Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

150.000 de euro pe proiecte la Medias

Primăria Mediaş a câştigat două proiecte importante cu finanţare europeană.

Unul dintre acestea a fost aplicat pe Reţeaua InterGROW care îşi propune să dezvolte strategii privind incluziune socială a tinerilor cu potenţiali excluşi. La nivel municipiului Mediaş provocările legate de acest aspect sunt: pregătirea educaţională şi vocaţională a tinerilor, motivarea lor de a rămâne în Mediaş şi oferirea de locuri de muncă în concordanţă cu pregătirea şi experienţa lor prin intermediul strategiilor locale de dezvoltare în resurse umane.

 Privitor la acţiuni concrete de dezvoltare în această direcţie menţionăm instituţiile autorităţii locale şi Muzeul Municipal Mediaş care împreună cu liceele din oraş coordonează mici proiecte de colaborare cu scopul de a creşte capacitatea de conştientizare a tinerilor referitoare la patrimoniul oraşului, personalităţile locale şi regionale, proiecte sportive, etc. Proiectul se derulează pe perioada 24 decembrie 2009 – 28 iunie 2010 şi are o valoare totală de 74.850 Euro.

 Cel de al doilea proiect se refera la posibilităţile de acţiune privind poziţia strategică a oraşelor mici şi mijlocii. Concret, pentru Mediaş provocările legate de această problematică se referă la: nevoia unei strategii privind potenţialul turistic al oraşului şi împrejurimile, oferta scăzută a educaţiei universitare în oraş şi dorinţa tinerilor de a părăsi oraşul. Proiectul are o durătă de 6 luni, începând cu 20 decembrie 2009  şi finalizându-se în 24 iunie 2010. Valoarea totală a proiectului este de 74.120 Euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus