Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Ia alegeri neamule!

Noiembrie 2004. Societatea civilă, toată floarea politicii, mass-media, poporul erau împotriva unui nume Adrian Năstase şi a unui patid PSD. Nu vi se pare ciudat? Alegerile de acum cinci ani s-au desfăşurat aproape la fel. O barcă supra-aglomerată şi una aproape goală. Atunci au învins cei mulţi. Şi tot ca asemănare, şi atunci, ca şi acum regele ţiganilor, Florin Cioabă a jucat un rol însemnat. Doar că atunci era în altă taără decât în cea în care a fost acum. „Ziua destinată alegerilor prezidenţiale şi parlamentare din România a fost una plină de peripeţii în municipiul şi în judeţul Sibiu, dar nici o boacănă nu a putut depăşi discursul regelui rromilor din faţa secţiei de votare din strada Albert Bieltz, unde a îndemnat rromii să voteze pentru Europa şi "să câştigă cei mai buni" , chiar dacă în spatele său se plimba nestingherit un bus întesat de afişe cu Ion Iliescu şi Adrian Năstase”, scria după alegerile din noiembrie 2004, ziarul Obiectiv.
Trăirile din sediile de campanie au fost intense, iar manifestările s-au produs aşa cum o dictează doctrina de partid. „Liderii PSD Sibiu au aşteptat cu sufletul la gură în faţa televizorului momentul prezentării primelor sondaje de opinie realizate la ieşirea de la urne. După aflarea rezultatelor care îi poziţionează în faţa principalilor contracandidaţi, liderii social-democraţi sibieni au exaltat de fericire şi au sărbătorit victoria deschizând şampania şi buteliile cu vin pregătite pentru acest moment. Preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, le-a mulţumit tuturor sibienilor care au susţinut Uniunea PSD+PUR în această campanie electorală si a afirmat cu tărie că viitorul guvern care se va forma "va fi cel care va integra România în Uniunea Europeană" . De asemenea, Ioan Cindrea a declarat că pesediştii sibieni vor sărbători această reuşită până târziu în noapte. Interesantă a fost primirea cãlduroasă pe care Cindrea i-a făcut-o deputatului Gheorghe Suditu cu îmbrăţişări si pupături, deşi acesta din urmă s-a retras de pe listele PSD pentru Senat”, scria ziarul Obiectiv.


Ioan Cindrea, presedinte PSD, candidat Camera Deputatilor
"Este un drept câştigat după Revoluţie. Am venit la secţia de votare cu gândul de a vota pentru binele României, pentru binele judeţului nostru. Vrem o guvernare bună, care va integra România în Uniunea Europeană, şi în acelaşi timp o creştere a nivelului de trai"


Klaus Johannis, preşedinte FDGR, primar al Sibiului
"Am votat pentru ca România să fie în Europa. Orice guvern care va veni va trebui să ducă România în Europa" , a răspuns primarul, atunci când ziariştii l-au întrebat dacă a optat pentru schimbare sau pentru continuitate.

Ovidiu Gant, candidat FDGR la Camera Deputatilor
"Am votat pentru competenţă germană în politică, pentru echilibrarea spectrului politic şi pentru Timişoara".

Florin Munteanu, preşedinte PD Mediaş, candidat la Camera Deputaţilor
"Am votat în primul rând pentru stabilitate legislativă, absolut necesară acestei perioade României. Am mai votat pentru o economie de piaţă funcţională, reală, pentru ca legea să fie lege şi să fie respectată de toţi, pentru ca românii să o ducă mai bine, să crească bunăstarea fiecăruia, să poată să fie demni din nou şi pentru ca fiecare dintre noi sã ne regăsim în noi şi să dăm un sens vieţii celor care vin în urma noastră şi pentru cei care ne-au crescut".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus