Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Amanare in procesul Vointa

Primul termen al procesului dintre Consiliul Local şi Prefectura Sibiu legat de vânzarea bazei sportive Voinţa s-a soldat cu o amânare. „Prefectul a ceurt amânarea. Probabil ca să nu piardă un proces înainte de alegeri. Oricum avem dreptate în acest caz”, spune Klaus Johannis.
Consiliul Local a emis o hotărâre pentru vânzarea terenului de construcţii de sub şi aferent bazei sportive Voinţa Sibiu. "Vânzarea bunului este perfect valabilă în condiţiile în care hotărârea atestă apartenenţa la domeniul privat a terenului şi mai departe respectă dreptul de preemţiune conferit de Legea nr. 1/2005, în art. 107, alin 2, 3, 4, în favoarea UJCM Sibiu, aprobând bineînţeles şi modelul de ofertă privind exerciţiul dreptului de preemţiune. Invocarea de către Instituţia Prefectului că doar Guvernul României ar putea hotărî asupra terenului, de asemenea, nu este fundamentată, întrucât menţiunea din Cartea funciară nr. 7069 Sibiu, proprietatea "statului român şi în folosinţa fără termen şi fără plată a UJCM Sibiu" nu face altceva decât să se plieze perfect pe dispoziţiile art.107 din Legea nr. 1/2005", este părerea Primăriei în acest caz. Cum consilierii au refuzat să revoce hotărârea, prefectul Constantin Trihenea a atacat-o în contencios administrativ.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

Dana

Acum 13 ani

Ce sigur e sasul pe el!
Raspunde

Sami

Acum 13 ani

Pai normal ca e sigur daca legea este clara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus