Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Evenimente de calitate, dar lume mai putina la AFF

Tudor Giurgiu, Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu sau Cristian Mungiu sunt regizori care ar constitui elementul principal în orice festival de amploare din ţară. Sunt evenimente în ţară care se bat să aibă alături pe oricare dintre ei. La Astra Film Fest la Sibiu au venit cu toţii. Cristi Puiu şi Tudor Giurgiu se simt ca acasă la Sibiu, de aceea au şi stat câteva zile. Organizatorii sunt siguri că şi Porumboiu ar fi stat mai mult la Sibiu dacă nu trebuia să meargă în Los Angeles. Toţi au adus un plus de valoare festivalului de la Sibiu dar nu au constituit evenimentele principale. Mai mult decât atât, la proiecţiile filmelor lui Corneliu Porumboiu şi Tudor Giurgiu abia dacă s-a umplut pe jumătate sala Casei de Cultură a Sindicatelor. Apoi au fost invitaţii din străinătate, regizori recunoscuţi în toată Europa, profesori de la universităţi precum Harvard sau Cambridge, regizori de la mari televiziuni europene şi gură-cască. Prea puţini gură-casă pentru ce avea de văzut. Dar nici prezenţele acestor personalităţi nu au constituit evenimentele principale ale Astra Film Fest. Nu a lipsit nici muzica. Au venit muzicieni şi cântăreţi din Spania şi din Turcia. Au fost seri lungi cu discuţii la un pahar de bere sau ceai, după gusturi, în foierul Casei de Cultură a Sindicatelor. Dar nici acestea nu au dat valoare festivalului de la Sibiu. Cele mai importante au fost filmele. Filme bune, realizate în ultimii ani, adunate de prin toată lumea şi prezentate cât e ziua de lungă în cele două săli de proiecţie. Filme despre oameni rari, caractere puternice, filme despre locuri incredibile din ţara noastră şi din străinătate şi filme cu subiecte deosebite. Pentru astfel de filme Cristi Tabără şi-a luat zile libere şi a venit pe barba lui la Sibiu. Dimensiunile considerabile l-au trădat însă şi nu a putut vedea un film fără să se tragă în poze cu „fanii” care l-au recunoscut.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus