie publică sau privată. "Această acţiune NU are nicio legătură cu vreo campanie electorală!", mai atenţionează organizatorii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

dan

Acum 13 ani

as vrea sa vad un articol scris si dupa aceasta actiune. sunt foarte curios sa stiu cati din locatarii din aceasta zona au si simt civic
Raspunde

Ion Vasile

Acum 13 ani

Si maturatorii de la Primarie?!? Pentru ce mai sunt platiti?????
Raspunde

dan

Acum 13 ani

domnule vasile, maturatorii de la primarie sunt platiti sa mature frunzele, sa intretina parcurile si nu sa adune gunoaiele aruncate de tine pe strada. deci pe tine sa nu contam...
Raspunde

Marius Barsan

Acum 13 ani

@ dan: Initial a fost un locatar, apoi - pe masura ce-am ajuns pe la mai multe blocuri - a mai venit cate unul la 2 din cele 9 blocuri vizate. In total: 3 locatari din 26 scari (blocurile fiind cu 2, 3 si respectiv 4 scari). @Ion Vasile: Nu stiu, intreaba-i pe cei din Primarie. Oricum, si daca ar fi platiti sa mature strazile, asta nu inseamna ca oamenii trebuie sa isi arunce gunoaiele pe strazi. La nici doua zile dupa curatenia din zona Mihai Viteazu am gasit aici pungi aruncate si mini-tave din carton folosite pentru servirea micilor. Aceasta este nesimtire curata, ca sa folosesc un termen legat de ... curatenie (din moment ce despre asta vorbim). Nici macar scuza cu "nu e nici un cos de gunoi prin preajma" nu merge, fiindca tomberoanele de gunoi sunt la 10m de locul unde erau aruncate gunoaiele respective.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus