Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
2°C

Administratori de firme sibiene, anchetati pentru o frauda de doua milioane de euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Alba Iulia au trimis în judecată cinci persoane pentru o fraudă de două milioane de euro, prin comercializare de produse cerealiere şi petroliere. Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Ovidiu Dinu şi Codruţ Mircea Miriţă, pentru evaziune fiscală. Alături de ei au mai fost deferiţi justiţiei Adrian Andreescu, Dănuţ Meşter şi Toader Iagăru, administratori de fapt, respectiv de drept ai firmelor SC Seltix Services S.R.L. Sibiu, SC D 33 A Service Invest SRL Sibiu şi SC Dea Service Invest SRL Sibiu. Potrivit rechizitoriului, în perioada mai 2008 - mai 2009, Dinu Ovidiu, Miriţă Codruţ Mircea, Andreescu Adrian, Meşter Dănuţ şi Iagăru Toader, în calitate de administratori de drept, respectiv de fapt ai SC Seltix Services SRL Sibiu, SC D 33 A Service Invest SRL Sibiu şi SC Dea Service Invest SRL Sibiu (firme ce au ca principal obiect de activitate comercializarea produselor cerealiere şi petroliere), au creat în dauna statului român un prejudiciu de peste 2 milioane de euro (8.904.085 lei de lei), sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor realizate. ANAF - Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 7.504.961 de lei. În vederea recuperării acestui prejudiciu nu s-au luat măsuri asigurătorii întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpaţilor. La data de 14 octombrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Miriţă Codruţ Mircea pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 15 octombrie 2009, Judecătoria Sibiu a dispus a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile. În 23 iulie 2009, Judecătoria Sibiu a dispus arestarea inculpatului Dinu Ovidiu la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus