Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Johannis: `Daca nu functioneaza Guvernul, plec`

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat că "şansa de eşec a unui posibil guvern" condus de el este mică, dar că trebuie ţinut cont de ea, astfel că dacă "întreaga construcţie" nu va funcţiona, el va pleca. Mediafax redă şi declaraţiile preşedintelui PSD, Mircea Geoană, referitoare la solicitarea lui Johannis de a putea păstra mandatul de primar mai mult timp decât 15 zile şi care sunt prevederile legale într-un astfel de caz.

"Încă nu a încercat nimeni o astfel de construcţie în România, un guvern politic cu un premier independent. În general în lume se încearcă foarte rar astfel de combinaţii, or într-o democraţie tânără cum este a noastră sigur că este un proiect foarte interesant. Eu cred în el, cred că are şanse de reuşită, dar nimeni nu poate să garanteze că funcţionează", a spus, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis. El a menţionat că i se pare natural ca dacă guvernarea nu funcţionează să existe o cale de ieşire. "Or, în cazul în care după un timp relativ scurt, de câteva luni, ne dăm seama că nu funcţionează, mi se pare un lucru natural să existe o cale de ieşire care nu produce noi crize secundare", a afirmat el. Iohannis a spus că ar putea să demisioneze de la Primăria Sibiului, să meargă la Guvern şi după trei luni să plece şi de acolo, dar în acest caz Sibiul ar fi aruncat într-o campanie electorală care ar "consuma şi nervi, şi bani şi alte resurse" şi el s-ar întoarce să privească "de la distanţă" ceea ce se întâmplă în Sibiu, în condiţiile în care a fost votat de peste 80 la sută dintre sibieni. "Cred că şansa de eşec a unui posibil guvern condus de mine este mică, dar cred că este bine să ţinem cont şi de această variantă", a declarat Klaus Iohannis.

El a adăugat că se concentrează pe ceea ce ar trebui să făcut să se reuşească, mai puţin pe varianta de ieşire. "Dacă întreaga construcţie nu funcţionează, sigur voi pleca de acolo", a spus Iohannis, precizând că a nu funcţiona înseamnă să nu poată fi rezolvate probleme cu care se confruntă ţara sau să apară divergenţe ireconciliabile între partidele care îl susţin. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, luni, că a acceptat propunerea de a fi premier, făcută de candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană. Tot în cursul acelei zile, Iohannis s-a aflat la Bucureşti, unde a avut o întlnire cu Mircea Geoană şi Crin Antonescu. Klaus Iohannis declara că viitorul Guvern pe care l-ar putea conduce va fi unul politic, însă îşi rezervă dreptul de a face alegerea privind componenţa Executivului, menţionând că el are o strategie de guvernare care va trebui "armonizată" cu partidele care îl sprijină pentru a deveni premier. Primarul Sibiului spunea că, pe lângă protocoalele încheiate între partide, este nevoie şi de protocoale care să se refere strict la el. "Acordul dintre PNL şi PSD nu mă angajează, dar mă avantajează. Guvernul este construit teroretic de către partidul /partidele care formează majoritatea în Parlament. Cel care va guverna este exponentul unui partid. Dacă voi fi eu premier, nu sunt exponent al unui partid sau coaliţie. Evident, partidele vor avea protocoale sau înţelegeri poltice, dar pentru a funcţiona aceste înţelegeri trebuie să existe protocoale şi cu mine. Am semnat aceste înţelegeri, cred că sunt bune, sunt de acord cu ce scrie în ele, dar sunt necesare şi protocoale care să se refere strict la mine", declara Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la postul public de radio, că solicitarea lui Klaus Iohannis, de a putea păstra şi mandatul de primar pentru şase luni în cazul în care va fi numit premier, ţine de instinctul de conservare. Întrebat despe condiţia formulată de Klaus Iohannis, de a putea păstra şase luni şi mandatul de primar al Sibiului, în paralel cu funcţia de premier, Geoană a răspuns: "Este o chestiune de instinct de conservare. Dar nu are nimic a se teme din partea noastră". Geoană a spus că o formulă similară a existat şi când Victor Ciorbea a deţinut şefia Guvernului şi funcţia de premier.
"Mi se pare un mod responsabil şi prudent de a trata o astfel de situaţie", a menţionat preşedintele PSD. Geoană a precizat că în discuţiile avute cu Crin Antonescu şi Klaus Iohannis s-a plecat de la premisa că viitoarele alegeri parlamentare vor avea loc în 2012, intenţia lor fiind ca mandatul de premier susţinut de PNL şi PSD să fie până atunci. Întrebat dacă din viitorul guvern, în cazul în care va câştiga alegerile, va face parte şi UDMR, care a anunţat că îl susţine în turul doi, Geoană a evitat să dea un răspuns clar, menţionând că "axul central" va fi asigurat de PSD şi PNL, dar deciziile se vor lua abia după 6 decembrie.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că articolul 100 indice 1 din Legea 161/2003 îi permite ca după numirea în funcţia de premier să îşi menţină postul de edil pentru o perioadă de şase luni, aşa cum a solicitat. Întrebat dacă este necesară modificarea legii pentru a putea să-şi menţină postul de primar pentru şase luni, după numirea ca premier, Iohannis a spus că nu este necesară nicio modificare legislativă întrucât există o prevedere în acest sens. El a menţionat că este vorba despre Legea 161/2003, care la articolul 100, indice 1, prevede astfel de situaţii. Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea deminotăţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, a fost modificată prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 40/2003, care prevede că articolul 100, indice 1 al actului normativ, va avea următorul cuprins: "În mod excepţional, pentru persoanele numite, potrivit legii, de preşedintele României, de către Parlament, la propunerea acestuia, sau de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, birourile permanente ale Camerelor, în şedinţă comună, pot aproba, la sesizarea preşedintelui României, îndeplinirea în continuare a funcţiei care a generat cazul de incompatibilitate, dacă un interes public impune aceasta". Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că vrea un termen de patru-şase luni pentru a opta între funcţia de premier şi cea de edil local, spunând că aceasta este o condiţie în acceptarea efectivă a funcţiei de prim-ministru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

37 comentarii

z

Acum 14 ani

Unde pleci rahatule, la puscarie sau in Germanica, la mamica?
Raspunde

dar tu ratatule....

Acum 14 ani

nu vrei sa pleci? si sa ne lasi? tu cu haita ta de pedelisti extrem de activi pe toate forumurile... omul asta a facut ceva pentru oras, tu gunoi al societatii in afara cu niste comentarii de 2 lei cu ce te poti lauda?
Raspunde

gramaticus

Acum 14 ani

"cineva" este timpit din cale afara. Cum, naiba, vine chestiunea asta, cu cine este citat a fi avut si sefia Guvernului si a fi fost si premier? Domnul Geoana, daca el facu afirmatia aceasta ar trebui sa-si ceara scuze fie pentru ineptie, fie pentru totala ignoranta a ceea ce priveste functiile si puterile in stat. L-o fi luat gura pe dinainte, confirmind celebra calificare pe care i-a daruit-o musiu Iliescu.... Iata si citatul antologic, un geoanism de mare fala, din articolul de mai sus: "Geoană a spus că o formulă similară a existat şi când Victor Ciorbea a deţinut şefia Guvernului şi funcţia de premier." Cine-si mai cere scuze cui, in speta poporului roman, cetitor sau nu de pe Interneturi?
Raspunde

o alta" ratata" ( hahaha)

Acum 14 ani

pate sa plece de pe acuma. sa ne lase ca si asa nu face nimic pentru sibieni. Intrebati de cand nu a mai primit in audienta pe cei care l-au votat. Oricum e compromis in ochii propriului electorat. Si-a dat arama pe fata, duca-se ....
Raspunde

joe

Acum 14 ani

asta vrea si primar si premier, adica si cu aia in cur (ca lui oricum ii place, fiind bisexual), dar si cu cracii in rai!
Raspunde

o alta+joe

Acum 14 ani

sunteti niste nesimtiti sa vorbiti asa de primar voi nu sunteti SIBIENI cred ca sunteti mitici proveniti in SIBIU adevarati ardeleni se cunosc de la o posta.
Raspunde

joe

Acum 14 ani

Amice, esti idiot. Doar daca pic pe spate in fata lui Johannis sunt sibian? Trebuie neaparat sa ma inchin la idolul tau ca sa fac "dovada" ca sunt sibian? Nu pot sa fac sluj in fata acestui impostor care pozeza in "sas cinstit" tocmai pentru ca sunt sibian, nu am creierul "spalat" si stiu cine este individul. Un traficant de copii din anii 90 care s-a imbogatit vanzand copiii romanilor si dupa aceea prin furtul unor case. Exista probe si dosare penale, musamalizate inca de pe vremea cand prietenii lui, pesedeii, erau la putere.
Raspunde

Pleaca

Acum 14 ani

Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,Pleaca,in mortii ma-tii
Raspunde

eu

Acum 14 ani

PDL plateste o echipa intreaga sa scrie mesaje anti Johannis! Cred ca acolo sunt banii nostri!
Raspunde

dan

Acum 14 ani

pentru joe: daca asa sunt toti votantii lui basescu...va meritati soarta
Raspunde

sibian

Acum 14 ani

si ce daca a furat? a facut si pentru restu prostimii ceva. daca era berghezaan sau cindrea va scaldati inca in jegul si mizeria din oras si va faceati cumparaturile la magazinele lor personale.
Raspunde

80 la suta

Acum 14 ani

De unde si pina unde domnule Iohanis ai fost votat de 80 la suta din sibieni? La vot s-au prezentat aprox. 40 la suta. 80 la suta din cei care s-au prezentat la vot sunt putin peste 30 la suta dintre sibieni care au votat Iohanis. Ramineti acelas primar,FUDUL si LIMITAT.
Raspunde

F GRAV

Acum 14 ani

"Mediafax redă şi declaraţiile preşedintelui PSD, Mircea Geoană, referitoare la solicitarea lui Johannis de a putea păstra mandatul de primar mai mult timp decât 15 zile şi care sunt prevederile legale într-un astfel de caz." Sa se schimbe legea pentru o persoana? TUPEU nu gluma!
Raspunde

dana

Acum 14 ani

L–a facut praf Basescu pe Geoana. Dupa faza cu vizita nocturna la Vantu a lui Geoana,trebuie sa fii tembel rau sa votezi cu unul care merge la ordin la cel care i–a jefuit pe romani prin escrocheria FNI si a scapat nepedepsit fiindca s–a prescris fapta! Ce–l tot cara pe Johannis ala dupa ei, ca pe un caine in lesa. Esti penibil sasule, tu sluga lui Geoana si Geoana sluga lui Vantu!
Raspunde

Incredibil

Acum 14 ani

Nici primarii Bucurestiului si Clujului (Ciorbea şi Emi Boc) n-au avut nesimtirea de a cere schimbarea legii cand au fost desemnati Premieri!
Raspunde

Boureanu

Acum 14 ani

Votati Basescu! Pentru ca reprezinta majoritatea poporului roman: betiv, curvar, nesimtit, marlan, mincinos, pus pe furat si pe capatuiala, needucat. Romania nu are nevoie de democratie, are nevoie de dictatura si de un presedinte dupa chipul si asemanarea ei. Asa ca dragi romani, votati Basescu! Ce o sa mai rad cand o sa va iasa pe nas alegerea voastra. Un popor care isi merita soarta si conducatorii.
Raspunde

Iohannis

Acum 14 ani

daca ma supara astia, plec acasa la mama :((
Raspunde

doru

Acum 14 ani

:)
Raspunde

doru

Acum 14 ani

:)
Raspunde

Pt. boureanu/16

Acum 14 ani

La cum gandesti era suficient sa-ti fi scris numele,doar cu primele trei litere = bou. Asta esti.
Raspunde

eu

Acum 14 ani

va meritati soarta veneticilor.stiti doar sa injurati,sa mancati seminte si sa scuipa-ti.ce a-ti facut voi pentru acest oras papagalilor.va spun eu nimic.nu stiti sa apreciati doar sa improscati cu noroi ca si preaiubitul vostru basescu.va merita-ti soarta
Raspunde

pt. fraierul cu IP 89.120.244.227

Acum 14 ani

mai treci pe la scoala, redusule. incepe si tu cu abecedarul, bastonase, liniutem etc. apoi treci pe la gramatica, apoi revino si posteaza!
Raspunde

michael

Acum 14 ani

mai dar chiar nu va inteleg ! de ce trebuie sa va injutrati unul pe altul sau pe johannis !?! mergeti duminica la vot si dati cu stampila in ala pe care il vreti presedinte ! cu injuraturi nu rusiti sa schimbati opinia nimanui ba dimpotriva ! mai mult decat atat nici de buna crestere nu dati dovada asa ca nu urmati exemplul unor...politicieni ...
Raspunde

Lu

Acum 14 ani

in sfarsit un comentariu pertinent. Pana la 23, am asistat la o bulgareala cu noroi intre basescieni si antibasescieni. Campania asta electorala a luat mintile multora, din pacate. Ce nu inteleg insa, e, unde erau toti astia care il contesta insistent si permanent pe Johannis, cand au fost alegerile locale? Daca ai sta sa contabilizezi comentariile la stirile cu, despre, sau chiar fara nicio legatura cu Johannis :), ai putea avea impresia ca Johannis nu prea e agreat in Sibiu, lucru total fals! Oricum, cand veti vota duminica, ganditi-va la ce e mai bine pentru Sibiu!
Raspunde

lulu

Acum 14 ani

Mai lasa-ne frate cu dragostea sibienilor pentru Johannis, nu este relevanta alegerea lui cu 80 si ceva la suta, datorita prezentei reduse la vot la alegerile locale. Sibiul a fost pe penultimul loc din tara, cu participare de sub 50%. Cat de mult il apreciaza sibienii pe Johannis s-a vazut la votul acordat masiv pentru Base, desi asta-i daduse cu flit pt. postul de premier, iat primarul a zis ca nu voteaza cu el. Q.E.D.
Raspunde

dan

Acum 14 ani

pentru lulu si pentru 12: cred ca totusi e mai corect spus 80 la suta. nu cred ca are importanta asa de mare cati au fost la vot. cei care nu isi exercita dreptul de a hotari viitorul lor nu merita a fi luati in calcul. toti vorbesc de comunism si de reaparitia lui prin persoana lui geoana. pe vremea comunistilor eram obligati sa votam si indiferent de cum votam, rezultatul era acelasi. acum avem dreptul si nu obligatia sa votam si nu ne folosim de el... asa ca nu ii mai luati in calcul pe aceia. pentru dana: nu am nici o informatie referitor la fni, dar la fel de bine s-ar putea ca si basescu si si geoana sa fi profitat de pe urma fni-ului. nu poti da intr-o singura persoana daca nu ai informatii... pentru 4: nu cred ca un primar trebuie sa primeasca pe cineva in audienta... exista servicii speciale in primarie care se ocupa de cererile orasenilor. chestia cu audientele mi se pare o treaba comunista. ca primar ai alte treburi mai importante de facut decat sa stai sa asculti problemele unei singure persoane. si ce a facut johannis in sibiu... nu te supara dar se vede si pe google maps nu doar daca te plimbi prin sibiu. pentru joe: reportajul cu vanzarea de copii de pe antena 1 din anii 90 cred ca l-au vazut aproape toti. mie personal mi se pare ca reporterul pune in asa fel intrebarile incat sa auda raspunsurile pe care le vrea el. foarte neprofesionist din partea mea. nu stiu ce s-a intamplat cu acei copii de romani de care vorbesti tu. poate ca pur si simplu nu mai vor sa aiba contact cu bunicii care i-au dat dupa ce tatal lor s-a sinucis dupa ce a omorat-o pe mama lor dupa o betie crunta... si in incheiere, cel mai frumos comentariu este cel de la 23: important este sa votezi. indiferent cu cine, atata vreme cat persoana pentru care iti dai votul merita increderea ta. indiferent cine va iesi presedinte, romania are nevoie acum de oameni uniti care sa "traga la sapa" sa iasa din criza in care se afla. atata vreme cat ne injuram unii pe altii si atata timp cat ne intereseaza cine a furat mai mult sau cine a mintit mai mult, nu avem timp sa ne ocupam de lucrurile cu adevarat importante. ar fi cazul sa ne gandim ca dupa 20 de ani de la caderea comunismului ar trebui sa facem ceva. ca e mai bine sa fie geoana presedinte sau basescu, e mai putin important. important e ca acel presedinte sa fie sustinut de toti romanii (indiferent daca l-au votat sau nu), pentru a putea sa se ocupe de atributiile lui in liniste
Raspunde

pt dan

Acum 14 ani

presedinte sustinut de "toti romanii" a fost nicolae ceausescu-ghencea. tot pe timpul lui a fost liniste. mormintala!
Raspunde

pt.tradatorii romanilor

Acum 14 ani

De ce fuge IohANNUS din Sibiu ? 1. a incheiat fara acordul sibienilor 28 de contracte de creditare, cuantumul imprumuturilor fiind de peste 287 milioane de euro, cu mult peste % legal din veniturile proprii, deci o infractiune pe care initial doar d.l vacaroiu * PSD * curtea de conturi o poate sesiza. Au batut palma, asa ca nu se va sesiza d.l vacaroiu. 2. In 2010 se termina perioada de gratie si inepe plata pentru 20 de ani a datoriei. 3. O parte din credit a fost indreptat de primarul doar pentru partenerii sai. 4. Cealalta parte a crditului a fost folosit in mod ilegal in lucrarile de infrastructura pentru programul cultural "capitala culturala" Deci o alta infractiune. D.l vacaroiu nu se va sesiza. ATENTIE !!!! Finantarea pentru toate lucrarile de infrastructura au fost asigurata din anul 1999 asa cum rezulta din prevederile OG nr. 4 si nr. 5 / 28 .01.1999. Pentru cei de buna credinta , este bine de citit aceste texte de lege. 5 . La Curtea de Apel Alba Iulia zace in dulap de mai bine de 8 ani un dosar penal. Cine credeti ca este inculpatul ? A-ti ghicit, d.l primar iohANNUS. Prietenii trebuie ajutati la nevoie, incuplatul luat la bucuresti sub aripa ocrotitoare a mafiei. Nu fiti tristi tradatori romani din sibiu, germania inca va ocroteste.
Raspunde

dan

Acum 14 ani

pentru 27: cred a nu ai inteles nimic din ce am vrut sa spun...
Raspunde

M.I. 6

Acum 14 ani

Impactul germanilor în Est –SANTA KLAUS din HERMANSTATD 2009/10/16 .SIBIU / BUCUREŞTI (reportaj propriu) – Conducătorul uneia din organizaţiile “Germandom” din reţeaua germană de politica externă este centrul unei crize guvernamentale româneşti. Opoziţia din România doreşte numirea primarului de Sibiu, Klaus Johannis, pe locul rămas vacant al primului-ministru, în urma răsturnării sale de către opoziţie la începutul săptămânii. .Preşedintele român, Traian Băsescu, a respins acest plan şi a desemnat un expert în finanţe ca premier. Johannis conduce “Forumul Democrat al Germanilor din România” (DFDR), membru asociat al “Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene” (FUEN), care, de la cartierul general al său din nordul Germaniei coordonează şi minorităţile europene germanofone – cu ajutor guvernamental. FUEN, înfiinţat de fosti nazişti cu vederi rasiste, colaborează cu Johannis şi deasemenea şi cu fundaţia din Germania “Hermann Niermann”, care a fost ţinta unor intense proteste în estul Belgiei, din cauza lobby-ului deschis pentru organizatiile tip “Germandom”. Nominalizarea lui Johannis este al doilea pas exceptional făcut în numele “Germandom”-ului din România în decurs de o saptamână. Primul a fost acordarea Premiului Nobel Pentru Literatură unui autor “româno-german”. .Partidele românesti din opoziţie, care l-au răsturnat pe primul-ministru printr-o moţiune de cenzură la începutul saptămânii, l-au nominalizat pe primarul în funcţie al Sibiului (“Hermannstadt”), Klaus Johannis, pentru funcţia de prim-ministru de tranziţie. Preşedintele român, Traian Băsescu, a respins această intenţie şi l-a desemnat pe expertul financiar, Lucian Croitoru, să fie noul prim-ministru. Croitoru ar trebui să fie confirmat de parlament, ceea ce pare foarte nesigur, fiindcă opoziţia deţine o majoritate şi insistă asupra candidatului său, Johannis. Deznodământul este deschis.
Raspunde

M.I. 6

Acum 14 ani

Politică etnică Klaus Johannis provine din mediul “Germandom” din România, căruia îi atribuie virtuţi precum “corectitudine, încredere, pragmatism şi eficienţă”. [1] El este preşedintele organizaţiei “Germandom”locale, “Forumul Democrat al Germanilor din România” (DFDR), care, precum multe alte asociaţii ale minorităţilor germanofone, în Europa de Est si Sud-Est, a fost fondat imediat după răsturnarile din 1989. DFDR, ca şi presedintele său, Johannis, este strâns asociat cu reţelele “Germandom” răspândite peste tot prin Europa. DFDR este membru asociat al FUEN (“Uniunea federală a Naţionalitătilor Europene”), o organizaţie care reuneşte numeroase minorităţi din Europa şi Asia Centrală, fondată pe direcţiile tradiţionale ale politicii etnice germane în anii următori celui de-al doilea război mondial, de foşti nazişti. [2] În cadrul FUEN, DFDR-ul este deasemenea, membru al “Grupului de Lucru al Minorităţilor Germane” (AGDM), aflat în contact permanent cu Ministerul de Interne din Germania. [3] Partidul minorităţii de limbă maghiară din România, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este deasemenea membru FUEN. Este unul din partidele parlamentare care îl propune pe Johannis pentru funcţia de prim-ministru.
Raspunde

M.I. 6

Acum 14 ani

Conspiraţie Deocamdată Johannis a fost cunoscut drept primar de Sibiu (Hermnnstadt). De când a preluat funcţia în 2000, Sibiul a devenit cunoscut prin succesele sale economice. “Oraşul Vechi este o bijuterie, reţeaua de apă funcţionează, şi mai presus de orice, sunt doar puţini şomeri”, relatează recent presa. Sub “neamţul” Johannis, oraşul a devenit un model de succes. [4] În realitate, Johannis administrează înţelept resursele pe care comunitatea le primeşte din Germania; pentru a crea modelul unei insule “Germandom” în Europa de Sud-Est. Sub contractul Ministerului Cooperării Economice şi Dezvoltării din Bonn, asociaţia Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) a început deja renovarea Oraşului Vechi – şi care este de obicei atribuită lui Johannis – înainte ca Johannis să ocupe funcţia. [5] Agenţia Germană pentru Ajutor Tehnic (THW) a venit în ajutorul lui Johannis pentru rezolvarea problemei apei. [6] Alt ajutor soseşte de la organizaţiile “Germandom” din Germania, de exemplu, DFDR şi Johannis personal consiliază Fundaţia Hermann Niermann din Dusseldorf asupra “problemelor privind promovarea proiectelor culturale, academice si sociale”- deasemenea în beneficiul minorităţii germanofone din România. [7] Fundaţia Niermann a devenit de notorietate cu ani în urmă, în exercitarea influenţei ascunse asupra minorităţii germanofone din estul Belgiei – în cooperare cu grupuri etnocentriste de extremă dreapta. Oricine poate spune cu siguranţă că preşedintele fundaţiei “a fost la curent cu o conspiraţie” care a fost îndreptată împotriva Belgiei. [8] Sponsorizări speciale Johannis beneficiază deasemenea de cele mai bune contacte la birourile guvernamentale din Berlin şi la politicieni de frunte germani. Organizaţia sa “Germandom”, DFDR, primeşte promovări preferenţiale de la Ministerul de Interne german. Între 1990 – 2004 88.33 milioane de euro au fost alocaţi pentru “stabilizarea minorităţii germane din România”. Când Berlinul a trebuit să reducă alocările de fonduri bugetare şi pentru “germanii de peste hotare” datorită dificultăţilor economice, ministrul de interne din acea perioadă, Otto Schily, i-a promis lui Klaus Johannis în noiembrie 2004 “tratament preferenţal” pentru minoritatea germană din România. Dealtfel, alocarile pentru “Germandom”-ul din România au fost reduse doar cu 9 procente, când media reducerilor era de 23 de procente. Doar în acel an, guvernul geman a alocat suma de 1,6 milioane de euro pentru promovarea culturii minorităţii germane. [9] Un bilanţ impresionant Klaus Johannis a primit personal o serie întreagăde oficialităţi germane de rang înalt, deopotrivă de la nivel federal sau regional. Vizitatorii oraşului de reşedinţă al lui Johannis includ pe comisarul guvernului german pentru problemele etnicilor germani emigraţi şi minorităţi naţionale, Hans-Peter Kemper, comisarul german pentru probleme culturale, Bernd Neumann, şi pe prim-miniştrii regionali ai landurilor Thuringia (Dieter Althaus) şi Saarland (Peter Mueller). Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Poettering şi grupul de lucru parlamentar “expulzaţi şi refugiaţi” al grupului conservator CDU/CSU din Bundestag, deasemenea au vizitat Hermannstadt-ul. Erwin Marschewski, şeful delegaţiei unui grup de lucru, l-a felicitat pe Johannis “pentru realizările sale impresionante”. [10] Preşedintele german, Horst Koehler a acceptat un tur al oraşului în compania lui Johannis, omagiu personal adus “impactului pozitiv pe care germanii îl au în Estul Europei, după cum o arată Hermanstadt-ul. [11]
Raspunde

M.I. 6

Acum 14 ani

Premiu de Merit La sfârşitul anului trecut, împreună cu ministrul german de interne, Wolfgang Schaeuble, Johannis a primit “Premiul de Merit pentru Înţelegerea Germano-Europeană”. Laudatio a fost rostită de fostul ministru de interne şi cetăţean de onoare al Sibiului, Otto Schily. Cancelarul german, Angela Merkel, este în board-ul de consilieri ai acestei foarte influente asociaţii. Merkel însăşi a primit acelaşi premiu în 2005. Nu mai există suveranitate Nominalizarea lui Klaus Johannis de către majoritatea parlamentară de la Bucureşti este al doilea pas excepţional în numele “Germandom”-ului din România – urmând acordării Premiului Nobel pentru Literatură autorului “româno-german” Herta Muller – în aceeaşi săptămână. [12] Legăturile deosebit de strânse ale lui Johannis cu Berlinul ar putea periclita suveranitatea României, dacă ar deveni primul-ministru al României. Aparent, majoritatea din parlamentul de la Bucureşti este pregătită să facă acest pas.
Raspunde

M.I. 6

Acum 14 ani

PENTRU CONFORMITATE: The Impact of Germans in the East 2009/10/16 SIBIU/BUKAREST (Own report) – The chairman of one of the “Germandom” organizations in the German foreign policy network is the focus of a Rumanian government crisis. The Rumanian opposition wants to name the mayor of Sibiu, Klaus Johannis, to fill the vacancy left by the prime minister, who was toppled by the opposition at the beginning of the week. Rumanian President, Traian Băsescu has rejected this plan and nominated a financial expert for prime minister. Johannis heads the “Democratic Forum of Germans in Rumania” (DFDR), an associated member of the “Federal Union of European Nationalities” (FUEN), which from its headquarters in Northern Germany also coordinates Europe’s German language minorities – with government support. The FUEN, founded by former Nazi racists, is working with Johannis as well as with Germany’s Hermann Niermann Foundation, which was the target of large protests in Eastern Belgium, because of its covert lobbying efforts for “Germandom” organizations. Johannis’ nomination is the second exceptional step taken in behalf of Rumanian “Germandom” within a week. The first was the awarding of the Nobel Prize in Literature to a “Rumanian German” author.
Raspunde

pentru M.I.6

Acum 14 ani

incredibil dar adevarat! Imbecilii rasisti de pe germandom chiar au scris aceste prostii, nu ma mai mir de sibieni ca fabuleaza!
Raspunde

vai

Acum 14 ani

MI 6, mi s-a ridicat parul pe mana,pe mana caror organizatii suntem.D aia are fata aia de nazy !Parca mi-e si frica sa mai zic ceva,ca astia te termina.Din momentul asta am terminat cu comentariile anti Iohannis..Am si eu familie!
Raspunde

esszjxlc

Acum 14 ani

9wOCgT
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus