Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ministrul Educației propune acordarea de calificative admis/respins la muzică, desen, educație fizică, în gimnaziu, pentru diminuarea goanei pentru note

Ministrul Educației propune acordarea de calificative admis/respins la muzică, desen, educație fizică, în gimnaziu, pentru diminuarea goanei pentru note

Propun acordarea de calificative „admis/respins” la muzică, desen, educație fizică, spune ministrul Educației ca o rezolvare la diminuarea „goanei după note”. Declarația a fost făcută în conferință de presă de la sediul Ministerului Educației, scrie edupedu.ro

„Nu trebuie să de motivăm elevii prin exagerarea importanței acordate acestor festivități de premiere”, a mai declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, care se poziționează astfel în dezbaterea lansată după ce o învățătoare a solicitat printr-o petiție publică renunțarea la festivitățile publice de premiere din școli.

„Festivitățile de premiere sunt un aspect tradițional în sistemul de învățământ romanesc. Sunt un aspect la care foarte mulți dintre părinți țin și foarte mulți dintre profesori țin. Pe de altă parte, avem competiția care trebuie să fie încurajată. Având în vedere că principalele obiective ale proiectului „România educată” sunt, pe deoparte, încurajarea performanței, care se obține doar prin competiție, dar pe de altă parte la fel de importantă e susținerea echității – accesul egal la o educație de calitate – trebuie îmbinate aceste lucruri.

Nu trebuie sa ducem competiția la vârste foarte fragede, acesta este punctul meu de vedere. Nu trebuie să demotivăm elevii prin exagerarea importanței acordate acestor festivități de premiere.

Una dintre soluțiile pe care vă invit să le luați în calcul ar fi aceea a diminuării goanei pentru note prezentă mult prea mult, din păcate, în școala românească, părinții care vor mult prea mult note mari pentru copiii lor, pot să înțeleg că își doresc premii pentru ei, dar acest lucru s-ar putea rezolva, spre exemplu, dacă în gimnaziu nu am mai acordă note la discipline precum muzica, desen, educație fizică, ci am da calificative. Dând calificative cu „admis/respins”, o mare parte din această competiție ,care nu este din spectrul competițiilor benefice, ar putea fi eliminată. Este o provocare pe care o lansez public,” a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

A.M.

Acum 1 an

Sistemul de invatamant din Romania a coborat tot mai jos, an de an, de vreo 30 de ani incoace. Tot de atunci, ministri pusi la conducere au un singur scop: distrugerea sistematica a invatamantului in ideea indobitocirii generatiilor care ies de pe bancile scolii. Tot acest haos din sistem este foarte bine gandit si dus la indeplinire. Ei bine, dintre toti ministrii ticalosi care s-au perindat la conducerea ministerului educatiei, de la fsn-isti la pesedisti, acest penelist nenorocit este cel mai nociv atat pentru elevi cat si pentru profesori. Un monstru ticalos se joaca de-a invatamanul cu viitorul copiilor. Tepes il tragea de mult in teapa pana acum, mai rau ca pe turci.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus