Duminică,
28.02.2021
Innorat
Acum
-1°C

Antrenament o data pe an

Poate că sportul începe cu fotbalul şi atletismul. Dar se termină la mii de metri altitudine, în faţa unui hău care se cască înaintea ta şi în care ai nevoie de tot curajul ca să te arunci cu capul înainte. O mână de tineri sibieni practică acest sport senzaţional de mulţi ani de zile. Clubul de paraşutism din Sibiu are acum înscrişi aproximativ 25 de sportivi, atât fete cât şi băieţi. Printre ei se află şi fraţii Gabriel şi Cătălin Ticulescu. Cătălin, are 25 de ani şi a început de la 16 ani să practice acest sport. Rezultatul cel mai bun al său a fost la Campionatul Naţional de Juniori de la Braşov, unde a luat locul III. „Cea mai bună performanţă a mea a fost în 2004. Am fost mulţumit de rezultat. În 2007 m-am retras şi am stat pe bancă cum s-ar spune, pentru doi ani pentru că am început facultatea şi a trebuit să mă ţin de ea. A fost o pauză destul de grea însă am revenit din 2008 şi am să rămân mai departe” a spus Cătălin. Fratele său mai mic, Gabriel, în vârstă de 22 de ani, s-a apucat de paraşutism de la 15 ani şi continuă şi astăzi. Cel mai bun rezultat al său a fost obţinut de curând, în Cupa şi în Campionatul desfăşurate la Braşov, unde a urcat pe locul III la individual, iar pe echipe, împreună cu Cătălin Ticulescu, Radu Brumar, Ion Bărbulescu şi Silvana Grosu, a obţinut locul V din 16 echipe.

„Eu lucrez ca şi tehnician dentar. În această meserie vreau să mă specializez. Paraşutismul îl practic din plăcere, până când am să mai pot, cât o să mai am timp liber. Este mai greu să obţii performanţă pentru că nu sunt bani” a spus Gabriel. Cei doi fraţi sunt antrenaţi de Vasile Mihanciu şi Tatiana Poponea de la Aeroclubul Teritorial Sibiu. Singurul moment când cei doi fac antrenamente adevărate, adică atunci când sar cu paraşuta, se întâmplă o dată pe an când clubul are la dispoziţie un avion pentru câteva zile. Tot restul anului antrenamentele sunt la nivel fizic. „Este greu pentru că nu avem tot timpul avion la dispoziţie. Dacă prinzi acea perioadă din an să sari e bine, dacă nu, aştepţi încă un an. Din cauza banilor ne antrenăm şi noi cum putem. Nu primim niciun ban dacă reuşim vreun rezultat mai bun. Oricum eu am să practic acest sport până când nu am să mai pot” a încheiat Cătălin Ticulescu.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus