Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Stela Popescu si Alexandru Arsinel – surprizele lunii decembrie

Primăria Mediaş a pregătit o lună decembrie plină de evenimente şi surprize, startul urmând a fi dat de Ziua Naţională.

Programul zilei de 1 Decembrie va debuta la ora 10:00, cu o premieră la Mediaş, -  Sunetul Tulnicelor care va îndemna adunarea cetăţenilor în Piaţa Corneliu Coposu pentru a celebra marea sărbătoare naţională a României.

La ora 10:15, va avea loc deschiderea oficială, urmată de o slujbă religioasă care va fi oficiată de un sobor de preoţi medieşeni, iar la ora 10:30 unul dintre istoricii medieşeni va explica semnificaţia zile de 1 Decembrie.

Programul artistic cu tema 1 Decembrie ZIUA NAŢIONALĂ A ROMâNIEI, va debuta  la ora 10:45 cu cântece, poezii şi scenete interpretate de elevii medieşeni, urmaţi de  Ansamblul folcloric Purtata  care vor dansa şi vor cânta până în jurul orei 12.00 când Sunetul Tulnicelor va încheia manifestarea invitând toţi participanţii la degustare de sărmăluţe oferite de către municipalitate conform tradiţiei din anii precedenţi.

În data de 4 decembrie Consiliul Local şi Primăria Mediaş prin Direcţia Municipală pentru Cultură  organizează   la Sala Traube începând cu ora 18.00 un spectacol extraordinar cu titlul „Momente vesele cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel“.

Un alt eveniment  pe care îl vom organiza este Ziua Porţilor Deschise în data de 5 decembrie când toţi cetăţenii municipiul Mediaş pot intra gratuit la cinematograf sau muzeu. „Prin acest eveniment şi nu numai vrem  să apropiem medieşenii de actul cultural, să punem în valoare şi să utilizăm instituţiile de cultură pe care le-am renovat în ultimii ani“  a adăugat  edilul şef Teodor Neamţu.

„Consiliul Local al Tinerilor este partener în proiectul  Ziua Porţilor Deschise  pentru că ne dorim ca un număr cât mai mare de elevi să meargă la cinematograf, muzeu sau teatru în timpul liber.Ideea organizării unui astfel de eveniment a apărut datorită faptului că majoritatea colegilor mei după ce pleacă de la şcoală se duc direct acasă şi stau în faţa calculatorului.  Mulţi nu ştiu că noi avem în Mediaş un cinematograf modern, un muzeu unde poţi să afli lucruri despre istoria oraşului şi o sală de teatru pe scena căreia vin artişti renumiţi. De fapt noi tinerii  participăm la actul cultural doar în grupuri organizate de liceu sau şcoală şi aş vrea ca acest lucru să se schimbe“ a declarat primarul tinerilor, Razvan Ivan.

 În 14 decembrie Primaria municipiului Mediaş  prin Direcţia municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret oganizează un  spectacol de colinde cu Paula Seling, iar în 19 decembrie  un alt spectacol de colinde  „Coborat a coborat“ ambele având loc  la Sala Traube.

„Vrem să oferim o serie de bucurii medieşenilor în preajma sărbătorilor de iarnă. Avem o surpriză foarte importantă care cu siguranţă  va fi apreciată de cetăţenii noştri şi anume amenajarea unui patinoar  artificial având o suprafaţă de 600 m2. Patinoarul va fi amplasat în Piaţa Corneliu Coposu şi va fi amenajat la începutul lunii decembrie.“ a declarat primarul Teodor Neamţu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

paula

Acum 13 ani

D-NA, STELA POPESCU, SINT O ADMIRATOARE DE-A DVS .SINTETI BRAVO, CA VA MENTINETI EXTERIORUL , FRUMOS SI TINAR ...! E F. RAR INTILNIT ... MULTA SANATATE SI SUCCESE , VA DORESC IN CONTINUARE !
Raspunde

DIANA

Acum 13 ani

SINT MINDRA CA ,STELA POPESCU E DIN BASARABIA ! TOTDEAUNA ,I-AM ADMIRAT TALENTUL , FRUMUSETEA SI MODESTIA .D-EI. VA DORESC ,INCA MULTE SUCCESE SI MULTI ANI !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus