Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Crosul tuturor devine crosul unora

Ora 12:00, în faţa stadionului Municipal, zeci de studenţii aşteptau minunea. Crosul Toamnei. Unii în echipament corespunzător, alţii în blugi. Cei mai mulţi de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Motivul: poate unii sunt pasionaţi de sport sau poate nu, însă, cert este un lucru. Vor fi recompensaţi la cursuri pentrru participare, în sensul că vor avea o notă mai bună sau vor fi scutiţi de anumite probe. Logic aşa sunt încurajaţi pe studenţii să vină la un cros cu miză mică. Diplome, cupe şi cîteva premii în pungă roşie. Asta au primit câştigătorii. Mărturisirea studenţilor a fost că nu prea i-a interesat premiul dar, vor să alerge să facă spor fără intenţia de a câştiga. "Nu am venit să câştig, am venit aşa din curiozitate", a spus Alina, una dintre concurente. Nimeni din cei care au vorbit nu a recunoscut că şi-ar dori premiu! Startul s-a dat pe la ora 12:30. Mai întâi fetele, aproximativ 50 la număr. Nimeni nu ştia traseul. Noroc cu indicaţiile profesorilor. După parcurgerea celor 1000 de metri, la finiş ajunge prima concurentă, Alexandra Cucerzean, de la facultatea de educaţie fizică. În aplauzele băieţilor toate fetele au ajuns la finish dar nu toate au luat numărul de la capăt de linie. Unele de ruşine că sunt ultimele sau pentru că a fost doar o joacă. La băieţi spectacolul a fost maxim. Cu câţiva campioni naţionali, ceilalţi studenţii nu prea au avut şanse. Au fost în jur de 150, iar după 1800 de metri, câştigătorul a fost Adrian Drăgan. "În fiecare an mulţii dintre studenţii noştri participă la acest cros. Câştigătorii sunt şi răsplătiţi cu premii şi cupe" a declarat Dionisie Turcu, Prof. Univ. Dr la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. O surpriză printre participanţi a fost şi prezenţa antrenorului echipei de fotbal feminin, Mihăiţă Stănescu. "Am venit la să alerg şi eu cu studenţii, să fac o încălzire dar am să stau mai în urmă, nu vreau să le iau şansele celor tineri", a spus Stănescu. În jur de 13:30 gaşca de tineri s-a spart, crosul ce este o dată pe an s-a terminat. Potrivit organizatorilor au fost mai puţini studenţi anul acesta comparative cu anul anterior. Oare în 2010, în spre ce parte va cântări balanţa?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

..

Acum 14 ani

aoleu ai omorat lb romana daca greseai o data ziceam ca e din graba dar ai scris de fiecare data studentii in loc de studenti, multii in loc de multi e cam greu cu scrisu mai bine incearca in lb engleza poate e mai usor..in plus vezi ca e catedra de educatie fizica si sport am vrea noi (sibienii) sa avem o facultate de sport dar mai greu..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus