Vineri,
22.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

Romania lui Dejeu: „Dintr-o tara bogata, am facut o tara saraca”

Lider al PNŢCD Sibiu, deputat în mandatul 1992-1996, ministru de interne în perioada 1996-1999 şi premier interimar, Gavril Dejeu vorbeşte despre România anului 2009. Şi nu o vede deloc bine, principalii vinovaţi: românii şi conducătorii lor. „Dintr-o ţară bogată, am făcut o ţară săracă. Nu că noi suntem săraci. Am sărăcit ţara, lucru care e extraordinar de garv. Acum punem în cauză viitorul generaţiilor care vor veni şi vor trăi în această ţară sărăcită”, spune Dejeu. În opinia acestuia, sărăcirea  României s-a produ din cauza a doi factori: „pentru că nu ştim şi nu vrem să fim gospodari şi pentru că trăim în continuare mentalitatea istorică de slugă. Nu ne place să fim stăpâni, nu dorim să fim stăpâni, ne place mai degrabă să fim slugi. Slugi la stat sau slugi la cei mai bogaţi sau slugi la străini. Din cele două combinaţii rezultă ceea ce spuneam: abandonarea României pe mâna altora”, explică Dejeu. „Am abandonat România în nelucrare. Nu ne lucrăm agricultura, nu ne lucrăm turismul, nu ne lucrăm potenţialele lucrative pe care le avem ba abandonăm şi serviciile”, mai spune Dejeu.
Fostul deputat dă exemplul naţiunii germane care şi-a revenit după cel de-al doilea război mondial. Un exemplu care nu va putea fi văzut niciodată în România. „Poporul german, femeile germane, copiii germani, brătrânii, germani au ieşit în drum cu târnăcopul şi au lucrat fără bani în scopul refacerii germaniei. Unde găseşti în România aşa ceva? În România găseşti gunoaie adunate”, spune Gavril Dejeu.
Dejeu susţine că România este condamnată să trăiască exclusiv din 16%. „Marile unităţi economice ce puteau deveni productive le-am dat şi atunci. Acum, orice guvern ar trebui să elaboreze o strategie naţională în domeniul economic, dar România nu mai poate stabili nicio strategie, pentru că nu mai are cu ce. Profitul care s-ar putea obţine din exploatarea resurselor economice ale ţăriii nu mai merge în buzunarul României. Una este 16 la sută, alta este diferenţa de 84 la sută. Dintr-un venit pe care să zicem Sidex Galaţi care utilizează resurse economice interne, utilizează mâna de muncă românească, utilizează instalaţiile româneşti şi obţine profit. Din acewst profit, statul ia 16%. Restul de 84% pleacă. Suntem în grav pericol, pentru că o ţară fost bogată este pur şi simplu abandonată şi prăîduită. Acest abandon se va vedea în curând”, mai spune Dejeu.


Votează Băsescu
„Traian Băsescu nu a luat-o razna. Chiar dacă Băsescu nu este o soluţie pe care mi-aş fi dorit-o pentru România, din ce avem în oala cu candidaţi, el este cel mai bun pentru România. Nici nu a luat-o razna, deloc. A pornit războiul împotriva oligarhiei româneşti. Azi, dacă nu eşti speculant, eşti un prost. Dacă trăieşti numai din muncă, eşti nimeni în drum. PNL este condus de aceşti speculani. Este ticsit de aceşti speculanţi şi părintele lor este Patriciu. Crin Antonescu este instrumentul înaintat de Patriciu”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

dodecaedru

Acum 13 ani

am ramas tablou cand am vazut confruntarea la televiziune a celor 3 candidati si am putut-o compara cu confruntarea doamnei Merkel cu d-nul Westerwelle de acum o luna! Tara se afla intr-o criza severa dar s-au facut numai insinuari, referiri la averile cumnatilor, amenintari voalate de un penibilism greu de egalat, o RUSINE! NIMIC despre o viziune de viitor pentru tara, un program fie el si politic daca nu economic, se vede ca problemele reale ale tarii devin intr-o astfel de lupta marginale. Sper ca observatorii straini au tradus si publicat disputa in care Basescu a fost cel mai echilibrat, eu cred ca ajutor poate veni numai de afara, dar nu sub forma de bani.
Raspunde

mai multi politisti

Acum 13 ani

Trazni-te-ar,ca de cate ori te vedem,astia mai batrani,ne aducem aminte de toate datoriile tale!
Raspunde

Iancu

Acum 13 ani

Dejeu a pus si el serios umarul la demolarea PNTCD, fiindca, din pacate, acest mare partid istoric a incetat sa mai existe din anul 2000.
Raspunde

Sabin

Acum 13 ani

Deseu asta este un mare gunoi, care a distrus PNTCD din interior. Nu s-a potolit, continua si acum. La Sibiu el a scindat partidul in doua (aripile Milut si Radu Sarbu). Rusine bosorogule si criminalule, ti-ai turnat propriul frate la Securitate!
Raspunde

mihai

Acum 13 ani

Nu am cum sa contrazic opiniile de la 2 la 4 pentru ca nu stiu detalii, poate ceea ce spun este just. Precum ceea ce spune Dejeu este poate mult mai juts decât aceste trei opinii : „Am abandonat România în nelucrare. Nu ne lucrăm agricultura, nu ne lucrăm turismul, nu ne lucrăm potenţialele lucrative pe care le avem ba abandonăm şi serviciile” Astea sunt adevaratele probleme ale tarii, plus câteva altele explicate nu numai de Dejeu. Dar este mai simplu sa ascundem praful sub covor si sa vedem bârna din ochiul vecinului. Sa fim români pâna la capt, ce naiba!
Raspunde

sib

Acum 13 ani

Ii cred pe cei de la 2. Ma mir ca mai are nesimtirea sa mai apara ,la cate a facut. Pai d-le deseu,cand erati la conducere cu boul de Constantinescu ati dus tara in cea mai mare mizerie.Voi ,cu toti reesapatii aia bosorogi din pnt ca Diaconescu, tepelea etc.ati ridicat coruptia la rang de lege.Ar trebui sa te duci sa te ascunzi la capatul pamantului precum un infractor ordinar si sa-ti astepti sfarsitul. D-lor politisti,de ce nu aveti grija de el.Stiu ca v-a facut mult rau.
Raspunde

eugen

Acum 13 ani

cand Ticu Dumitrescu a venit in parlament cu legea deconspirarii... hopa si mos Dejeu cu o alta lege a deconspirarii... A fost printre cei mai activi dintre cei care au sabotat initiativa lui Ticu D. Stia el de ce, cel care si-a turnat propriul frate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus