Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Flagrantul de la Garda Financiara prinde miros de acreala

Marius Cheţan este numele unui comisar al Gărzii Financiare din Sibiu arestat pentru luare de mită. Flagrantul în urma căruia "omul legii" a fost ridicat de ceilalţi "oameni ai legii" a fost aranjat cu ceva timp în urmă, susţin surse judiciare. Iar la realizarea lui au pus umărul chiar şi colegi de-ai lui Marius Cheţan.
"Corb la corb nu scoate ochii" nu mai este o zicală de actualitate în România contemporană. Inclusiv actuali comisari din cadrul Gărzii Financiare vorbesc de "o făcătură" în cazul lui Marius Cheţan. Acesta a fost arestat la mijlocul lui iulie, iar procurorii anticorupţie au emis un comunicat sec. "La data de 20 iunie 2009, inculpatul Cheţan Marius, în calitate de comisar al Gărzii Financiare Sibiu, cu ocazia efectuării unui control în Piaţa Rahova din municipiul Sibiu, a pretins de la un denunţător (administrator al unei societăţi comerciale) suma de 2000 lei pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale după ce constatase că la firma denunţătorului nu era respectată legislaţia referitoare la utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale. La data de 17 iulie 2009, inculpatul Cheţan Marius a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit, cu titlu de mită, suma de 2000 lei şi bunuri". "Bunurile" amintite reprezintă o plasă cu fructe - adică ceea ce vinde respectivul comerciant în vârstă de 28 de ani. Banii au fost puşi în plasa cu fructe care a ajuns în maşina lui Cheţan. De aici a rezultat flagrantul, în urma căruia comisarul Gărzii Financiare a rămas arestat până pe 10 august. Atunci, judecătorii Tribunalului Sibiu au decis înlocuirea "măsurii de arestare preventivă a inculpatului C. M. luată faţă de acesta prin încheierea penală nr. 23/18 iulie 2009 a Tribunalului Alba, cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara".

Eliberat, procesul lui Marius Cheţan a fost mutat la Tribunalul Brăila, unul din motive fiind legat şi de faptul că soţia sa lucrează în cadrul Tribunalului Sibiu. La prima înfăţişare, Marius Cheţan a cerut amânare, "pentru lipsă de apărare", astfel că următoarea înfăţişare a fost stabilită pentru începutul lui decembrie.
"Oricum, nu cred că va păţi nimic. El nu a pus niciodată mâna pe bani", au declarat pentru Turnul Sfatului surse judiciare. Mai mult, chiar şi colegi de-ai lui Marius Cheţan vorbesc despre "făcătură". "A fost vorba de o reglare de conturi, i-a supărat pe unii. Mai precis pe unul", a fost declaraţia dată sub anonimat pentru Turnul Sfatului.

Valentin Mihai, comerciantul din Piaţa Rahovei de la care au plecat banii, nu a putut fi contactat încă, fiind mai tot timpul plecat.
Unii din martorii evenimentelor de astă vară, însă, sunt convinşi că e vorba numai de mită şi nu discută despre cei care "au fost în spate". "Ştiam că i-au cerut bani. Şi i-a dat, dom`ne, i-a dat".

De cealaltă parte, Marius Cheţan spune că va dezvălui totul după finalul procesului. "Atunci voi organiza o conferinţă de presă în care voi spune ce am de spus şi voi răspunde la întrebări. Până atunci, prefer să nu fac declaraţii publice", adaugă Marius Cheţan.


Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

alex

Acum 13 ani

hai sa fim seriosi...cine crede ca astia de la garda nu iau spaga e retardat!!! lumea n-are curaj sa-i denunte pt ca le e teama de repercusiuni si pentru ca majoritatea chiar au probleme in contabilitate...daca s-ar organiza de fiecare comerciant flagrante ar ramane garda fara comisari :))
Raspunde

emigrant

Acum 13 ani

Ce gluma buna....garda financiara nu ia spaga. Vara aceasta am ascultat o poveste despre cum se "culeg bani de la firme". Vine garda financiara la un garaj auto autorizat si zice:nu aveti cutare si cutare iar pentru aceasta va costa 40mil amenda. La aceasta patronul zice: eu nu fac profit atat nu am de unde sa iti dau atat. Atunci ce face comisarul garzii finaciare, zice daca nu vrei sa iti tai chiranta te costa 20 milioane. Binenteles ca omul necajit da 20 milioane care se impart intre comisar - seful garzii financiare si Bucuresti. Acesta e un caz minor, dar intrebarea mea este urmatoarea: Cam cati bani nedeclarati la stat castiga un "amarat" de comisar? As dori ca DNA sa fie mai impartiala si sa inteleaga ca virtutea unui om se masoara in fapte nu cuvinte. Daca se doreste curatenie in tara atunci tara castiga aproximativ 3 milioane de emigranti, dintre care 70 intelectuali care ar veni inapoi sa contribuie la dezvoltarea societatii romanesti.
Raspunde

mio

Acum 13 ani

A-TI SPUS UN MARE ADEVAR DOMNUL DE LA PARAGRAFUL CU NR. 2 SPAGA FACE PARTE DIN VIATA LOR .
Raspunde

justitiabil

Acum 13 ani

"Eliberat, procesul lui Marius Cheţan a fost mutat la Tribunalul Brăila, unul din motive fiind legat şi de faptul că soţia sa lucrează în cadrul Tribunalului Sibiu" - e chiar judecatoare, ceea ce spune multe despre Justitia romana, in special sibiana.ine se aseamana, se aduna.
Raspunde

belami

Acum 12 ani

mita este primul cuvant pe carel- am invatat in Romania.. .aici garda nu face controale pentru evaziune fiscale noi suntem complet in regula , platim toate impozitele pe care ni le cer ei vine garda si tot ne santajeaza oricum pt orice este mai bine sa nu putem plati si sa inchidem firma?sa lasam oameni in somaj???nu cred ca asta ajuta statul cu ceva ... imi pare rau ca am venit in Romania, ca m-am zbatut sa fac o companie, sa dau de munca si sa fiu corect cand ei nu sunt si nimeni n-are 'cojones' sa zica ceva
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus